Välj en sida

Ta en guidad smaktur i New York

Food Tours matturer New York (Foto: Flickr/djwtwo)

New York är en av planetens bästa matstäder – tack vare stadens enorma mångfald av människor som flyttat in från hela världen. Att följa med på en Food Tour är ett kul sätt att upptäcka stadens smaker.

Food Tours, guidade matturer, tillhör faktiskt de mest populära organiserade nöjen som turister i staden bokar. Och det är lätt att förstå varför. Guiderna är kunniga, sociala, och roliga att lyssna till. Maten som provas är, nästan alltid, fantastiskt god.

Det enda du behöver ta ställning till är vilken typ av Food Tour, och vilken slags mat, du vill testa.

Vill du smaka Brooklyns smaskigaste pizzor, hitta China Towns godaste dumplings, testa cupcakes och desserter, eller följa med på en smakpromenad i Chelsea Market och Meatpacking District? Alternativen är många.

Ett bra tips är att göra den guidade matvandringen i början av ditt New York-besök. Då får du gott om restaurangtips för kommande dagar.

Boka din Food Tour innan resan

Här nedanför tipsar vi om några av våra favoriter bland New Yorks alla guidade matturer. Genom vårt samarbete med Viator (ett välkänt bolag som ägs av Tripadvisor) kan du förboka din tur hemifrån redan innan du reser. Fördelarna är två: Du har din plats garanterad på en tid och dag som passar dig, och Viator garanterar dessutom att alltid hålla lägsta möjliga pris.
» Läs mer och boka matrundturer i New York

Food Tours New York – våra tips

1. Food On Foot Tours

Har kanske det största utbudet av matturer i New York och det ingår MYCKET mat. Medan vissa andra guideföretag ordnar smakprov, är det här guidningar med hela portioner. I programmet finns exempelvis All Beef Brooklyn Tour, East Village Block Party, Union Square Area Eats, World Famous Sweet Tooth Tour och Midtown Mix.
Läs mer på foodonfoottours.com

2. Scott’s Pizza Tours

Scott Wiener är pizzaentusiasten som vet allt om degar, tomatsås och vedugnar. Hans företag ordnar pizzapromenader i bland annat Greenwich Village, Brooklyn och i pizzatäta Lower East Side. Ett måste för dig som vill hitta den bästa pizzan i New York.
Läs mer på scottspizzatours.com

3. Foods of New York Tours

Företaget har mer än 15 års erfarenhet av guidade matturer och får ständigt gott betyg av användarna. Affärsidén är att erbjuda en upplevelse som känns ”icketuristisk” och istället ge deltagarna en känsla av att, för några timmar, vara äkta New York-bor. Foods of New Yorks turer blandar mat och smaker med kultur och kuriosa på perfekt sätt. Promenaderna i Greenwich Village, med smakbitar från konditorier och små familjeägda restauranger är populära.
Läs mer på foodsofny.com

4. Famous Fat Dave

Fat Dave har blivit något av en kändis bland New Yorks matguider, med artiklar i tidningar, inslag på radio och tv och – inte minst – ett deltagande i Anthony Bourdains No Reservations på Travel Channel. Dave kör sina gäster i en klassisk schackrutig taxi och har stenkoll på stans godaste mat. Det här är en av de mest personliga, och kanske den bästa, av alla Food Tours i NYC – men billigt är det inte. Kändisskapet har gjort att Fat Dave kan ta bra betalt.
Läs mer på famousfatdave.com

5. Free Tours by Foot

Har ett billigare alternativ med annorlunda upplägg än andra arrangörer. Guidningen är gratis, eller rättare sagt: du betalar vad du tycker att det var värt. Vi gissar att väldigt få går därifrån utan att lämna åtminstone några dollar. Och istället för att smakproverna ingår i priset, betalar du för det du äter på de 4-6 ställen turen besöker. Du kan alltså välja att hoppa över vissa rätter och på så vis spara pengar.
Läs mer på freetoursbyfoot.com

6. The New York Beer and Brewery Tour

Många gör ett besök på Brooklyn Brewery på egen hand, men här finns ett kul alternativ för dig som vill uppleva New Yorks bryggerier tillsammans med en guide och andra ölentusiaster. En buss tar er mellan fyra bryggerier: Birreria Brewery på Manhattan, Brooklyn Brewery i Williamsburg, Spuyten Duyvil i Williamsburg och Bohemian Hall i Queens.
Läs mer på tourguidesofnewyork.com

(Foto: Flickr/djwtwo)

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *