Välj en sida

Madame Tussauds New York – vaxmuseum vid Times Square

Madame Tussauds New York är kanske lite av en turistfälla, men samtidigt är det kul att se kopior av våra största kändisar. Originalet finns så klart i London, men vaxmuseet är en stor turistattraktion även på Manhattan.

Madame Tussauds New York (Foto: Flickr/skinnylawyer)

På Madame Tussauds New York finns kopior av politiker som Barack Obama, George Bush, Bill Clinton, Gandhi, Richard Nixon och Abraham Lincoln.

Du kan jämföra dig själv med porträttlika vaxdockor av kändisar som Marilyn Monroe, Brad Pitt, Angelina Jolie, Julia Roberts och Johnny Depp. I museet finns också många amerikanska tv-stjärnor och sporthjältar – varav vissa kanske inte är så kända för utländska besökare.

Där finns även en häftig biosalong där du bland annat kan se Marvels superhjältar i 4D och få en riktigt häftig Ghostbustersupplevelse.

Biljettpriset beror på vad du vill se. Du kan välja bara den normala entrén, eller boka en biljett där även andra delar ingår. All information finns vid bokningen.

Boka biljett till Madame Tussauds New York

Boka biljettBoka biljetten till Madame Tussauds innan du reser till New York, så har du din plats säkrad. Viators prisgaranti gör att du alltid betalar lägsta möjliga pris. Biljetten går att få som e-kupong, så du kan visa den direkt på telefon eller surfplatta.

Nya dockor hos Madame Tussauds New York

Presidenthustrun Michelle Obama har tagit plats i museet de senaste åren, det har även flickfavoriten och skådespelaren Robert Pattinson från Twilightserien.

Andra nya dockor är skådespelarna talkshowvärden Jimmy Fallon, skådespelarna Jon Hamm och Ann Hathaway, och karaktären Katniss Everdeen från Hunger Games-filmerna.

Hitta till vaxmuseet

Madame Tussauds New York ligger vid Times Square, på 234 West 42nd Street, och är öppet varje dag, året runt. Ibland kan museet stänga tillfälligt om det är bokat för privata evenemang.

På sommaren, när det är många turister och besökare i New York, får man ibland räkna med att köa för att komma in. Som mest brukar det handla om cirka en timme. Ett tips då är att komma tidigt på dagen.

Öppettiderna är vanligtvis 10.00 till 20.00 på vardagar och 10.00 till 22.00 på lördag och söndag.

Madame Tussauds New York

(Foto: Flickr/skinnylawyer)
(Sidan uppdaterades 2017-03-06.)

Hotell i New York? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i New York är inte alldeles enkelt, vi vet. Var i stan ska man bo? Finns det frukost? På den här sidan har vi samlat våra hotellfavoriter och tips på vad du ska tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Empire State Building, One World Observatory, transfer från flyget, rabattkort och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.