Välj en sida

Circle Line – ta en båttur i New York

Circle Line är ett klassiskt rederi i New York. I mer än 75 år har fartygen visat upp stadens skyline och landmärken för besökare från hela världen. Se till att boka en kryssning om du är på väg till New York. [Uppdaterad 2022-03-30]

Circle Line - New York - båttur och kryssning i New York

Standardkryssningen är den en och en halv timme långa rundturen som tar passagerarna förbi några av New Yorks största sevärdheter. Den går från Pier 83 och seglar längs Hudson River ner till Battery Park och Frihetsgudinnan, runt Manhattans sydspets och upp till Brooklyn Bridge.

Ett längre alternativ är den populära kryssningen runt hela Manhattan. Färden tar cirka två timmar och 30 minuter och ni gör ett komplett varv runt Manhattan.

Du får se hela ön och kan njuta av New Yorks skyline i alla vinklar som finns. Under resan seglar ni under sju stora broar, bland annat Brooklyn Bridge, och passerar cirka 25 välkända sevärdheter och landmärken.

Boka biljett till Circle Line

Boka biljetten med Circle Line på nätet i förväg, då slipper du köa vid biljettluckan i hamnen. Här finns alla bokningsbara turer:

Prisskillnaden mellan den en och en halv timme långa kryssningen runt nedre Manhattan och den på två och en halv timme runt hela Manhattan är mindre än hundra svenska kronor. Så om ni inte har bråttom, välj den längre.

Oavsett vilken kryssning ni väljer, blir ni underhållna av en duktig guide som brukar vara både rolig och intressant att lyssna till. Fika, dryck och enklare mat finns att köpa ombord.

Ingår i New Yorks rabattkort

Tips! Turerna med med Circle Line ingår i flera av de rabattkort som besökare i New York kan köpa. Så om du planerar att ta en båttur och dessutom besöka fler av stadens stora sevärdheter, då är ett rabattkort ett givet tips.

Härifrån avgår fartygen