Välj en sida

Black Friday – rejäl rea på hotell, sevärdheter och biljetter i New York

Black Friday New York
Black Friday är USA:s största shoppingdag med rea på nästan alla typer av varor. Bäst av allt? Även priset på resor, sevärdheter och biljetter sänks. Så passa på att boka nu om du ska resa till New York – eller resten av världen.

Black Friday-rea på resor till New York

Om du inte redan bokat hotell, guidade turer och biljetter till NHL-hockey eller musikaler på Broadway – då ska du slå till under Black Friday och den efterföljande helgen.

Här nedanför finns exempel på sänkta priser under Black Friday-helgen 2017, som vi tror att New York-resenärer kan ha nytta av. Notera att erbjudandena ibland gäller till och med söndag 26/11 och ibland till måndag 27/11.

Rea på hotell – upp till 60 procent

Hotels.com drar till med en riktigt bra kampanj, med hotellpriser som är upp till 60 procent lägre än normalt. Dessutom finns ytterligare rabatter i form av kampanjkoder. Boka senast 26/11.


50 procent + kuponger hos Expedia

Nätresebyrån Expedia ger upp till 50 procents rabatt på utvalda hotell. Dessutom finns ett antal kupongkoder i begränsad upplaga, som ger ytterligare rabatt. Du hittar rabatten och koderna genom att klicka här eller på bannern:

Expedia Black Friday 2017


20 % på New York Pass

Om planerar att använda det mycket populära rabattkortet New York Pass under närmaste året – slå till i helgen! Kortet är giltigt i 365 dagar från inköp och nu får du hela 20 procent rabatt. Boka via annonsen för att få rätt rabatt:


Rea även på hop on/hop off

CitySights NY, ett av stadens största sightseeingföretag, ger 20 procent rabatt på den populära bussturen All Around Town Tour 48 Hour. Boka via den här länken för att få rabatten.


Rabatt på sport och musikaler

TicketNetwork, ett av de smidigaste företagen att boka musikaler och sport med, ger dig $15 i rabatt om du bokar för minst $150. Har du planer på att boka biljetter till New York Rangers eller till en musikal på Broadway? Passa på! Använd koden TNBLACK15 för att få rabatten.

Black Friday 2017


Black Friday när du är i New York

Om du befinner dig i New York under Black Friday och helgen därefter, passa på att fynda! Men räkna med att trängseln kan vara stor både i butiker och på gator. Många butiker öppnar extra tidigt, ibland redan vid femtiden på morgonen och har öppet extra länge på kvällen.

Black Friday är egentligen inte en ledig dag för amerikanerna, men med tanke på dagens placering mellan Thanksgiving och helgen, är det många som tar en klämdag.

Black Friday – fakta & bakgrund

Det finns två olika förklaringar till begreppet Black Friday. Den ena handlar om att det här är dagen då butikerna vänder förlustsiffror till vinst, att man går från röda till svarta siffror i bokföringen.

En annan förklaring har sin grund i Philadelphia på 1960-talet när man man använde uttrycket Black Friday för att beskriva den stora, svarta, massan av människor och bilar som rörde sig i staden på dagen efter Thanksgiving.

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *