Empire State Building – information, pris & biljetter

Empire State Building (Foto: Flickr/jpstjohn)

Empire State Building är New Yorks, och kanske världens, mest kända skyskrapa. Ett besök på toppen brukar stå på alla förstagångsbesökares att göra-lista. Så här gör du för att boka biljetter.

Tidigt på morgonen börjar kön växa på trottoaren i korsningen av 34:e gatan och 5th Avenue. Utsiktsplatsen på toppen av Empire State Building lockar mängder av besökare varje dag, året runt.

Att uppleva Empire State Building brukar höra till första besöket i New York. Inget fel i det, byggnaden är mäktig och utsikten från toppen är hänförande. Men köer och trängsel ger ibland en tråkig bismak. Ibland kan du få vänta ett par timmar om du är i New York under högsäsong.

Om du har bråttom kan du köpa VIP Express Experience som låter dig gå före kön och få direkt tillgång till hissarna. Mer än dubbelt så dyrt som den vanliga entréavgiften, men du slipper slösa lång tid på att köa och får mer tid över att upptäcka resten av staden.

Boka biljetter till Empire State Building

För att säkra din biljett till Empire State Building kan du boka den på nätet innan du reser till New York. Genom vårt samarbete med välkända bokningssajten Viator ger vi dig möjlighet att boka både vanliga entrébiljetter och VIP Express Experience-biljetter. Viator garanterar att priset alltid är det lägsta som går att hitta på nätet. Den kupong du får vid köpet, som ska skrivas ut och tas med, är giltig i ett års tid. Så du kan bestämma vilken dag du åker upp när du väl är på plats i New York. En bra flexibilitet om vädret är dåligt.
» Läs mer och boka biljett till Empire State Building

Ingår i New York Pass

Tips! Empire State Building är en av många attraktioner och sevärdheter som ingår i rabattkortet New York Pass. Beställer du New York Pass hemifrån innan du reser, blir det billigare än att köpa på plats.

New York Pass

Läs mer om kortet här, eller klicka på bannern för att gå direkt till New York Pass webbplats.

Varför Empire State Building?

För utsikten och för att kunna säga att du stått på toppen av världens i särklass mest kända skyskrapa.

Varför inte?

För att köerna till hissarna kan vara besvärande långa och för att det ibland blir för trångt på toppen för att du ska kunna njuta av utsikten i lugn och ro.

Finns det alternativ?

Definitivt. Top of the Rock, högst upp i Rockefeller Center, erbjuder en utsikt som är minst lika bra som den från Empire State, kanske till och med bättre. Dessutom är köerna kortare och utrymmet för att njuta av utsikten betydligt mer väl tilltaget. Läs mer på sidan om Top of the Rock. En annan tuff konkurrent är nya One World Observatory som öppnade våren 2015.

Öppettider och priser

Empire State Building har öppet varje dag, året om, från 08.00 till 02.00. Sista hissen går 01.15. Inträdet kostar 32 dollar inklusive skatt och tillägg för vuxna, för barn 6-12 år är priset 26 dollar. Vill du hoppa över köerna och boka en VIP Express Experience blir biljettpriset 65 dollar för både vuxna och barn.
» Läs mer och boka biljett
(Priserna uppdaterades i april 2016)

Empire State Building på kartan

Empire State Building – bakom kullisserna


(Foto: Flickr/jpstjohn)

 
Psst. Missa inte! Rea på hotell i New York:

Skriv en kommentar

kommentarer

Dela med andra