Välj en sida

New York Rangers – biljetter & fakta

New York Rangers

New York Rangers är Manhattans hockeystolthet. Laget har spelat i NHL sedan 1926 och var ett av de ursprungliga sex lagen i ligan, de så kallade ”Original Six”. Rangers har vunnit ligan fyra gånger.

New York Rangers spelar sina hemmamatcher i Madison Square Garden, en av världens mest omtalade och ikoniska arenor. Att se en match med Rangers i ett kokande Madison Square Garden är en storslagen upplevelse.

Biljetter till New York Rangers

Att få tag på biljetter till Rangers kan ibland vara svårt, och de är sällan billiga, men det är inte alls omöjligt.

För att boka biljetter till Rangers hemmamatcher rekommenderar vi att du använder TicketNetwork. De har bra priser och smidig bokning.
Find New York Rangers Tickets

Laget var det första att vinna Stanley Cup – slutspelet i den nordamerikanska hockeyligan – och har vunnit sammanlagt fyra gånger. Senaste vinsten kom under säsongen 1993-94.

New York Rangers har av tradition varit ett riktigt svensklag och är troligen det lag i NHL som haft flest spelare från Sverige.

Många svenskar i laget

Idag hittar vi Henrik Lundqvist mellan stolparna och bland utespelarna finns Viktor Stålberg, Oscar Lindberg och Jesper Fast. Dessutom har norrmannen, och före Modo-spelaren, Mats Zuccarello en framträdande roll i laget.

Bland de svenskar som tidigare spelat i Rangers finns välkända namn som Markus Näslund, Michael Nylander, Niklas Sundström, Ulf Samuelsson, Anders Hedberg och Ulf Sterner. När Sterner skrev på kontraktet blev han den första europeiska spelaren i NHL.

Kända amerikanska och kanadensiska storstjärnor som spelat för New York Rangers finns Mark Messier, Wayne Gretzky och Phil Esposito.

Fler NHL-lag i New York

Är du bara det minsta hockeyintresserad och planerar en resa till New York, se till att boka resan så att du har chans att se en match i Madison Square Garden. Biljetterna kostar en slant, men det är värt varenda dollar.

Ett tips, om det är svårt eller alldeles för dyrt, att få biljetter till Madison Square Garden de datum du är i New York, är att kolla in områdets två andra NHL-lag.

New York Islanders spelar sedan säsongen 2015-2016 i nya Barclays Center i Brooklyn och New Jersey Devils hemmaborg Prudential Center ligger bara en kort tågresa från Manhattan. Mer information finns på vår sida om NHL i New York.

Fakta New York Rangers

Grundat: 1926
Hemmaarena: Madison Square Garden
Antal Stanley Cup-vinster: 4
Svenskar i laget: Henrik Lundqvist, Oscar Lindberg, Viktor Stålberg, Jesper Fast
Biljettpris: från ca 80 dollar
Boka biljetter: TicketNetwork

(Sidan uppdaterades 2015-12-21)

Kommentera artikeln

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Share This