Välj en sida

NYC Ferry - färja på East River

NYC Ferry är New Yorks nya system för kollektivtrafik på stadens vattenvägar, sjösatt av borgmästare Bill de Blasio. Första nya rutten öppnade våren 2017 och fler är på gång.

Att åka tunnelbana eller buss i New York kostar $2.75. Lika billigt blir det att köpa en biljett på nya NYC Ferry och åka exempelvis till Rockaway i Queens.

Om du vill ta dig från staden till stranden i Rockaway har du alltså numera ett smidigare och friskare alternativ än att skumpa den timslånga t-baneresan från Manhattan.

Färjan tar förvisso ungefär lika lång tid, men resan blir betydligt trevligare. Rutten från Rockaway går via ett stopp i Sunset Park i Brooklyn till Pier 11 vid Wall Street på nedre Manhattan.

Förutom linjen till Rockaway har nya färjor också satts in på den befintliga East River-rutten som går från East 34th Street i Midtown till Pier 11 i Wall Street och på vägen gör flera stopp vid pirer i Queens och Brooklyn.

Fler linjer kommer

I sommar startar också en rutt som förbinder South Brooklyn med nedre Manhattan och i höst kommer en linje som går mellan Astoria i Queens och Pier 11/Wall Street med stopp även i Midtown.

Nästa år lanseras en linje till Lower East Side, LES, på Manhattan, som knyter samman Long Island City i Queens med Stuyvesant Town och Corlears Hook i LES. Färjorna lägger även till vid Wall Street och i Midtown.

NYC Ferry - linjer

Upprustade färjor med wifi

Fartygen som används har renoverats och moderniserats. De har wifi, badrum, cykelställ och ett kafé som till och med säljer öl och vin.

Köp biljetter till NYC Ferry

Enklast är att köpa biljetter via NYC Ferrys app. Har du inte möjlighet att göra det, kan biljetter också köpas i biljettautomater och i biljettluckor.

Priset är som sagt $2.75 per resväg. Vill du ta med en cykel kostar det $1 extra. Biljetten är giltig i 90 minuter från inköp.