Välj en sida

Wifi – surfa gratis i New York

Gratis wifi i New York (Foto: Flickr/mtaphotos)

Att hitta wifi i New York är ett måste för att slippa skyhöga telefonräkningar efter resan. Som tur är finns det gott om platser att koppla upp sig på.

Koppla upp dig på kafé

Klassikern är förstås Starbucks – eller andra kaféer med gratis wifi. Köp en kaffe och surfa så mycket du behöver. Ladda ned kartor och kolla information innan du ger dig ut på staden igen.

Men det finns också wifi utomhus på vissa platser, främst i parker och på en ganska stor yta i nedre Manhattan där Downtown Alliance har 18 hotspots där du kan koppla upp dig utan kostnad.

Parker med gratis – eller billig – wifi

I Bryant Park och på Union Square finns gratis wifi, samma sak i Battery Park och The High Line vid W 23rd Street. I Central Park hittar du gratisnät vid Central Park Zoo, Tavern on the Green, Rumsey Playfield och ett par andra platser. Ibland finns wifi från Cable Vision eller Time Warner Cable som inte är gratis, men väldigt billig. Du kan koppla upp dig i 24 timmar för 0,99 dollar.

Surfa i tunnelbanan i New York

Ett projektet för att installera gratis wifi i New Yorks tunnelbana pågår för fullt. I skrivande stund är cirka 100 stationer uppkopplade och 2017 ska samtliga 279 tunnelbanestationer ha gratis wifi. Du kan surfa medan du väntar, men räkna med att signalen dör när tåget rullar in i tunneln. Nätverket du ska leta efter heter: TransitWirelessWiFi. Läs mer på transitwirelesswifi.com.

Snart gratis wifi över hela New York

New York har bestämt sig för att bli bäst i världen på wifi. Med start sommaren 2016 ska ett system med 10 000 surfplatser börja byggas. Det handlar om digitala annonstavlor som även funkar som wifisändare med 45 meters räckvidd och supersnabb surfhastighet på 1 gigabit per sekund. Läs mer i artikeln: Gratis och supersnabbt wifi över hela New York

Karta över surfplatser i New York

Den här kartan från About.com visar några av alla surfplatser i NYC. Notera att vi inte kan garantera hur korrekt eller uppdaterad informationen i kartan är, då den skapats av tredje part.

(Foto: Flickr/mtaphotos)

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *