Välj en sida

Edge Observation Deck – New Yorks nya utsiktsplats är en höjdare

Edge. Där har ni namnet på observationsdäcket som är New Yorks nya, svindlande läckra, utsiktsplats. Edge öppnade i mars 2020 och är den mest spännande nya sevärdheten i staden på flera år. [Uppdaterad 2022-04-04]

Edge Observation Deck New York - boka biljetter

Edge är faktiskt det högsta observationsdäcket utomhus New York. Inte illa i en stad med resliga och etablerade utmanare som Empire State Building, Top of the Rock och One World Observatory.

Utsiktsplatsen består av en trekantig balkong som skjuter ut 20 meter ur den blänkande fasaden nästan högst upp på skyskrapan 30 Hudson Yards.

Biljetter till Edge Observation Deck

Utsiktsplatsen invigdes med nästan maximal otur i tajmingen, i mars 2020, när coronapandemin började sätta stopp för resor till USA. Nu när restriktionerna lättar kan vi räkna med att den här sevärdheten kommer att bli mycket populär.

Biljetten bokar du på nätet och i samband med bokningen väljer du dag och önskat klockslag när du vill gå. Notera att du kan avboka fram till 24 timmar innan och få hela beloppet återbetalt.

En biljett kostar cirka 400 kronor för vuxen och 340 kronor för barn från 6-11 år.

» Boka din biljett till Edge här

I bokningskalendern här nedanför ser du tillgänglighet på biljetter på kommande datum:

Tips! Om du funderar på att köpa ett rabattkort i New York, kan det vara bra att veta att både New York Pass och The Sightseeing Pass har med Edge bland de sevärdheter som ingår i kortet. Där finns pengar att spara om du planerar att se flera attraktioner.

Edge Observation Deck – 335 meter upp

Om du befinner dig i närheten av Hudson Yards, det enorma fastighetsprojektet som avgränsas av 10th och 11th Avenue och 30:e och 34:e gatan, kan du spana upp på balkongen högt däruppe.

Edge - ny utsiktsplats på Manhattan

Avståndet från Edge ner till gatorna nedanför är svindlande 335 meter och golvet består delvis av glas. Inget för dig med anlag för svindel, med andra ord.

Även balkongens ytterväggar är gjorda av glas – och är vinklade svagt utåt så att du kan luta dig emot dem. Om du vågar.

Höjden på 335 meter gör faktiskt observationsdäcket till det högsta belägna inte bara i New York, utan på hela västra halvklotet, och till det femte högsta belägna i hela världen.

Notera att det gäller för observationsdäck utomhus. Statistiken för samtliga utsiktsvåningar – även de under tak – blir lite annorlunda.

Fantastisk utsikt över New York

Räkna med en häftig – och luftig – upplevelse med obrutna vyer mot resten av New York och Manhattan från Edge. Läget på öns västra sida bör ge fantastisk utsikt mot skyskraporna både i Midtown och Downtown.

Observationsdäcket ligger på skyskrapans 100:e våning och på samma våning finns även en champagnebar, om du behöver mer yrsel än den som utsikten ger.

Edge - observationsdäck i New York

Hitta till platsen

Tunnelbanans linje 7 är enklaste sättet att åka kollektivt till Hudson Yards, där Edge ligger. Föredrar du buss är det linjerna M34-SBS, M11 och M12 som stannar närmast.

Befinner du dig centralt i Midtown är det promenadavstånd till den här sevärdheten.

Fler läckra utsiktsplatser i New York

Numera finns hela fem observatorier, eller utsiktsvåningar, i staden. Klassiker som Empire State Building och Top of The Rock utmanas av nykomlingar som One World Observatory, Edge och SUMMIT One Vanderbilt. Alla går att boka på nätet. Vilken väljer du?