Välj en sida

Circle Line – kryssa runt New York

av | apr 18, 2017

Circle Line är ett klassiskt rederi i New York. I mer än 70 år har fartygen visat upp stadens skyline och landmärken för turister från hela världen. Se till att boka en kryssning om du är på väg till New York.

Circle Line - ta en kryssning i New York

Standardkryssningen är den en och en halv timme långa rundturen som tar passagerarna förbi några av New Yorks största sevärdheter. Den går från Pier 83 och seglar längs Hudson River ner till Battery Park och Frihetsgudinnan, runt Manhattans sydspets och upp till Brooklyn Bridge.

Ett längre alternativ är den populära kryssningen runt hela Manhattan. Färden tar cirka två timmar och 30 minuter och ni gör ett komplett varv runt Manhattan.

Du får se hela ön och kan njuta av New Yorks skyline i alla vinklar som finns. Under resan seglar ni under sju stora broar, bland annat Brooklyn Bridge, och passerar cirka 25 välkända sevärdheter och landmärken.

Boka kryssning runt New York med Circle Line

Boka biljettBoka biljetten med Circle Line på nätet i förväg, då slipper du köa vid biljettluckan i hamnen. Här finns alla bokningsbara turer.

Prisskillnaden mellan den en och en halv timme långa kryssningen runt nedre Manhattan och den på två och en halv timme runt hela Manhattan är inte mer än cirka hundra svenska kronor. Så om ni inte har bråttom, välj den längre.

Oavsett vilken kryssning ni väljer, blir ni underhållna av en duktig guide som brukar vara både rolig och intressant att lyssna till. Fika, dryck och enklare mat finns att köpa ombord.

Se fyrverkerier med Circle Line

Circle Line har med tiden växt till att ha ett flertal olika rutter och rederiet har också populära temakryssningar.

Ett tips är att kryssa för att se fyrverkerierna på 4th of July eller på nyårsafton. Du slipper trängas på gatorna i stan och utsikten från vattnet är magnifik. Inte billigt, men garanterat en upplevelse för livet. Boka i god tid.

Circle Line har också en partykryssning i samband med den mexikanska högtidsdagen Cinco de Mayo. En ganska ny produkt är en kryssning med fokus främst på Brooklyn.

Tips! Kryssningar med Circle Line ingår i flera av de rabattkort som turister kan köpa.

Härifrån avgår fartygen

Circle Line Cruises, Pier 83

Hotell i New York? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i New York är inte alldeles enkelt, vi vet. Var i stan ska man bo? Finns det frukost? På den här sidan har vi samlat våra hotellfavoriter och tips på vad du ska tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Empire State Building, One World Observatory, transfer från flyget, rabattkort och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *