Välj en sida

Nästan exakt tio år efter att den första sträckan av High Line invigdes, öppnas parkens sista del – The High Line Spur.

Nya delen av parken

High Line, som är en park byggd på gamla järnvägsspår, slingrar sig genom västra Manhattan från Meatpacking District till 34:e gatan.

Parken har blivit enormt populär bland både New York-bor och besökare. Innan den byggdes räknade man med att den, som mest, skulle locka en miljon människor per år. Nu är siffran uppe i över sju miljoner besökare årligen.

Den sista etapp som nu invigs påverkar inte parkens sträckning, den börjar och slutar fortfarande på samma platser. Istället handlar det om en utvikning vid 30:e gatan kallad The High Line Spur.

The Spur består av en gångväg och en stor öppen plats, som ett torg, med plats för konstinstallationer.

Ytan är stor jämfört med övriga delar av den långsmala parken och förhoppningen är att den kan bidra till att avlasta parkens gångvägar och minska trängseln under dagar med många besökare.

Du når The Spur genom att vika av från parken, mot 10th Avenue, när du når 30:e gatan. Sväng av precis där du går in till en annan omtalad nyhet, Vessel i Hudson Yards, så kommer du rätt.

Förutom rejält utrymme utlovas gott om sittplatser och nya toaletter vid The Spur, något som verkligen behövs.

Den nya etappen får också uppgångar till parken från gatan, vilket gör att man med fördel kan starta eller avsluta besöket där och slippa den ganska tråkiga böjen runt till 34:e gatan.

På den här sidan kan du läsa mer om High Line.