Välj en sida

Halloween i New York – parad, pumpor och fester

halloween new york

Halloween i New York är en speciell upplevelse. Om du är i stan då, måste du kolla in den traditionella halloweenparaden. Men det finns mer att uppleva.

Halloween Parade i The Village har hållits i 44 år om man räknar med årets upplaga. Det är en – minst sagt – annorlunda upplevelse om man jämför med de parader som brukar hållas under resten av året.

Paraden är fylld med zombies, spöken, monster och andra läskigheter. Kostymerna brukar vara ambitiösa och väldigt välgjorda. En höjdpunkt under paraden är dansen till Michael Jacksons Thriller:

Halloween Parade går längs 6th Avenue med start vid Canal och Spring Street och målgång vid 16th Street. I år, 2017, drar paraden igång kl 19.00 på tisdag 31 oktober. Här finns mer information: www.halloween-nyc.com

Mer halloween i New York

Paraden i The Village är dagens höjdpunkt, men det finns mer att uppleva.

I Brooklyn firas den årliga Halloween Haunted Walk and Fair i Prospect Park. Gastar och demoner lurar längs promenadvägen och det brukar vara en spännande upplevelse för barnfamiljer. Hålls på lördag 28 oktober. Mer information på prospectpark.org.

I samma stadsdel hålls också Ghouls and Gourds i Brooklyn Botanic Garden, en heldagsfestival med livemusik, lekar och halloweenparad för barn. Mer info hos Brooklyn Botanical Garden.

Bronx

I Bronx är det djurparken, Bronx Zoo, som står i centrum för halloweenfirandet med två olika evenemang.

Boo at the Zoo är en barnvänlig tillställning med trollerishower, parader, pumpamålning och levande musik. I år har den utökats och hålls alla helger från slutet av september till slutet av oktober. Läs mer här.

Queens

Halloween Harvest Festival äger rum i Socrates Sculpture Park i Long Island City. Temat varierar från år till år och 2017 är det Día de los Muertos/Day of the Dead som gäller.

Förutom clowner, jonglörer och andra cirkusartister blir det en kostymtävling för hundar. Datum i år är lördag 28 oktober. Läs mer hos Socrates Sculpture Park.

  • Mer information om Halloween i New York finns på den officiella turistsajten nycgo.com.
  • Här finns en artikel med ännu mer tips på Halloweenfirande i New York.

(Sidan uppdaterades 2017-10-06)

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *