Välj en sida

SUMMIT One Vanderbilt – ny utsiktsplattform i Midtown

SUMMIT One Vanderbilt är New Yorks nyaste observationsdäck. Attraktionen invigdes hösten 2021 och bjuder på en av stadens häftigaste vyer, högst upp i skyskrapan One Vanderbilt, alldeles intill Grand Central Terminal. [Uppdaterad 2022-04-04]

Summit One Vanderbilt - glasbalkong med utsikt

Frågan är om New York verkligen behöver fler observationsdäck? Man kan tycka att det räcker med klassiker som Empire State Building och Top of the Rock – och med nykomlingar som One World Observatory och Edge Observation Deck.

Hursomhelst, från oktober 2021 har staden ytterligare en spektakulär höghöjdsupplevelse att locka med.

SUMMIT One Vanderbilt är också en aningen annorlunda attraktion än de andra. Läget på 42nd Street, precis intill Grand Central Terminal ger andra vyer än konkurrenternas.

Biljetter till SUMMIT One Vanderbilt

Om du vill boka biljett till SUMMIT One Vanderbilt rekommenderar vi dig att vara ute i god. Antalet biljetter är begränsat och det är, till exempel, svårare att få tag på biljett till lördag och söndag än till vardagar. Att gå på helgerna är också något dyrare.

Priset är cirka 400 kronor för vuxna och 335 kronor för barn 6-12 år. Prisexemplen är från april 2022, men notera att de varierar med valutakursen.

Ett annat tips är att inte boka biljetten på den officiella webbplatsen, eftersom dom inte erbjuder möjlighet till avbokning. Om du istället bokar via vår partner Get Your Guide, har du fri avbokning fram till 24 timmar innan.

I bokningskalendern nedan ser du tillgänglighet på biljetter dag för dag:

Se ned på på andra skyskrapor

Gamla ståtliga skönheter som Chrysler Building och Empire State Building kan beskådas på nära håll. Utsikten mot East River, Long Island City och Brooklyn är storslagen.

Observationsdäcket sträcker ut sig på 6000 luftiga kvadratmeter, fördelat på våningarna 91 till 93 i skyskrapan One Vanderbilt. Byggnaden är med sina 427 meter stadens fjärde högsta.

Summit One Vanderbilt - New Yorks nya utsiktsplattform

Trots att SUMMIT One varken är New Yorks högst belägna observationsdäck – det är One World Observatory – eller den högsta utsiktsplattformen utomhus – det är The Edge at Hudson Yards – så kan du faktiskt se ned på andra, mer kända, skyskrapor härifrån. Bokstavligt talat.

Speglar och genomskinligt golv

Man har också satsat hårt på att göra attraktionen till något alldeles extra även invändigt.

Här finns spegelväggar och spegelgolv i en konstinstallation av Kenzo Digital och balkonger med glasgolv för en extra svindlande upplevelse. Lägg till hissar med genomskinligt glasgolv, så har du några av detaljerna som gör att SUMMIT One sticker ut.

Observationsdäcket finns på våningarna 91-93

Speglarna i golvet gör att arrangören rekommenderar besökare att inte bära kjol, eftersom det är lätt hänt att man då visar mer än man kanske är bekväm med.

Om du blir hungrig eller törstig under besöket går det att köpa fika, mat, kaffe eller ett glas vin eller en öl i Aprés som har lokaler både inomhus och utomhus.

Hitta till SUMMIT One

Det här är New Yorks enklaste utsiktsplats att ta sig till. Läget vid Grand Central Terminal gör att du kan ta ett stort antal buss-, tåg- eller tunnebanelinjer, beroende på var ifrån du utgår.

När du kommer till terminalen hittar du ingången till Summit One på Main Concourse Level i Vanderbilt Passage.


 

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *