Välj en sida

Broadway – så bokar du biljetter till musikaler och shower

Broadway. Musikaler. Glitter, neon och glamour. Att se en Broadwaymusikal är en upplevelse för livet. Men att hitta rätt show – och veta hur man bokar biljetter till lägsta pris – det är lite klurigt. Så här gör du för att boka musikal på Broadway på bästa sätt.

Musikaler och shower på Broadway i New York

Musikal på Broadway – boka biljetter

Ett enkelt och smidigt sätt att köpa biljetter till Broadway, som vi gärna rekommenderar, är att gå via vår bokningspartner Viator. Där kan du boka det mesta du behöver inför New York-resan, även biljetter till musikaler på Broadway.

Du hittar och bokar musikaler på den här sidan. Efter beställningen får du en länk till en biljett som ska skrivas ut och tas med, eller till en elektronisk biljett som du kan visa upp i din telefon.

Det innebär att du, till skillnad från vissa andra biljettsidor, slipper betala dyr leveransavgift till Sverige.

Boka Broadwaymusikal via TicketNetwork

Ett annat alternativ är att använda en amerikansk bokningssida. Det finns flera, men TicketNetwork är vårt förstahandsval för Broadwaybiljetter tack vare ett brett utbud, ofta bra priser, och smidig bokning.

» Se alla Broadwaybiljetter på TicketNetwork här

TicketNetwork är en marknadsplats för biljetter. Företaget säljer alltså inte egna biljetter, utan kontrollerar och garanterar att de biljetter som säljs är korrekta och hanterar betalningar mellan säljare och köpare.

När du bokar på TicketNetwork är det klokt att kolla så att biljetten antingen levereras som Mobile Ticket eller E-ticket. Det framgår tydligt av symbolerna intill priset i bokningsvyn.

Om du väljer en pappersbiljett tillkommer en avgift för internationella försändelser, som du helst vill undvika.

Musikal i New York – hur mycket kostar det?

Priset för en Broadwaybiljett kan vara allt från 20 till 800 dollar. Priset varierar rejält beroende på hur bra plats du vill ha, vilken dag du går, och var du köper biljetten.

Jämför gärna biljettpriset för den show du vill se, på den dag du vill gå, mellan olika leverantörer. Ibland är Viator billigare, ibland är TicketNetwork det. Du kan också jämföra med priserna hos välkända biljettsajter som StubHub och Showtickets.

Populära musikaler på Broadway

På Broadway spelas ett flertal riktiga långkörare, välkända och populära musikaler som många vill se. Men det finns också mer okända uppsättningar som kan vara värda att kolla in.

Här kommer de just nu mest populära showerna. Klicka på länken för att läsa mer och boka:

Klassiker som fortfarande går

Bästa showen på Broadway?

Vansklig fråga att svara på, smaken är ju så olika. Men frågar du oss är Moulin Rouge! The Musical helt fantastisk. En av de snyggaste shower vi någonsin sett och magiskt bra musik.

Om du inte har sett The Lion King än – gör det! Musikalens oerhörda popularitet är ingen tillfällighet.

Musikaler på Broadway – fakta

Till Broadway hör 39 olika teatrar. Alla utom en ligger i det som kallas Theater District, ett område i Midtown Manhattan som sträcker sig från 41st till 54th Street, mellan 6th och 8th Avenue – på ett ungefär.

Undantaget är Vivian Beaumont Center som är en del av Lincoln Center for the Performing Arts på West 65th Street.

Off Broadway och Off Off Broadway

Att föreställningar spelas ”Off Broadway” har inget med läget att göra, utan handlar om teatrarnas storlek.

Ett ställe som tar 499 besökare eller färre kallas Off Broadway och en lokal med färre än 99 platser benämns Off Off Broadway.

Bästa tid?

Ibland hör man begreppet ”Broadway Season”, vilket gör att man kan luras att tro att Broadwayshower bara spelas under en viss tid på året.

Så är det inte, det finns ett stort antal föreställningar att se oavsett när du reser till New York. Men det finns fler nya shower på våren och början av hösten eftersom varje Broadwaysäsong avslutas och återstartar sent på våren, i samband med galan Tony Awards.

Vilken dag ska jag gå?

Matinéer och kvällshower på måndagar till torsdagar är lättare att få tag på biljetter till – och biljetterna är billigare. Dyrast och svårast är kvällsföreställningarna på fredagar och lördagar.

Billiga musikalbiljetter hos TKTS

Ett sätt att komma billigare undan är att använda TKTS som säljer rabatterade sista minuten-biljetter till både Broadway och Off Broadway. Priset är mellan 20 och 50 procent lägre än ordinarie biljettpriser på utvalda föreställningar.

På TKTS kan du alltså fynda rejält, men du kan inte räkna med att biljetter finns till en specifik föreställning. Tillgången varierar från dag till dag, och du kan bara köpa biljetter till shower som spelas samma kväll.

TKTS har tre försäljningsställen på Manhattan, en butik vid Times Square, en vid Lincoln Center och en i South Street Seaport. Den butik som tidigare fanns i Brooklyn har stängts.

TKTS har en mobilapp som visar samma information som på tavlorna vid försäljningsställena. Du kan alltså direkt få reda på vilka shower som säljs just idag och med hur mycket rabatt. Appen är gratis. Läs mer om den här.

(Sidan uppdaterades 2019-09-26) 

3 Kommentarer

 1. Marie

  Hej!
  Hur är det med Book of Mormon? Brukar den finnas på TKTS?
  Sen undrar jag lite över New York-passet. Är det ett bra inköp? Jag ska vara i New York i fem dagar, men har inte planer på att gå på turistattraktioner varje dag hela dagarna.

  Svara
 2. admin

  Just Lion King skulle jag rekommendera att köpa på annat sätt, den säljs sällan via TKTS tyvärr.

  Svara
 3. Ulrika

  Våga man chansa på att det finns biljetter till Lion King om man kan gå när som helst under en vecka eller ska man köpa innan?

  Svara

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *