Välj en sida

New York Restaurant Week – information och tips

Restaurant Week New York (Foto: New York & Co/TaggerYanceyIV)

Restaurant Week i New York är ett perfekt tillfälle att testa nya smaker. Kockarna på New Yorks bästa restauranger tar fram menyer till ett fast pris som är betydligt lägre än normalt.

Gillar du att äta gott, tycker du att restaurangbesök tillhör resans höjdpunkter? Då ska du planera in ett besök i New York under Restaurant Week.

Namnet är aningen missvisande, för restaurangveckan pågår längre än bara sju dagar och den hålls två gånger per år, vinter och sommar. Exakta datum varierar från år till år, men vinterveckan hålls i månadsskiftet februari/mars och sommarveckan i skiftet juli/augusti.

Restaurant Week – boka bord

Under 2016 hålls Winter Restaurant Week från 18 januari till 5 februari. Bordsbokningarna öppnar ett par veckor innan och det gäller att slå till i tid för att få plats på de mest åtråvärda restaurangerna, men även om du inte bokat i förväg brukar det finnas fina erbjudanden kvar.

Du bokar bord på New Yorks officiella turistsajt nycgo.com. På deras sida om Restaurant Week hittar du alla deltagande restauranger med menyer, information och bokning.

Under Restaurant Week kostar en trerätters lunch 25 dollar och en trerätters middag 38 dollar. Tänk på att dryck, skatt och dricks inte är inräknat i priset.

I år ingår rekordmånga restauranger i Restaurant Week, hela 372 stycken spridda över alla New Yorks fem stadsdelar.

Restaurangerna som är med förbinder sig att ha erbjudandet på samtliga vardagar under perioden. Lördagar är undantagna, då gäller restaurangernas vanliga menyer och priser, på söndagar får restaurangerna själva välja om de vill servera Restaurant Week-erbjudandet. Det är också upp till restaurangerna om de vill erbjuda båda lunch- och middagsmeny, eller bara en av dem.

Tips för Restaurant Week

  • Boka i god tid! De bästa restaurangerna fylls upp snabbt. Tänk på att det kan vara lättare att få bord i början av veckorna. Måndag och tisdag är i regel mindre bokade än torsdag och fredag.
  • Ge inte upp! Fanns det inte plats kvar? Ring restaurangen samma dag och fråga om den fått någon avbokning, det är inte alls ovanligt att du får ett bord på det sättet.
  • Tänk på att rätterna som serveras inte är av de dyraste råvarorna. Lax, kyckling och fläskkött är vanligare än dyrt nötkött, till exempel. För det relativt låga pris du betalar gäller det att ha rätt förväntningar.
  • Snåla inte på dricksen. Servitören och de andra i personalen jobbar precis lika hårt som vanligt, så lämna dricks precis som du förväntas i övrigt. Att maten är billigare betyder inte att det är okej att ge för lite dricks.
  • Förstå att priset bara gäller maten – alltså menyn med tre rätter. Skatter, dricks och dryck tillkommer. Även om du väljer vatten, kan du få en flaska som visar sig kännas orimligt dyr när notan kommer. Fråga vad drycken kostar när du beställer. Och tänk på att det är helt okej att be om kranvatten.
  • Menyerna består ofta av fem eller färre alternativ per rätt, ofta bara tre. Så om du är väldigt kräsen med vad du äter, kan det bli svårt att hitta något som passar perfekt.

Missar du Restaurant Week, men vill äta gott ändå? På den här sidan finns våra tips på restauranger i New York.

(Foto: New York & Company/TaggerYanceyIV)

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *