Välj en sida

Edge Observation Deck – New Yorks nya utsiktsplats blir en höjdare

Edge. Där har ni namnet på observationsdäcket som blir New Yorks nya, svindlande läckra, utsiktsplats. Edge invigs i mars 2020, men redan nu kan du spana på balkongen nedifrån gatorna.

Edge Observation Deck New York - boka biljetter

Edge blir det högsta observationsdäcket utomhus New York, när det öppnar dörrarna nästa år.

Inte illa i en stad med resliga och etablerade utmanare som Empire State Building, Top of the Rock och One World Observatory.

Utsiktsplatsen består av en trekantig balkong som skjuter ut 20 meter ur den blänkande fasaden, nästan högst upp på skyskrapan 30 Hudson Yards.

Edge Observation Deck – 335 meter högt

Om du befinner dig i närheten av Hudson Yards, det enorma nybyggnadsprojektet som avgränsas av 10th och 11th Avenue och 30:e och 34:e gatan, kan du redan nu spana upp på balkongen högt däruppe.

Edge - ny utsiktsplats på Manhattan

Avståndet från Edge ner till gatorna nedanför är svindlande 335 meter och golvet kommer delvis att bestå av glas. Inget för dig med anlag för svindel, med andra ord.

Även balkongens ytterväggar blir helt av glas – och är vinklade svagt utåt så att du kan luta dig emot dem. Om du vågar.

Höjden på 335 meter gör faktiskt observationsdäcket till det högsta belägna inte bara i New York, utan på hela västra halvklotet, och till det femte högsta belägna i hela världen.

Notera att det gäller för observationsdäck utomhus. Statistiken för samtliga utsiktsvåningar – även de under tak – blir lite annorlunda.

Fantastisk utsikt över New York

Räkna med en häftig – och luftig – upplevelse med obrutna vyer mot resten av New York och Manhattan från Edge. Läget på öns västra sida bör ge fantastisk utsikt mot skyskraporna både i Midtown och Downtown.

Observationsdäcket ligger på skyskrapans 100:e våning och på samma våning finns även en champagnebar, om du behöver mer yrsel än den som utsikten ger.

En försmak av hur det kommer att se ut finns i den här artikeln på Curbed NY.

Biljetter till Edge Observation Deck

Utsiktsplatsen invigs 11 mars 2020 och biljetterna släpptes till försäljning i slutet av oktober 2019.

En biljett kostar 36 dollar för vuxna och 31 dollar för barn, förutsatt att biljetten bokas på nätet på den officiella hemsidan.

Om du väljer att boka biljett till Edge på plats, blir det ett par dollar dyrare.

(Sidan uppdaterades 2019-10-25)


Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *