Välj en sida

Broadway – så bokar du biljetter till musikaler och shower

Broadway. Musikaler. Glitter, neon och glamour. Att se en Broadwaymusikal är en upplevelse för livet. Men att hitta rätt show – och veta var och hur man hittar biljetter till bästa pris – det är lite klurigt. Vi berättar hur du bokar bäst.

Broadway musikaler (Foto: NYC & Company/Joe Buglewicz)

Musikal på Broadway – boka biljetter

Ett enkelt och smidigt sätt att köpa biljetter till Broadway, som vi gärna rekommenderar, är att gå via vår partner Get Your Guide. Där kan du boka det mesta du behöver inför New York-resan, även biljetter till musikaler på Broadway.

Du hittar och bokar musikaler på den här sidan. Efter beställningen får du en länk till en biljett som ska skrivas ut och tas med, eller till en elektronisk biljett som du kan visa upp i din telefon eller surfplatta.

Det innebär att du, till skillnad från vissa andra biljettsidor, slipper betala dyr leveransavgift till Sverige.

Ett annat alternativ är att använda en amerikansk bokningssida. Det finns flera, men TicketNetwork är vårt förstahandsval för Broadwaybiljetter.

Priset för en Broadwaybiljett kan vara allt från 20 till 800 dollar, det varierar rejält beroende på hur bra plats du vill ha, vilken dag det är, och var du köper biljetten.

Populära musikaler på Broadway

På Broadway spelas ett flertal riktiga långkörare, välkända och populära musikaler som många vill se. Men det finns också mer okända uppsättningar som kan vara värda att kolla in. Här kommer de just nu mest populära showerna. Klicka på länken för att boka:

Klassiker som fortfarande går

Musikaler på Broadway – fakta

Till Broadway hör 39 olika teatrar. Alla utom en ligger i det som kallas Theater District, ett område i Midtown Manhattan som sträcker sig från 41st till 54th Street, mellan 6th och 8th Avenue – på ett ungefär. Undantaget är Vivian Beaumont Center som är en del av Lincoln Center for the Performing Arts på West 65th Street.

Off Broadway och Off Off Broadway

Att föreställningar spelas “Off Broadway” har inget med läget att göra, utan handlar om teatrarnas storlek. Ett ställe som tar 499 besökare eller färre kallas Off Broadway och en lokal med färre än 99 platser benämns Off Off Broadway.

Bästa tid?

Ibland hör man begreppet “Broadway Season”, vilket gör att man kan luras att tro att Broadwayshower bara spelas under en viss tid på året. Så är det inte, det finns ett stort antal föreställningar att se oavsett när du reser till New York. Men det finns fler nya shower på våren och början av hösten eftersom varje Broadwaysäsong avslutas och återstartar sent på våren, i samband med galan Tony Awards.

Vilken dag ska jag gå?

Matinéer och kvällshower på måndagar till torsdagar är lättare att få tag på biljetter till – och biljetterna är billigare. Dyrast och svårast är kvällsföreställningarna på fredagar och lördagar.

Billiga musikalbiljetter hos TKTS

TKTS Broadway billiga biljetter (Foto: Allt om New York)

Ett sätt att komma billigare undan är att använda TKTS som säljer rabatterade sista minuten-biljetter till både Broadway och Off Broadway. Priset är mellan 20 och 50 procent lägre än ordinarie biljettpriser på utvalda föreställningar.

På TKTS kan du alltså fynda rejält, men du kan inte räkna med att biljetter finns till en specifik föreställning. Tillgången varierar från dag till dag, och du kan bara köpa biljetter till shower som spelas samma kväll. TKTS har två försäljningsställen på Manhattan, en butik vid Times Square (bilden) och en i South Street Seaport, och ett försäljningsställe i Brooklyn.

TKTS har en mobilapp som visar samma information som på tavlorna vid försäljningsställena. Du kan alltså direkt få reda på vilka shower som säljs just idag och med hur mycket rabatt. Appen är gratis. Läs mer om den här.

(Sidan uppdaterades 2018-10-29)

 • Vårt betyg
 • Rated 4.5 stars
kr200 to kr2000
 • 80%

 • Musikaler på Broadway
 • Recenserad av:
 • Publicerat den:
 • Senast uppdaterad: 9 november, 2018

3 Kommentarer

 1. Marie

  Hej!
  Hur är det med Book of Mormon? Brukar den finnas på TKTS?
  Sen undrar jag lite över New York-passet. Är det ett bra inköp? Jag ska vara i New York i fem dagar, men har inte planer på att gå på turistattraktioner varje dag hela dagarna.

  Svara
 2. admin

  Just Lion King skulle jag rekommendera att köpa på annat sätt, den säljs sällan via TKTS tyvärr.

  Svara
 3. Ulrika

  Våga man chansa på att det finns biljetter till Lion King om man kan gå när som helst under en vecka eller ska man köpa innan?

  Svara

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *