Välj en sida

Hamburgare New York Shake Shack

2013-06-18 Ständigt omtalade Shake Schack? Inte alls dumt. Hårt hajpade Burger Joint? Ett skämt. New Yorks bästa hamburgare finns någon helt annanstans.

Mycket snabbmat i den här bloggen just nu, tycker du? Jo, jag får nog erkänna det.

För så här är det:
1) Ingen annan stad i världen ställer upp med samma breda utbud av prisvärda och välsmakande pizzor, burgare, burritos och buffalo wings som New York.

2) Om man, som jag, är här med tvillingbebisar som inte riktigt lärt sig ett representabelt bordskick, blir det inte så många långa utekvällar på finkrogar med vita dukar och avsmakningsmenyer. Tyvärr.

Fördelen är att jag har bättre koll på snabbmaten än någonsin tidigare. Jag har redan berättat var du hittar New Yorks godaste pizza, och här kommer den smaskigaste hamburgaren.

Shake Schack, många hamburgernördars absoluta favorit, är … fantastiskt bra, men inte bäst. För att förstå Shake Shacks storhet bör du beställa en Smoke Shack (burgaren på bilden, längst ner till vänster). Tar du standardburgaren blir känslan lätt ett: meh? Var det här allt? Smoke Shack är däremot sanslöst god. Skippa ställets ganska tråkiga pommes, men skölj ner med en chokladshake så är himlen hyggligt nära.

Burger Joint, som öppnat ett fuskhemligt litet hak bakom lobbyn i hotellet Le Parker Meridien på 57th Street är oerhört hårt hajpat. Så pass omskrivet att köerna ringlar långa från incheckningsdisken och vidare in i den smala mörka korridor där en en neonburgare på väggen är det enda tecknet på vad som döljer sig där bakom. Är det värt köandet? Nope. Burger Joint klår inte ens burgarna på väghaket i Tönnebro, och då är det riktigt illa. Smaklösa hamburgare, stressad personal och lurade turister i drivor.

New Yorks bästa hamburgare serveras på Island Burgers & Shakes med två små restauranger i Hell's Kitchen och på Upper West. Till skillnad från burgarpuritanerna på Shake Schack och Burger Joint, tror Island Burgers på valfrihet.

Menyn bjuder på ett 50-tal alternativ och du kan få alla med vanlig burgare eller kycklingburgare, med traditionellt bröd eller surdegsbröd. Du väljer tillbehör du själv gillar, tills du blir nöjd.

”The Clyde” med salsa, blue cheese, avokado och bacon är en favorit, men den som gillar smak blir inte besviken med en ”Napalm” i handen heller: bbq-sås, jalapeno, cheddar och habanerosås. Vill du ha burgaren ganska avskalad? Testa en ”Jalapeno & Jack”.

Missa inte deras pommes, även den är kanske godast på Manhattan i sin kategori. Och milkshaken spöar faktiskt Shake Shacks.

Så nu vet du. Nästa gång du är i New York och burgarbegäret kickar in, då siktar du på Island Burgers & Shakes.