Välj en sida

NHL Hockey i New York – biljetter till Rangers, Islanders och Devils

NHL-hockey är ett populärt nöje för svenska besökare i New York, mycket tack vare en svensk storstjärna som målvakt i New York Rangers. Men allt är inte Henrik Lundqvist och Rangers. Området har tre lag i NHL, om man räknar in New Jersey Devils på andra sidan Hudsonfloden. Så här gör du för att boka biljetter.

NHL Hockey New York


New York Rangers - hockey på Manhattan

New York Rangers – hockey på Manhattan

Hockey i Madison Square Garden. Fanatiska fans i lagtröjor. Öl, hot dogs och Henke i målet. Och det sker precis mitt på Manhattan. Att se hockey i Madison Square Garden blir ett reseminne för livet, garanterat. Du behöver inte ens vara speciellt sportintresserad för att njuta.

New York Rangers som grundades 1926 och var ett av de ursprungliga sex lagen i NHL, är en kulturupplevelse. Laget var det första att vinna Stanley Cup och har haft spelare som Wayne Gretzky, Mark Messier och Phil Esposito i truppen.

Att få tag på biljetter till Rangers kan ibland vara svårt, och de är sällan billiga, men det är inte alls omöjligt.

» Klicka här för att boka biljetter till New York Rangers

Find New York Rangers Tickets
(via TicketNetwork, mer om hur det funkar längre ned)

Webbplats: rangers.nhl.com
Arena: Madison Square Garden, www.thegarden.com
Adress: 7th Avenue mellan 31st och 33rd street, ovanpå Penn Station.
Se på en karta


New York Islanders - hockey i New York

New York Islanders – hockey i Brooklyn

Laget är ganska nytt, det grundades 1972, men har ändå hunnit med att vinna Stanley Cup lika många gånger (fyra stycken) som betydligt äldre och mer anrika lokalkonkurrenten Rangers. Lagens derbyn kallas Battle of New York.

Efter att i många haft år haft sin hemmaarena i Uniondale ute på Long Island flyttade Islanders till Brooklyn inför säsongen 2015-2016.

Numera spelar laget i nybyggda Barclays Center på Atlantic Avenue i Brooklyn, till stor glädje för New York-resenärer som vill se NHL-hockey.

Att ta sig till den förra arenan var besvärligt och tog lång tid, att ta sig till den nya går snabbt och enkelt. Till Barclays Center går såväl nio olika tunnelbanelinjer som Long Island Railroad.

» Klicka här för att boka biljetter till New York Islanders

På webben: islanders.nhl.com
Arena: Barclays Center, www.barclayscenter.com
Se på en karta


New Jersey Devils logga

New Jersey Devils – på andra sidan floden

New Jersey Devils tillhör förvisso en helt annan delstat än New York City. Men deras hemmaarena Prudential Center ligger bara på andra sidan Hudsonfloden från Manhattan, en kort tågresa från downtown för den som vill se hockey.

Ta PATH-tåget (som går dygnet runt, sju dagar i veckan) från WTC Station till Newark Penn Station. Tågresan tar 22 minuter och Prudential Center ligger bara två kvarter från stationen. Biljetten är dessutom billig: 2,75 dollar. Information om PATH-tåget finns här.

» Klicka här för att boka biljetter till New Jersey Devils

På webben: devils.nhl.com
Arena: Prudential Center, www.prucenter.com
Se på en karta


Boka biljetter till NHL hockey i New York

Det finns ett stort antal sajter som säljer biljetter till hockey och andra sportevenemang i USA. Mest välkänd är Ticketmaster som äger svenska Ticnet.

En annan bra och pålitlig bokningssajt som Allt om New York gärna rekommenderar är TicketNetwork som ofta håller lägre priser än Ticketmaster. TicketNetwork har också smarta funktioner, till exempel foton som visar den ungefärliga utsikten från den plats du funderar på att boka.

Alla NHL-biljetter på TicketNetwork ser du om du klickar här:
 Tickets For All NHL Games

Bara ute efter New York Rangers-biljetter? Klicka här.

Leverans av biljetter

TicketNetwork har ofta elektroniska biljetter som du laddar ned och skriver ut själv, men det beror på match och typ av biljett. Håll utkik efter symbolen i bokningsvyn, som visar om biljetten är Mobile eller E-Ticket. Försök att boka sådana i första hand.

Om det krävs en fysisk biljett, levereras den via post eller bud till Sverige. Räkna med minst fem dagar och en ganska saftig leveransavgift. Får du biljetterna postade till en adress i USA är det ingen leveransavgift.

Men TicketNetwork har ofta billigare biljetter än Ticketmaster på New York Rangers matcher, så det kan vara värt den extra avgiften.

(Foto: Flickr/clydeorama)

(Sidan uppdaterades 2019-09-26)


 

1 kommentar

  1. Ann

    Hej! Tipsa gärna på sidan att pass är ett måste vid inköp av öl på msg. Svenskt körkort fungerar inte.

    Svara

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.