Välj en sida

Hyra bil i New York – tips & fakta

hyra bil new york

Att hyra bil i New York brukar sällan bli nödvändigt så länge du håller dig inom de fem stadsdelarna. Men för dig som ska kombinera New York med att uppleva andra delar av USA, finns mängder av alternativ för att boka hyrbil.

USA är, fortfarande, bilens förlovade land. Och att åka på en klassisk amerikansk roadtrip är en av de bästa resor man kan göra.

Enklast är att hyra bil vid någon av New Yorks flygplatser, då slipper du innerstadstrafiken och är snabbt ute på motorvägarna. Men ibland vill man uppleva New York innan bilresan tar vid och då går det utmärkt att hyra bil på Manhattan, i Brooklyn eller någon av stadens andra delar.

För att hitta bästa pris på hyrbilen är det klokt att använda en prisjämförelsesajt. Det finns flera, men vi rekommenderar gärna Expedias sida för hyrbilar. Den funkar väldigt smidigt och listar de billigaste alternativen från olika hyrbilsfirmor.

» Här kan du söka hyrbil i New York

Hyra bil vid flygplats i New York

Att hämta upp hyrbilen direkt vid flyget är, som vi nämnt, det smidigaste alternativet oavsett om du flyger till JFK, Newark eller LaGuardia. Förutom att du undviker bilköer och stadstrafik, är det ofta billigare att hyra bil vid flygplatsen än inne i stan.

Om du inte hämtar hyrbilen direkt vid flygplatsen, utan ska in till staden först, rekommenderar vi att du läser mer om New Yorks tre största flygplatser och vilka transfermöjligheter som finns.

Hyra bil på Manhattan

Att hämta en hyrbil på Manhattan och sedan köra i New Yorks stadstrafik kanske låter avskräckande, men det går ofta lättare än man tror.

Om du exempelvis ska köra norrut mot Boston eller Upstate New York, en populär biltur inte minst på hösten när landskapet skiftar färg, då är det smidigt att hyra bil på Manhattans östra sida och bara följa FDR Drive/Harlem River Drive ut ur staden.

Försäkring när du ska hyra bil

Alla hyrbilsföretag säljer extraförsäkringar. Vissa är nödvändiga att ha, andra är ofta helt onödiga försäkringar som ökar totalkostnaden för hyrbilen avsevärt.

Innan du hyr, kontrollera de försäkringar du redan har. Vad täcker din hem-, bil- eller reseförsäkring? Vilket skydd har du om du betalar bilhyran med kort?

Undersök vad som gäller i lugn och ro innan du hyr. Det kan finnas mycket pengar att spara.

Tips för att hyra bil i New York

  • Räkna med att du får en bil med automatväxel, bilar med manuell låda är extremt ovanliga.
  • Internationellt körkort krävs inte i USA, det funkar fint med ditt vanliga svenska körkort.
  • Det är INTE tillåtet att svänga höger vid rött ljus i New York City, men i resten av USA är det tillåtet.

Obs! Jämför för att hitta bästa pris

Resesökmotorn Expedia har en av de bästa jämförelsefunktionerna på nätet. Mata in stad och datum så jämför Expedia priser från ett stort antal hyrbilsleverantörer och du kan lätt hitta det billigaste alternativet.
» Jämför pris på hyrbilar här

Att köra bil i USA

Att köra bil i USA är enkelt. Vägarna är stora, raka och befolkningen är körvan. Men det finns några saker att tänka på som skiljer sig från att köra bil i Sverige. På den här myndighetssidan finns information – och länkar till ytterligare information – om bilkörning i USA: https://www.usa.gov/visitors-driving

(Sidan uppdaterades 2018-10-29)

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.