Välj en sida

Arthur Avenue – matupplevelser i New Yorks äkta Little Italy

Arthur Avenue, och de kringliggande kvarteren i Belmont, i Bronx är ett måste för dig som tycker om att äta och dricka gott. Inte minst om du gillar italienskt – för det här är New Yorks riktiga Little Italy.

Det Little Italy alla känner till, som ligger på nedre Manhattan, har krympt årtionde för årtionde. Idag finns bara några hundra invånare med italienskt ursprung kvar i stadsdelen, och ett antal turistanpassade restauranger som lever mer på läge och historia än på att servera vällagad mat.

Vill du uppleva Little Italy på riktigt när du är i New York, då får du bege dig till Bronx.

I Belmont, och framförallt längs Arthur Avenue, pratas det mer italienska än engelska och butiker och restauranger säljer och serverar pasta, bröd, pizza, charkuterier, ostar, italienska bakverk och espresso som verkligen smakar som i Italien.

Arthur Avenue Retail Market

En av områdets främsta attraktioner är Arthur Avenue Retail Market, en matmarknad där du hittar nästan allt italienskt du kan tänka dig. I marknaden finns nio restauranger, flera kaféer, pastatillverkare, slaktare, fiskhandlare och delikatessbutiker.

Restauranger i området

Det är svårt att bli besviken på maten i Belmont, oavsett vilken restaurang du väljer. Men det finns några som sticker ut lite extra.

Trattoria Zero Otto Nove bakar fantastiskt goda pizzor, beställ en Diavola om du gillar lite sting. Mike's Deli är en klassiker med makalösa mackor – gjorda på eget bröd med egentillverkad mozzarella.

För goda stekar och gott italienskt vin, testa Roberto's. Vällagad pasta finns nästan överallt, men Ciao Restaurant är ett extra gott val.

Tips! Guidad food tour i Belmont

Vissa delar av Bronx är lite ruffigare och kan kännas aningen osäkra jämfört med Manhattan. Det är, för det mesta, bara en känsla. Men att besöka Arthur Avenue tillsammans med en lokal guide, är ingen dum idé.

Du får följa med någon som kan området, som hittar bästa vägen från tåget, och du får dessutom lära dig massor om New Yorks riktiga Little Italy samtidigt som du provsmakar italienska delikatesser.

Susan Birnbaum är historiker, foodie och bor i Bronx. Hon ordnar den guidade turen The Arthur Avenue Walkabout där deltagarna bland mycket annat får smaka nygjord mozzarella och andra ostar, purfärsk pasta, och gudomligt goda cannolis.

Susan möter sina deltagare på Grand Central Station på Manhattan, sedan åker ni tillsammans till Bronx. Turen tar cirka tre timmar och allt utom biljetten till tunnelbanan ingår i priset.

Boka The Arthur Avenue Walkabout

Boka biljettBoka på nätet! Då har du din plats på The Arthur Avenue Walkabout säkrad och Viators prisgaranti gör att du alltid betalar lägsta möjliga pris.

Att ta sig till Arthur Avenue

Belmont, och Arthur Avenue, har en enda nackdel. Att det är aningen krångligt att ta sig dit. Från Manhattan tar du enklast tunnelbanans linje B, D eller 4 till Fordham Road. Därifrån är det en promenad på knappt 20 minuter till Arthur Avenue.

Arthur Avenue

Tips! Boka sevärdheter & turer på nätet

Du får bättre pris än om du bokar på plats - och du har din biljett säkrad. Frågor om bokning? Mejla hej@alltomnewyork.se!


Hotell i New York? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i New York är inte alldeles enkelt, vi vet. Var i stan ska man bo? Finns det frukost? På den här sidan har vi samlat våra hotellfavoriter och tips på vad du ska tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Empire State Building, One World Observatory, transfer från flyget, rabattkort och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.