Välj en sida

Staten Island Ferry – färjeturen som är New Yorks bästa gratisnöje

Staten Island Ferry och den 22 minuter långa turen mellan nedre Manhattan och Staten Island har kallats för ”världens vackraste korta båtresa”, tack vare utsikten mot Frihetsgudinnan och New Yorks mäktiga skyline. [Uppdaterad 2022-04-03]

Staten Island Ferry New York

Staten Island Ferry är gratis

Resan kostar ingenting, vilket definitivt gör den till ett av New Yorks främsta gratisnöjen.

För att göra en rundresa måste du kliva av på Staten Island, gå in i terminalen och stiga ombord igen. Det är inte tillåtet att sitta kvar på färjan i väntan på att den vänder åter mot Manhattan.

Färjorna går från South Ferry nära Battery Park på Manhattan till St. George Ferry Terminal på Staten Island. Avgångar sker ofta, speciellt under högtrafik på morgnar och eftermiddagar eftersom många New York-bor använder färjan för att pendla mellan Staten Island och Manhattan.

Linjen har fler än hundra avgångar per dag under vardagar och ett sjuttiotal avgångar på helgerna.

Varför Staten Island Ferry?

För att det är ett enkelt, trevligt och kostnadsfritt sätt att få se Frihetsgudinnan och downtown Manhattans mäktiga skyskrapor från vattnet.

En skön sommardag är det en underbar upplevelse att glida fram på vattnet i New Yorks hamninlopp och njuta av att se staden från en helt annan vinkel.

Varför inte?

Vi kommer faktiskt inte på något. Alla bör åka Staten Island Ferry minst en gång i livet.


 

Tips! Boka sevärdheterna på nätet

På väg till New York? Kom ihåg att boka biljetter till sevärdheter och utflykter. Du gör det säkert, smidigt och med lägsta pris-garanti via vår partner GetYourGuide.

Här nedanför finns några förslag och här hittar du allt du kan boka i New York.


 

Karta – här går Staten Island Ferry

Tänk på det här

Försök att komma ombord ganska snabbt för att få plats vid relingen på däck – på den sida som vetter mot Frihetsgudinnan. Då har du bäst utsikt och fina fotomöjligheter.

Stanna gärna några timmar i Staten Island, det finns en hel del att se. Stadsdelen är en lugn och behaglig motpol mot Manhattans myller och liv. Följ gärna den här miniguiden till en dag i Staten Island, från NYC&Co.

Empire Outlets öppnade 2019, alldeles intill färjeläget i Staten Island, och blev faktiskt den första outletgallerian inom New Yorks stadsgräns. Så nu kan du kombinera en tur på färjan med att shoppa billigt – även om utbudet än så länge är ganska sparsmakat.

Mer information