Välj en sida

22 takbarer i New York – våra tips för sommaren 2018

Rooftop Bar New York. Fyra små ord som väcker drömmar om goda drinkar och hisnande utsikter. New York har kanske fler takbarer än någon annan stad på planeten – och världens snyggaste skyskrapor att spana på. Här är våra tips för 2018!

Takbarer - Rooftop Bars i New York

Takbarerna listas utan någon rangordning, vi sätter inga betyg. Allt om New York gillar alla barer som kombinerar utsikt över New York med goda drinkar – svårare än så är det inte.

Klicka gärna in på respektive bar för att se om den är något för dig. Kolla också vad som gäller kring entré, gästlistor och eventuella regler för klädsel. Upplägget varierar stort mellan olika takbarer.

St Cloud på Knickerbocker Hotel

Knickerbocker Hotel öppnade till stående ovationer för några år sedan – äntligen ett riktigt schysst hotell vid Times Square. Bäst av allt är takbaren St Cloud med ett fantastiskt läge mellan skyskrapornas glänsande väggar och livet på gatorna nedanför.
» Läs mer här

Press Lounge på Ink48

Allt om New York har hyllat det här stället om och om igen, men kärleken till Press Lounge bara fortsätter att spira. Kanske bäst av alla takbarer i New York, om vi får bestämma. Läget, nästan längst ut mot Hudson River, ger en annorlunda och väldigt imponerande vy in mot Midtowns maffiga betongdjungel åt ena hållet och mot floden och New Jersey åt det andra.
» Läs mer här

Cloud Social

Att dricka drinkar på takbarer brukar vara dyrt, men det finns undantag. Som trevliga och opretentiösa Club Social på West 32nd Street, i hjärtat av Midtown. Har Happy Hour från klockan 15-19 med riktigt bra priser. Öl $7 och ett glas vin från $8, till exempel. Fina vyer mot Empire State Building som ligger alldeles intill.
» Läs mer här

Le Bain på The Standard High Line

Den här är för det snygga partyfolket, men gör gärna ett besök även om du inte har ben som en modell eller bringa som Zlatan. Utsikten från taket på The Standard Hotel, som står gränsle över High Line Park, är makalös och drinkarna är välgjorda.
» Läs mer här

Pod 39 Rooftop

Pod 39 marknadsför sig emellanåt som ett budgethotell, men det finns inget sjaskigt över den här trevliga takbaren. Drinkarna har rimliga priser för att vara i en rooftop bar – beställ gärna in en hel kanna med margarita och dela på – och det brukar vara en trevlig mix av gäster.
» Läs mer här

PHD Terrace på Dream Midtown

En ganska opretentiös takbar i Midtown, som bara är inne på sin andra sommar. PHD ligger på hotellet Dream Midtowns 16:e och 17:e våningar. Hyggliga priser på både dryck och tilltugg för att vara en bar på ett tak i New York.
» Läs mer här

Cantor Roof Garden Bar på the Met

En takbar på ett konstmuseum, hur kul kan det vara? Väldigt, svarar vi. Roof Garden på Metropolitan Museum Of Art är en sommarpärla, bara öppen från maj till oktober, som bjuder på utsikt över Central Park och stadens skyline ur en ovanlig vinkel. Bara det är värt ett besök.
» Läs mer här

Psst. Kolla in alla prissänkta hotell i New York (annons)

Booking.com

Roof at Park South

Vi måste ärligt erkänna att drinkarna på takbarer inte alltid håller toppklass, utsikten gör att man kommer undan med lite sämre mixade cocktails. Men Roof at Park South är ett undantag med en innovativ drinklista och vassa bartenders. Takbaren ligger ovanpå Gramercy’s Park South Hotel och utsikten mot Empire State Building och Chrysler Building är lika grym som drinkarna.
» Läs mer här

Refinery Rooftop på Refinery Hotel

Trevlig takbar på ett ganska nytt hotell, som har öppet alla dagar året runt. Men det är på sommaren, när glastaket dras in, som baren verkligen är värd ett besök. Empire State Building är så nära att du kan skåla med henne.
» Läs mer här

The Ides på the Wythe Hotel

New Yorks bästa takbarer – om man bara tar hänsyn till utsikten – ligger inte på Manhattan. The Ides i Brooklyn och Z Roof (längre ned på sidan) bjuder på makalöst vackra panoraman över stadens skyline, som man bara kan hitta på andra sidan East River. The Ides, på toppen av Wythe Hotel, har dessutom en behaglig blandning av besökare och brooklynbor. Och! Baren har slutat med dricks, en trend i NYC som vissa restauranger och barer nyligen börjat hoppa på. Dricksen är inkluderad i priset för drinkarna. Vi storgillar.
» Läs mer här

Gallow Green

Grönskande takbarer är ovanliga, men den här i Chelsea bjuder på mer än drinkar och utsikt. Gallow Green tillhör McKittrick Hotel, byggnaden där den populära interaktiva teatern Sleep No More spelas. Något som märks även i baren där skådespelare ibland minglar med gästerna och konverserar med överdrivet brittisk accent.
» Läs mer här

The Crown

Chinatown var länge en vit fläck på kartan när det gäller takbarer, men The Crown har ändrat på det. Vilket vi är ytterst tacksamma för. Drinkarna är goda, men utsikten från 21 våningen på Hotel 50 Bowery är spektakulär. En av de bästa vyerna du kan få av Manhattan, utan att lämna Manhattan. Om du förstår.
» Läs mer här

Top of the Strand

På 21:a våningen i The Strand Hotel finns en bar som designats av scenografen från Sex and the City. Ni förstår vad det innebär – det blir inte mer New York än så här. Takbaren har öppet året runt. Ligger bara ett kvarter från Refinery Rooftop (se ovan). Kommer ni inte in på den ena, kan ni testa den andra.
» Läs mer här

Berry Park

Ta dig till Berry and N14th Street i Williamsburg, Brooklyn. Öppna dörren och var beredd på att det känns som en sportbar när du först kommer in, men tveka inte. Det finns mer att titta på en tv-skärmar som visar fotboll, baseboll eller basket. Hitta trapporna som leder upp till takbaren, så blir du belönad med snygga vyer mot Manhattan och gott om sittplatser.
» Läs mer här

Tips! Boka sevärdheter & turer på nätet

Du får bättre pris än om du bokar på plats - och du har din biljett säkrad. Frågor om bokning? Mejla hej@alltomnewyork.se!


Juliette

Vi håller oss kvar i Brooklyn och kilar över till den lägst belägna av alla takbarer på den här listan. I den franskinspirerade bistron Juliette tar vi trappan upp till en lugn utomhusbar, strax över gatunnivån. Men det räcker för att komma undan en smula. Under parasollerna njuter vi av vin och drinkar till väldigt rimliga priser.
» Läs mer här

La Birreria

Takbar + restaurang + mikrobryggeri. La Birreria är en udda fågel, men ack så trevlig. Var annars kan man dricka nybryggd färsköl direkt från tankarna, med utsikt mot Empire State Building och andra ståtliga skrapor? Nej, just det. Bara här. La Birreria är bokstavligt talat kronan på verket på den populära italienska mathallen Eataly. Missa inte.
» Läs mer här

Bookmarks Rooftop Lounge på Library Hotel

Vi gillar verkligen Library Hotel, och takbaren är inget undantag. Visst, den är ganska liten och utsikten aningen begränsad, men samtidigt ofta oerhört trevlig stämning. Plustecken för goda drinkar på litterära teman.
» Läs mer här

La Piscine – Hotel Americano

Vad är bättre än takbarer? Svar: takbarer med pool. Speciellt i en stad som kan bli så oerhört sommarvarm som New York. Poolen på Hotel Americanos tak i Chelsea varken stor eller djup, du får kämpa för att doppa hela kroppen, men den ger välkommen svalka. Och att sitta i en solstol med en drink och spana på Manhattans skyskrapor, det är ganska unikt. Ett dagpass kostar 40 dollar.
» Läs mer här

230 Fifth

New Yorks största takbar har plats för massor av besökare, ändå blir det ofta fullsatt. Så populär är den här klassikern vid 5th Avenue, vilket är förståeligt med tanke på den imponerande utsikten mot Midtowns maffiga huskroppar. Stora parasoller skyddar mot både sol och regn och på vintern finns plastigloos att mysa i – 230 Fifth har öppet året runt.
» Läs mer här

Jimmy at The James

Lyxigt takhak på The James Hotel i Soho. Idén är att kombinera en klassisk pub med känslan av 1970-talets New York. Låter det lite vagt och fluffigt? Vi håller med. Fokusera på utsikten istället, den är bländade i alla riktningar. Ganska dyrt och du kommer inte in om du inte klär upp dig. Men väl däruppe, är det mödan värt.
» Läs mer här

The Heights

Ny bar under bar himmel på hotellet Arlo Nomad nära Madison Square Park. Här på 31:a våningen finns, förutom fina vyer, en bar som bland annat serverar slush med sprit. Inte illa, eller hur? Du kan också beställa snacks och vanvettigt goda pizzor från restaurangen Massoni längre ned i hotellet.
» Läs mer här

Z Roof

Välkommen till Queens motsvarighet till Wythe Hotel i Brooklyn (se längre upp på sidan). En takbar utanför Manhattan som bjuder tappa hakan-mäktig utsikt in mot just Manhattan. Ibland måste man lämna skogen för att se skogen, helt enkelt. Det som gör utsikten från Z Roof extra fin är inramningen med den klassiska NYC-skönheten Queensboro Bridge intill. När bron är upplyst på kvällen och skyskraporna glittrar på andra sidan East River, då blir det nästan för fint.
» Läs mer här

Här hittar du New Yorks bästa takbarer – karta

St Cloud, Knickerbocker Hotel

St Cloud, Knickerbocker Hotel

Press Lounge, Ink48

Press Lounge, Ink48

Le Bain, Standard Hotel

Le Bain, Standard Hotel

Pod 39 Rooftop

Pod 39 Rooftop

PHD Terrace, Dream Midtown

PHD Terrace, Dream Midtown

Roof Garden Bar, The Met

Roof Garden Bar, The Met

Roof at Park South

Roof at Park South

Refinery Rooftop, Refinery Hotel

Refinery Rooftop, Refinery Hotel

The Ides, Wythe Hotel

The Ides, Wythe Hotel

Gallow Green

Gallow Green

Top of the Strand

Top of the Strand

Berry Park

Berry Park

Juliette

Juliette

La Birreria

La Birreria

Bookmarks Rooftop Lounge

Bookmarks Rooftop Lounge

La Piscine – Hotel Americano

La Piscine – Hotel Americano

230 Fifth

230 Fifth

Jimmy at The James

Jimmy at The James

The Heights, Arlo Nomad

The Heights, Arlo Nomad

Z Roof

Z Roof

The Crown

The Crown

Cloud Social

Cloud Social

Hotell i New York? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i New York är inte alldeles enkelt, vi vet. Var i stan ska man bo? Finns det frukost? På den här sidan har vi samlat våra hotellfavoriter och tips på vad du ska tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Empire State Building, One World Observatory, transfer från flyget, rabattkort och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.