Välj en sida

NHL Hockey i New York – biljetter till Rangers, Islanders och Devils

NHL-hockey i New York – att se New York Rangers spela i klassiska Madison Square Garden blir ett minne för livet, vi lovar. Men området har tre lag i NHL, även New York Islanders och New Jersey Devils. Så här gör du för att boka biljett. [Uppdaterad 2022-10-14]

NHL Hockey New York - boka biljett


New York Rangers - hockey på Manhattan

New York Rangers – hockey på Manhattan

Hockey i Madison Square Garden. Fanatiska fans i lagtröjor. Öl, hot dogs och svenske storstjärnan Mika Zibanejad på isen. Och allt sker precis mitt på Manhattan, i en av världens mest ikoniska arenor.

Att se hockey i Madison Square Garden blir ett reseminne för livet, garanterat. Du behöver faktiskt inte ens vara speciellt sportintresserad för att njuta av upplevelsen.

New York Rangers som grundades 1926 och var ett av de ursprungliga sex lagen i NHL, är ett stycke amerikansk idrottskultur. Laget var det första att vinna Stanley Cup och har haft spelare som Wayne Gretzky, Mark Messier och Phil Esposito i truppen.

Svenske målvakten Henrik Lundqvist slutade i laget inför säsongen 2021/2022 och hyllas fortfarande som en av lagets bästa, och mest omtyckta, spelare.

Att få tag på biljetter till Rangers kan ibland vara svårt, och de är sällan billiga, men inte alls omöjligt. Och det är verkligen värt både besväret och pengarna.

På den här sidan hos pålitliga TicketNetwork hittar du biljetter till lagets matcher. Se till att kolla så att det är en hemmamatch du bokar till, sidan visar lagets samtliga matcher – även de på bortaplan.

» Klicka här för att boka biljetter till New York Rangers

Find New York Rangers Tickets
(via TicketNetwork, mer om hur det funkar längre ned)

Webbplats: rangers.nhl.com
Arena: Madison Square Garden, www.thegarden.com
Adress: 7th Avenue mellan 31st och 33rd street, ovanpå Penn Station.
Se på en karta


New York Islanders - hockey i New York

New York Islanders – hockey i UBS Arena

Laget är ganska nytt, det grundades 1972, men har ändå hunnit med att vinna Stanley Cup lika många gånger (fyra stycken) som betydligt äldre och mer anrika lokalkonkurrenten Rangers. Lagens derbyn kallas Battle of New York.

Efter att i många haft år haft sin hemmaarena i Nassau Coliseum i Uniondale ute på Long Island flyttade Islanders till Brooklyn inför säsongen 2015-2016, till den då nybyggda arenan Barclays Center. Men arenan, som främst var konstruerad för basket, hade för många åskådarplatser med begränsad sikt och kvaliteten på isen var ofta för dålig.

Laget spelade i Brooklyn i fem säsonger, men från säsongen 2021/2022 spelas hemmamatcherna på nya UBS Arena som ligger i Elmont, precis på gränsen mellan Queens och Long Island.

Till UBS Arena åker du tåget Long Island Rail Road, LIRR, från exempelvis Manhattan, Brooklyn eller Queens. Räkna med att tågresan tar cirka 30 minuter från Penn Station på Manhattan.

» Klicka här för att boka biljetter till New York Islanders

På webben: islanders.nhl.com
Arena: UBS Arena
Se på en karta


New Jersey Devils logga

New Jersey Devils – på andra sidan floden

New Jersey Devils tillhör förvisso en helt annan delstat än New York City. Men deras hemmaarena Prudential Center ligger bara på andra sidan Hudsonfloden från Manhattan, en kort tågresa från downtown för den som vill se hockey.

Ta PATH-tåget (som går dygnet runt, sju dagar i veckan) från WTC Station till Newark Penn Station. Tågresan tar 22 minuter och Prudential Center ligger bara två kvarter från stationen. Biljetten är dessutom billig: 2.75 dollar. Information om PATH-tåget finns här.

» Klicka här för att boka biljetter till New Jersey Devils

På webben: devils.nhl.com
Arena: Prudential Center, www.prucenter.com
Se på en karta


Boka biljetter till NHL hockey i New York

Det finns ett stort antal sajter som säljer biljetter till hockey och andra sportevenemang i USA. Vilken man väljer är en smaksak, men vi rekommenderar gärna TicketNetwork och Stubhub, som vi testat vid flera tillfällen.

Båda sajterna är marknadsplatser för försäljning av biljetter till sport, konserter och andra evenemang. Och båda kontrollerar så att de biljetter som förmedlas är korrekta – och lämnar grundliga garantier för att det är så. Du kan boka tryggt, med andra ord.

Alla NHL-biljetter på TicketNetwork ser du om du klickar här:
 Tickets For All NHL Games

Bara ute efter New York Rangers-biljetter? Klicka här.

Leverans av biljetter

USA var inte direkt snabba med att införa elektroniska biljetter. Fram tills inte allt för länge sedan fick man vänta på att biljetterna antingen skulle skickas till hemadressen i Sverige, eller köa för att hämta ut dem på plats vid arenan.

Nu har mobilbiljetter äntligen slagit igenom stort och till i princip alla evenemang du bokar i New York, får du en biljett att visa upp i telefonen. Men som alltid, kolla vad som gäller innan du betalar. Det gäller biljettyp, garantier och återbetalningspolicy.

Bonustips – ta med passet till arenan

Om du är ung – eller ser ung ut – och vill köpa öl, en drink eller ett glas vin i Madison Square Garden, kan det vara klokt att ta med passet.

Om personalen ber om legitimation är det ganska vanligt att okända ID-kort, till exempel svenska körkort, inte accepteras. Det har många svenska New York-resenärer fått erfara.