Välj en sida

Gospel i New York – våra tips!

Gospel i New York är ett måste! Det här måste du bara uppleva, minst en gång i livet. Leta upp en kyrka på egen hand, eller följ med på någon av de guidade gospelturer som finns. Här är våra tips. [Uppdaterad 2022-04-03]

Gospel i Harlem New York

Här går vi igenom alternativen och tipsar om guidade turer, kyrkor vars gudstjänster är öppna för turister, och om alternativa sätt att uppleva gospel i New York. Vad sägs om gospelbrunch, till exempel? Läs också råden om etikett och uppträdande.

Gospel i New York med guidad tur

Fördelarna med en guidad tur är att du slipper långa köer till kyrkan – du undviker också risken att alla besöksplatser är upptagna, vilket inte är ovanligt – och förutom gudstjänst och gospel får du också intressant guidning genom Harlem eller Brooklyn. Turerna är inte alltför dyra, så de kan vara ett klokt val.

Guidad söndagstur med gospel i Harlem

Mycket populär tur som både bjuder gudstjänst som skönt svängande gospel och på guidning till Harlems landmärken. Turen går bara på söndagar och tar dig till platser som Morning Side Heights, Sugar Hill, Columbia University och Hamilton Terrace. Men det är gudstjänsten och gospelkören som är det stora dragplåstret. Platserna går snabbt åt, så boka i tid.
» Läs mer och boka här

Gospel i Harlem – med brunch

Vad låter bättre än att uppleva gospel i Harlem? Precis! Gospel i Harlem med brunch. Den här fyra timmar långa guidade turen i Morris Historic District har höga betyg från tidigare deltagare och ger dig en chans att såväl lära känna Harlem, som att lyssna på gospel av toppklass och njuta en god brunch. Samling utanför klassiska Apollo Theatre.
» Läs mer och boka här

Följ med en Harlembo till kyrkan

Här kommer ett tips på guidad tur där ni får följa med en lokal expert som bor i Harlem och väl känner till området. Till skillnad från tipsen här ovanför är den här två timmar lång, istället för fyra, och kostar också lite mindre.
» Läs mer och boka här

Här finns exempel på några av de gospelturer du kan boka via vår partner Get Your Guide:

På egen hand

Många kyrkor i Harlem och Brooklyn låter besökare ta del av sina gudstjänster. Du kan leta upp tider för gudstjänsten på nätet. Tänk bara på att det inte är en turistattraktion, det handlar om gudstjänster för djupt troende människor och som besökare förväntas du visa respekt.

Rätt etikett vid gudstjänstbesök

 • Att lämna kyrkan mitt i ceremonin, den är ofta 2-3 timmar lång, uppfattas som respektlöst.
 • Att fotografera eller filma är för det mesta inte tillåtet.
 • Klä dig för ett kyrkobesök: sandaler, shorts, t-shirts och tights accepteras exempelvis inte.
 • Ryggsäck eller stor väska får inte tas med in i vissa kyrkor och bagageförvaring saknas.
 • Lämna kollekt.

Var ödmjuk och visa respekt, så blir du varmt välkomnad av församlingen.

Ha också i åtanke att antalet platser för besökare är begränsat. Kom i god tid, annars riskerar du att inte komma in.

Här följer länkar till kyrkor som tar emot besökare under sina gudstjänster. Mer information om tider och saker att tänka på finns på deras webbplatser.

Kyrkor med gospel i Harlem

Kyrkor med gospel i Brooklyn

Gospel mitt på Manhattan

Ett alternativ för dig som vill uppleva trycket i en gospelkör utan att bege dig till Harlem eller Brooklyn, är Times Square Church. Kyrkans kör The Adult Praise Choir uppträder fyra gånger per vecka i en renoverad Broadwayteater mitt i Midtown Manhattan.

Brunch och gospel

Om du vill lyssna till en gospelkör utan att besöka en kyrka, finns ett par matnyttiga alternativ.

 • Gospel Brunch på Ginny’s Supper Club
  Ginny’s Supper Club är en del av Red Rooster, Harlemrestaurangen som ägs av av svenske kändiskocken Marcus Samuelsson. På söndagar klockan 11 serverar Ginny’s en brunch som ackompanjeras av gospelkören Vy Higgensen’s Gospel for Teens. Klokt att boka i förväg, du gör det via länken ovan.
  310 Lenox Avenue
 • The Harlem Gospel Choir at Sony Hall
  Brunchbuffé med gospelkör – mitt på Manhattan. Bekvämt läge nära Times Square och ett populärt sätt att njuta av sången från välkända The Harlem Gospel Choir. Gospelbrunchen hålls på söndagar klockan 13.30, insläpp sker från 12.30.
  235 W 46th St

Ingår i New York Pass

Tips! Om du skaffar rabattkortet New York Pass ingår en guidad gospeltur i Harlem. Här kan du läsa mer om New York Pass.