Välj en sida

Shoppa skor i New York – stans bästa skobutiker

Många vill shoppa skor på resan till New York, men var hittar man stans bästa skobutiker? Här kommer våra favoriter, från Shoegasm till Macy's skoavdelning, men det finns givetvis många fler.

Skobutiker New York - shoppa skor NYC

DSW Designer Shoe Warehouse

Stor skoaffär i flera våningar vid Union Square, och ett smart ställe att starta skoshoppingen på. Mycket att välja på – och ofta mycket folk – och priserna är bra. Har också fyndsektioner med extra låga priser på utvalda skor.

Webb: dsw.com
Adress: 40 East 14th Street

Flight Club

Gillar du sneakers? Missa inte det här stället! Flight Club är ett paradis med allt från vanliga Converse, Vans, Adidas och Nikes till modeller i begränsad upplaga som du knappast hittar någon annanstans. Inte de lägsta priserna i stan, men butiken är snygg och utbudet enormt. Även den här skobutiken ligger vid Union Square.

Webb: flightclub.com
Adress: 812 Broadway

Macy’s Herald Square

New Yorks mest anrika varuhus är ett måste för all typ av shopping – och skor är verkligen inget undantag. Med en golvyta på 63 000 kvadratmeter är det här faktiskt världens största skoavdelning.

Webb: l.macys.com/new-york-ny
Adress: 151 West 34th Street

Shoegasm

Skoälskande Carrie Bradshaw i Sex and the City myntade uttrycket ”shoegasm”, ett ord som den här minikedjan av skobutiker har lånat. Butikerna har ett brett utbud av både skor och accessoarer – och sköna soffor att sitta i för den som behöver vila trötta shoppingben. Du hittar Shoegasm i Chelsea, Tribeca, Flatiron och Gramercy.

Webb: https://shoegasm.com/

Sam Edelman

Sam Edelman har designat skor i mer än 30 år och är känd för att göra väldigt snygga skor till överkomliga priser. Hans Gigi-sandaler finns i varje skointresserad New York-kvinnas walk in-closet. Har en butik i SoHo och en nyöppnad i World Trade Center-området, i nya pendeltågsstationen The Oculus.

Webb: samedelman.com
Adress: 109 Spring Street (SoHo) / 185 Greenwich Street (World Trade Center Occulus)

Florsheim

Killar, se hit! Välgjorda herrskor handlar du på Florsheim som i över 120 år ekiperat män med stil.

Webb: florsheim.com
Adress: 444 Madison Ave

Century 21 Downtown

Alla shoppingsugna New York-besökare hittar till det här outletvaruhuset i World Trade Center-området förr eller senare. Av en god anledning. Här finns chans att göra riktigt fina fynd. Skoavdelningen har en egen ingång på sidan av byggnaden – missa inte!

Webb: locations.c21stores.com/en/downtown
Address: 22 Cortlandt Street

JackRabbit

Att köpa löparskor i USA är ofta väldigt prisvärt. Beroende på dollarkursen kan du spara 800-1000 kronor om du köper ett par skor, exempelvis Asics, som i Sverige kostar 1800-2000 kronor. Sportkedjan JackRabbit finns på flera platser på Manhattan och i Brooklyn och har ofta riktigt låga priser.

Webb: jackrabbit.com

Mer läsning:

2 Kommentarer

  1. Essie Andersson

    Var kan man köpa MBT skor i New York?

    Svara

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *