Välj en sida

Brooklyn Brewery – guidad tur och ölprovning

Brooklyn Brewery (Foto: Flickr/bz3rk)Brooklyn Brewery är en riktig framgångssaga. Ett hobbyföretag som växt till att bli ett av världens mest kända ölmärken. Passa på att besöka Brooklyn Brewery när du är i New York, och följ med på den guidade gratisturen.

Brooklyn Brewery startade 1987 av Steve Hindy och Tom Potter. Steve Hindy hade lärt sig att brygga öl i Mellanöstern, i Saudiarabien och Kuwait, där han under sex år jobbade som utrikeskorrespondent.

Mellanöstern kanske inte låter som ölbryggandets mecka, men när Hindy återvände till New York använde han sina kunskaper och grundade Brooklyn Brewery tillsammans med sin granne i Park Slope, Tom Potter.

Affärsidén var att brygga öl som skulle smaka som den gjorde i New York på 1800-talet.

Tips! Om du vill veta mer om öl och om Brooklyn finns den här populära guidade turen. Boka den via oss innan du reser, så blir det billigare än på plats. 

De första tio åren var bryggeriet en väldigt lokal affär. Hindy och Potter sålde, marknadsförde och transporterade själva sin öl till barer och restauranger runt om New York.

Brooklyn Brewery stort i Sverige

I slutet av 1990-talet började det ta fart på allvar och numera finns Brooklyn Brewerys flaskor och burkar, med den välkända gröna logotypen, över hela världen. Inte minst i Sverige som faktiskt är en av bryggeriets största exportmarknader.

Apropå logotypen, finns en intressant historia att berätta. Steve Hindy och Tom Potter anlitade Milton Glaser för att ta fram bryggeriets grafiska profil. Glaser är annars mest känd som mannen bakom den klassiska I ♥ New York-kampanjen. Som tack för insatsen fick Glaser en liten andel av bolaget, vilket förmodligen var hans livs bästa affär.

brooklyn brewery logotypBrooklyn Brewery har funnits i sina nuvarande lokaler i Williamsburg sedan 1996, och de har byggts ut. Nu talas det om att eventuellt flytta till annan plats, eftersom fastighetshyrorna i Brooklyn blivit för höga.

Guidad tur av Brooklyn Brewery

Än så länge kan du besöka bryggeriet och följa med på den väldigt enkla, korta, men ofta ganska roliga guidade tur som hålls på lördagar och söndagar. Den guidade turen är gratis och går varje halvtimme. Tänk på att 21 års åldersgräns gäller för att köpa alkohol, så ta med pass eller ID-kort.

Vill prova öl efter turen, köper du polletter i kassan vid entrén. Polletterna löser du sedan in i baren.

Är du ölfantast och vill ha en tur med mer djup – och fler intressanta provsmakningar – kan du boka in dig på en ”Small Batch Tour” som hålls måndag-torsdag klockan 17.00. Turen kostar 15 dollar och måste bokas i förväg hos Brooklyn Brewery.

(Foto: Flickr/bz3rk)
(Uppdaterades 2016-09-14)

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *