Välj en sida

Bryant Park – skön grön oas bland skyskraporna i New York

Bryant Park är en grön oas nerkilad mellan mäktiga skyskrapor och vackra New York Public Library. Parken har gratis wifi, gott om stolar och bord – och en skön gräsmatta att vila på. New Yorks trevligaste park, om ni frågar oss. [Uppdaterad 2022-04-04]

Bryant Park

Bryant Park är varken speciellt stor eller särskilt känd för den som inte varit i New York. Medan alla känner till Central Park, brukar det ta en stund innan man upptäcker Bryant Park. Men det är en upptäckt som ger mersmak.

Om Central Park är stor, vidsträckt och på vissa platser mer känns som skogsmiljö än en stadspark, är Bryant Park just det: en liten stadspark av klassiskt snitt.

En grön fyrkant kantad av platanträd, blommor, en frodig gräsmatta, och en karusell som är öppen året runt. Runt om parken finns ett stort antal bord och stolar, så det är bara att slå sig ner och vila fötterna.

Vintertid tas parken över av mysiga Winter Village med marknadsstånd, matserveringar och med sin stora isbana – faktiskt den enda rink Manhattan där du åker skridskor utan att betala entré. Men du kan förstås behöva hyra skridskor om du inte, mot förmodan, har packat med dina egna.

Tips! Om du vill bo på ett riktigt bra hotell i New York, som dessutom ligger precis vid den här parken, då ska du kolla in Bryant Park Hotel. Inte billigt, men värt varenda dollar det kostar.

Bryant Park har gratis wifi

På ena sidan av parken finns ett utomhusbibliotek öppet för alla. Låna en bok och läs en stund. I parken finns också pingisbord, kubbspel, schack och andra spel och lekar som är gratis att använda.

Bryant Park pingis

En annan stor fördel är att det finns gratis wifi. Nätet kan vara lite skakigt ibland, men för det mesta fungerar det.

Kaffe och fika går att köpa i kiosker vid parkens entré mot 6th Avenue, men kaffet är dyrt och blaskigt. Sikta på Starbucks tvärs över gatan istället.

Hitta till parken

Det är svårt att hävda att någonting ligger mitt i New York, men man kan åtminstone argumentera för att Bryant Park ligger hyfsat mitt i Midtown Manhattan. Det är lätt att ta sig dit, både till fots och med tunnelbana eller buss.