Välj en sida

FAO Schwarz var i 145 år en av New Yorks mest kända leksaksaffärer. Den stängde 2015 när ägarbolaget Toys ”R” Us sa upp hyresavtalet på butikslokalen på 5th Avenue. Nu är FAO Schwarz snart tillbaka.

FAO Schwarz - klassisk leksaksbutik i New York

Leksaksbutiken har hittat en ny lokal i Rockefeller Plaza och öppnar dörrarna om sex dagar, 16 november. Perfekt tajming inför julshoppingen, med andra ord.

Den tidigare butiken på 5th Avenue hade funnits på samma plats sedan 1931 – men FAO Schwarz har en historia i New York som sträcker sig ända tillbaka till 1870.

Pianot finns kvar

Den nya affären i Rockefeller Plaza får en golvyta på knappt 2000 kvadratmeter och kommer precis som föregångaren att, förutom mängder av leksaker, ha interaktiva inslag.

Det stora golvpianot som Tom Hanks spelade på i filmen Big (1988) finns exempelvis på plats även i den nya butiken.

Förutom att en av Manhattans mest klassiska butiker, och varumärken, får nytt liv, är det här goda nyheter för alla som vill shoppa leksaker på resan till New York.

Fyller luckan efter Toys ”R” Us

Efter att Toys ”R” Us lade ner alla sina butiker i USA tidigare i år, har det inte varit lätt att hitta stora och välsorterade leksaksbutiker i New York.

FAO Schwarz ändrar på det. Exakt adress blir 30 Rockefeller Plaza och invigningen sker, som sagt, 16 november.

Mer information kommer, troligen, att finnas på den här sidan när butiken har öppnat.