Välj en sida

Bryant Park – trevligast i New York

Bryant Park

Bryant Park är en grön oas nerkilad mellan mäktiga skyskrapor och vackra New York Public Library. Parken har gratis wifi, gott om stolar och bord – och en skön gräsmatta att vila på. New Yorks trevligaste park, om ni frågar oss.

Bryant Park är varken speciellt stor eller särskilt känd för den som inte varit i New York. Medan alla känner till Central Park, brukar det ta en stund innan man upptäcker Bryant Park. Men det är en upptäckt som ger mersmak.

Om Central Park är stor, vidsträckt och på vissa platser mer känns som skogsmiljö än en stadspark, är Bryant Park just det: en liten stadspark av klassiskt snitt. En grön fyrkant kantad av platanträd, blommor, en frodig gräsmatta, och en karusell som är öppen året runt. Runt om parken finns ett stort antal bord och stolar, så det är bara att slå sig ner och vila fötterna.

Bryant Park har gratis wifi

På ena sidan av parken finns ett utomhusbibliotek öppet för alla. Låna en bok och läs en stund. I parken finns också pingisbord, kubbspel, schack och andra spel och lekar som är gratis att använda.

Bryant Park pingis

En annan stor fördel är att det finns gratis wifi. Nätet kan vara lite skakigt ibland, men för det mesta fungerar det.

Kaffe och fika går att köpa i kiosker vid parkens entré mot 6th Avenue, men kaffet är dyrt och blaskigt. Sikta på Starbucks tvärs över gatan istället.

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *