Välj en sida

Shake Shack – kanske New Yorks bästa hamburgare

Shake Shack New York (Foto: Evan Sung)

Shake Shack. Två små ord som kan få det att vattnas i munnen på den som en gång testat deras hajpade hamburgare och mumsiga milkshakes.

Shake Shack har på 15 år gått från att vara ett mobilt gatukök i Madison Square Park till en snabbt växande hamburgerkedja med, i skrivande stund, 66 restauranger.

De flesta finns i USA, men det går att hitta Shake Shack i städer som London, Istanbul, Dubai och Moskva också.

Shake Shack i Madison Square Park

Naturligtvis ska Shake Shack upplevas i New York, helst i Madison Square Park där allt startade. Numera är det första, mobila, gatuköket sedan länge ersatt av en riktig byggnad och köerna ringlar ofta långa till beställningsluckorna.

På menyn finns även varmkorv, fries, glass, öl och vin. Men det är Shake Shacks hamburgare och – kanske främst – milkshakes som gör kunderna beredda att vänta i kö.

Shake Shack (Foto: Evan Sung)

Många menar att Shake Shack har New Yorks bästa burgare. Vi vill nog protestera lite mot det påståendet, Allt om New York håller Island Burgers & Shakes snäppet högre. Men, med det sagt, är en Shake Shack-burgare ändå bland det godaste man kan äta. Punkt.

SmokeShack + Peanut Butter Shake

Så, vilken hamburgare på menyn ska man välja? Åsikterna går isär.

För Allt om New York är den perfekta måltiden en Double SmokeShack – en burgare toppad med pimiento, bacon, ost och ShackSauce – ackompanjerad av en stor, kall, Peanut Butter Shake.

Fries kan man faktiskt strunta i, de är inte alls märkvärdiga. Och bara burgare plus milkshake landar ändå på mäktiga 1840 kalorier, så näringen räcker gott för att orka några timmar på stan.

Shake Shack på olika platser

Om du inte nödvändigtvis måste se originalstället, finns Shake Shack numera på ett dussin platser i New York.

Ett tips är försöka undvika restaurangen nära Times Square (8th Ave & 44th St) eftersom den har minst lika långa köer som i Madison Square Park, alltid mycket turister, och sällan blir en bra upplevelse.

Shake Shack Restaurang (Foto: Peter Mauss, ESTO)

Shake Shack på Upper West Side (366 Columbus Avenue), Upper East Side (154 East 86th Street) och Midtown East (600 3rd Avenue) är bättre alternativ.

Shake Shacks webbplats hittar du alla restauranger i New York, och på andra ställen, och kan kika på menyn redan i förväg.

Om vill testa originalet i Madison Square Garden och undrar hur långa köerna är, finns en webbkamera på den här sidan. Ser köerna alltför galna ut, välj en annan restaurang.

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *