Välj en sida

Edge Observation Deck – New Yorks nya utsiktsplats är en höjdare

Edge. Där har ni namnet på observationsdäcket som är New Yorks nya, svindlande läckra, utsiktsplats. Edge öppnade i mars 2020 och är den mest spännande nya sevärdheten i staden på flera år.

Edge Observation Deck New York - boka biljetter

Edge är faktiskt det högsta observationsdäcket utomhus New York. Inte illa i en stad med resliga och etablerade utmanare som Empire State Building, Top of the Rock och One World Observatory.

Utsiktsplatsen består av en trekantig balkong som skjuter ut 20 meter ur den blänkande fasaden, nästan högst upp på skyskrapan 30 Hudson Yards.

Edge Observation Deck – 335 meter högt

Om du befinner dig i närheten av Hudson Yards, det enorma nybyggnadsprojektet som avgränsas av 10th och 11th Avenue och 30:e och 34:e gatan, kan du spana upp på balkongen högt däruppe.

Edge - ny utsiktsplats på Manhattan

Avståndet från Edge ner till gatorna nedanför är svindlande 335 meter och golvet består delvis av glas. Inget för dig med anlag för svindel, med andra ord.

Även balkongens ytterväggar är gjorda av glas – och är vinklade svagt utåt så att du kan luta dig emot dem. Om du vågar.

Höjden på 335 meter gör faktiskt observationsdäcket till det högsta belägna inte bara i New York, utan på hela västra halvklotet, och till det femte högsta belägna i hela världen.

Notera att det gäller för observationsdäck utomhus. Statistiken för samtliga utsiktsvåningar – även de under tak – blir lite annorlunda.

Fantastisk utsikt över New York

Räkna med en häftig – och luftig – upplevelse med obrutna vyer mot resten av New York och Manhattan från Edge. Läget på öns västra sida bör ge fantastisk utsikt mot skyskraporna både i Midtown och Downtown.

Observationsdäcket ligger på skyskrapans 100:e våning och på samma våning finns även en champagnebar, om du behöver mer yrsel än den som utsikten ger.

Edge - observationsdäck i New York

Biljetter till Edge Observation Deck

Utsiktsplatsen invigdes 10 mars 2020 och biljetterna går att köpa både på nätet och på plats. Men du får ett aningen bättre pris på nätet – och du har din biljett säkrad. Den här sevärdheten kommer att bli populär.

Två typer av biljetter finns, General Admission och Flex Pass.

General admission är standardbiljetten, när du bokar den väljer du vilket datum och klockslag du vill gå.

Priset är cirka 400 kronor och du bokar den smidigt, säkert och till bra pris hos vår partner Viator.
» Boka General Admission här

Med ett Flex Pass, som är dyrare än standardbiljetten, behöver du bara välja datum för ditt besök. Klockslaget är flexibelt, vilket kan vara till nytta om vädret är nyckfullt.

Regnar det på förmiddagen, men ska spricka upp på eftermiddagen, då kan du styra ditt besök. Flex Pass kostar strax över 600 kronor.
» Boka Flex Pass här 

Om du funderar på att köpa ett rabattkort i New York, kan det vara bra att veta att endast The Sightseeing Pass har med Edge i utbudet just nu.

(Sidan uppdaterades 2020-03-10)

 


Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *