Välj en sida

Empire State Building – boka biljett till världens mest kända skyskrapa

av | feb 22, 2010

Empire State Building är New Yorks och kanske världens mest välkända skyskrapa. På den här sidan hittar du tips, fakta och bokning av biljetter till utsiktsplatserna Main Deck och Top Deck.

Empire State Building - boka biljett till observationsdäck

Empire State Building är ett av New Yorks mest klassiska landmärken – kanske det allra mest kända tillsammans med Frihetsgudinnan. Varje år lockar den mängder av besökare till sina två observationsdäck på våning 86 och 102.

Skyskrapan står som en förstenad koloss längs 5th Avenue, mellan 33:e och 34:e gatan, och dominerar fortfarande stadsbilden i Midtown, nästan 90 år efter att den byggdes.

Byggnaden tar ett helt kvarter i anspråk och är så stor att den faktiskt har ett eget postnummer.

Fakta / Empire State Building

Höjd med antenn: 443 m
Höjd till taket: 381 m
Antal våningar: 102 st
Invigdes: 1931
Världens högsta byggnad: 1931-1970
Antal hissar: 73 st

Biljett till observationsdäcket

Du kan välja att boka biljett bara till det större observationsdäcket på 86:e våningen (Main Deck), eller att köpa en kombinationsbiljett där även den mindre utsiktsplatsen (Top Deck) på 102:a våningen ingår.

Vårt tips är att det räcker med att besöka 86:e våningen. Kombinationsbiljetten kostar mer än vad upplevelsen ger.

Boka biljetter till Empire State Building

Boka ESBBoka biljett på nätet. Då har du din biljett klar till garanterat lägsta pris. Notera att biljetten inte måste bokas för en specifik dag utan kan lösas in i upp till en månad från inköp.

Risk för köer

Empire State Building är ett måste för många New York-resenärer. Att besöka den klassiska skyskrapan är något de flesta vill göra en gång i livet. Hittills har fler än 110 miljoner människor löst entrébiljett, vilket gör det till en av planetens mest välbesökta sevärdheter.

Vi förstår det och tycker absolut att byggnaden är värd ett besök, men det gäller att vara rätt informerad om både upplevelsen i sig och om vilka alternativ som finns.

Skyskrapans popularitet gör att köer är väldigt vanliga, inte minst under sommarhalvåret när det är många turister i staden, och det blir ofta trångt uppe på observationsdäcken.

Om du vill besöka Empire State Building främst för utsiktens skull, då kanske du ska tänka om.

Både Top of the Rock och One World Observatory har häftigare vyer med mindre trängsel och kortare köer.

Vill du besöka Empire State Building för att uppleva just den här klassiska skyskrapan och dess art deco-arkitektur, då ska du givetvis boka biljett. Men vi säger det igen, det finns alternativ där det är trevligare att njuta av utsikten.

Notera att standardbiljetten som du köper här ger dig rätt att gå förbi kön till biljettkassorna, men du måste därefter fortfarande använda den vanliga kön till säkerhetskontroll och hissar.

Boka VIP-biljett och gå före kön

Ett tips, om du är beredd att betala lite extra, är att boka VIP Express Experience. Då får du gå före i säkerhetskontrollen och i de flesta av köerna på väg upp till observationsdäcket.

Den biljetten är dyrare, cirka 250 kronor mer än standardbiljetten (oktober 2018), men kan vara värd kostnaden om du vill slippa alla köer och komma upp till utsikten så snabbt som möjligt. Biljetten finns att boka här.

Ingår i New York Pass

Tips! Empire State Building är en av många attraktioner och sevärdheter som ingår i rabattkortet New York Pass. Beställer du New York Pass hemifrån innan du reser, blir det billigare än att köpa på plats.


Läs mer om kortet här, eller klicka på bannern för att gå direkt till New York Pass webbplats. Där ser du alla attraktioner som ingår.


Empire State Building – öppettider

Utsiktsvåningarna har öppet 365 dagar per år, även på helgdagar, från klockan 08.00 på morgonen till 02.00 på natten. Sista hissen upp går klockan 01.45.

Hitta dit

Skyskrapan går inte att missa. Du ser den från nästan hela New York – och definitivt var du än är i Midtown. Ett flertal tunnelbanestationer finns inom nära promenadavstånd.

Notera att byggnaden har flera entréer, men som besökare till observationsdäcket ska du bara använda ingången på 5th Avenue mellan 33:e och 34:e gatan

Empire State Building

Hotell i New York? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i New York är inte alldeles enkelt, vi vet. Var i stan ska man bo? Finns det frukost? På den här sidan har vi samlat våra hotellfavoriter och tips på vad du ska tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Empire State Building, One World Observatory, transfer från flyget, rabattkort och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *