Välj en sida

Kryssning till och från New York

New York + kryssning = en riktig drömresa! Tänk dig att kombinera några dagar i världens bästa stad med att kryssa i Karibien. Lockar en klassisk kryssning över Atlanten mer? Med New York som utresehamn finns mycket att välja på. [Uppdaterad 2022-04-04]

Kryssning New York

Kryssning är en populär reseform och New York är en av världens mest omtyckta destinationer, inte minst bland oss svenskar. Att kombinera de två kan bli en riktigt minnesvärd resa.

Med New York som utgångspunkt letar sig kryssningsfartygen främst söderut mot Karibien, men också norrut längs New Englands vackra kust, mot Kanada, och tvärs över Atlanten till Storbritannien.

Sök och boka kryssning från New York

kryssningsfartygHos vår partner Cruise Direct kan du söka och boka kryssningar som utgår från New York. Cruise Direct tar inte ut några avgifter och företaget har lägsta pris-garanti på de resor man säljer.

Kryssning från New York till Karibien

New York ligger närmare Karibien än vad många kanske tror. På tre dagar når fartygen Bermuda och efter ytterligare tre till fyra dagar lägger man till i Antigua eller St. Barts.

Men ha i åtanke att du på en 7-dagarskryssning inte hinner se speciellt många öar, att satsa på 10-15 dagar är klokt om du verkligen vill uppleva Karibien.

Ett stort antal rederier seglar från New York till Karibien. Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean, Disney Cruise Line, Regent Seven Seas och Silversea Cruises är några exempel.

Ett exempel på en färdplan där du hinner uppleva en hel del, är Norwegian Cruise Lines ”10 Night Eastern Caribbean Cruise” som gör stopp i bland annat Puerto Rico, St Thomas, St Maarten och Brittiska jungfruöarna.

En annan populär kryssning är Royal Caribbeans ”11 Night Caribbean Cruise” som med Newark som avresehamn besöker bland annat Puerto Rico, St Marteen, Antigua, St Kitts, San Juan på Puerto Rico och St Lucia.

Kryssa norrut längs USA:s kust

Om du vill uppleva USA från havet, åk norrut från New York. Det finns ett stort utbud av fartygsresor som gör stopp på platser som Newport, Boston, Bar Harbor, Portland och Halifax.

Ett exempel på en fantastisk Nordamerikakryssning är Cunard Lines ”14 Night Canada / New England Cruise” där rutten bland annat inkluderar Boston, Halifax, Quebec och många mindre kända platser.

En liknande, men aningen kortare kryssning är Norwegian Cruise Lines ”10 Night Canada / New England Cruise” som går från New York till Quebec och tillbaka.

Kryssningar över Atlanten

Att segla över Atlanten kanske inte ger tillfälle till så många intressanta stopp på vägen, men det är en klassisk sjöresa som många vill göra åtminstone en gång i livet.

Flera rederier erbjuder möjligheten att åka från New York till Storbritannien, eller tvärtom, men ingen är så anrik och känd som lyxiga Cunard Line. Stig ombord på Queen Mary 2 och korsa Atlanten på sju dagar, i valfri riktning, mellan Southampton och New York.

Cunard Line har också långkryssningar, från några veckor upp till flera månader ombord, som utgår från New York och seglar till ett stort antal destinationer världen över.

Hamnar i New York

Fartygen utgår från tre olika hamnar: Manhattan Cruise Terminal, Brooklyn Cruise Terminal eller Cape Liberty Cruise Port. Den sistnämnda ligger förvisso i New Jersey, men tillhör New Yorks hamninlopp.

Manhattan Cruise Terminal

Brooklyn Cruise Terminal

Cape Liberty Cruise Port

Så bokar du bäst och billigast

Om du vill hitta rätt kryssning och snabbt se rutter och pris, är Cruise Direct ett klokt val.

På den här sidan hittar du alla kryssningar som utgår från New York och du kan boka med lägsta pris-garanti och utan avgifter.

Ett svenskt alternativ är Kryssningar.se. Gå till den här sidan för att hitta kryssningar till Karibien.

Tänk på det här

Coronapandemin drabbade kryssningsbranschen hårt. Rutter har ändrats, fartyg lagts i malpåse – och vissa rederier har tvingats i konkurs. Därför kommer utbudet av kryssningar att vara påverkat under en tid framöver.

Hotell i New York? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i New York är inte alldeles enkelt, vi vet. Var i stan ska man bo? Finns det frukost? På den här sidan har vi samlat våra hotellfavoriter och tips på vad du ska tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Empire State Building, One World Observatory, transfer från flyget, rabattkort och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.