Välj en sida

Staten Island Ferry – bästa gratisnöjet i New York

Staten Island Ferry (Foto: Flickr/skinnylawyer)

Någon har kallat den 22 minuter långa färden med Staten Island Ferry för “världens vackraste korta båtresa”, tack vare utsikten mot Frihetsgudinnan och New Yorks skyline.

Staten Island Ferry är gratis

Resan kostar ingenting, vilket definitivt gör den till ett av New Yorks främsta gratisnöjen. Men för att göra en rundresa måste du kliva av på Staten Island, gå in i terminalen och stiga ombord igen. Det är inte tillåtet att sitta kvar på färjan i väntan på att den vänder åter mot Manhattan.

Färjorna går från South Ferry nära Battery Park på Manhattan till St. George Ferry Terminal på Staten Island. Avgångar sker ofta, speciellt under högtrafik på morgnar och eftermiddagar eftersom många New York-bor använder färjan för att pendla mellan Staten Island och Manhattan.

Linjen har fler än hundra avgångar per dag under vardagar och ett sjuttiotal avgångar på helgerna.

Varför Staten Island Ferry?

För att det är ett enkelt, trevligt och kostnadsfritt sätt att få se Frihetsgudinnan och downtown Manhattans mäktiga skyskrapor från vattnet.

Varför inte?

Vi kommer faktiskt inte på något. Alla bör åka Staten Island Ferry minst en gång i livet.

Tips!

Stanna gärna några timmar i Staten Island, det finns en hel del att se. Stadsdelen är en lugn och behaglig motpol mot Manhattans myller och liv. Följ gärna den här miniguiden till en dag i Staten Island, från NYC&Co.

Mer information

(Foto: Flickr/skinnylawyer)

Skriv en kommentar

kommentarer

Share This