Välj en sida

Therese skriver:

Hej! Om vi vill bo i midtown och vill ha nära till god mat, kunna gå mellan olika barer på kvällarna utan att behöva gå jättelångt. Vart ska man bo då? Vi tänkte hyra lägenhet via airbnb. (Vågar man det trots att det är olagligt?)
Tack på förhand!

Allt om New York svarar:

Hej! Midtown är stort! Från 14th Street upp till Central Park och det finns massor av trevliga områden.

Till att börja med: Undvik kvarteren vid, och närmast intill, Times Square. Det är Manhattans värsta turiststråk, vilket betyder onödigt dyra hotell och ganska dåliga restauranger.

Längst ner i Midtown är Chelseas nedre kvarter trevliga. Där har ni promenadavstånd till restauranger och klubbar i bland annat Meatpacking District. Tvärs över på andra sidan Midtown, men lika långt ner, finns Gramercy som också har ett bra utbud av barer och krogar.

I Hell's Kitchen (ligger i höjd med Times Square men närmare Hudson River) finns många bra ställen att upptäcka. Små barer och restauranger dit inte så många turister brukar hitta.

De tre områdena är favoriter, men var du än bor i Midtown kan du räkna med att det finns restauranger och barer inom promenadavstånd. Det enda ni bör tänka på är att inte bo för långt ut mot vattnet. I kvarteren allra närmast Hudson River och East River tunnas utbudet ut och ni får ganska långa avstånd.

Så till frågan om AirBnB. Det är förbjudet för lägenhetsägare att hyra ut sina lägenheter till tillfälliga besökare. Enda undantaget gäller om man hyr ut delar, enskilda rum alltså, medan man själv bor i lägenheten. Trots det är AirBnB väldigt vanligt förekommande i New York och det funkar nästan alltid bra.

Men risken finns ju där. Hyr du via AirBnB kan uthyraren ångra sig och avboka med kort varsel, vilket inte är så kul om det sker nära inpå resan. Den oron undviker du om du bor på hotell. Så egentligen handlar det mest om hur mycket ni är beredda att chansa. Läs gärna mer via de här länkarna: