Välj en sida

Flyg till New York – våra tips!

Flyg till New York är inte svårt att hitta, men det finns en del att tänka på. För närvarande, 2017, flyger fyra bolag direkt från Arlanda eller Kastrup: SAS, Norwegian, United Airlines och Delta Airlines. Bara två av dem flyger året runt.

Flyg till New York

Sök flyg till New York

Först av allt: Använd alltid en jämförelsesajt när du söker flyg till New York. Priserna varierar kraftigt och enda sättet att få överblick och kunna hitta rätt resa till rätt pris är via sajter som Flygresor.se, Momondo eller Skyscanner.

Vi har valt att samarbeta med Skyscanner, men du får ofta ungefär samma resultat även hos de andra flygsajterna. Klicka här för att söka billiga flygbiljetter till New York, eller gå via bannern:


Vilket New York-flyg är bäst?

I valet mellan traditionella SAS och uppstickaren Norwegian, som är de två största flygbolagen mellan Skandinavien och New York, väljer vi SAS.

SAS har bättre service och aningen bättre avgångs- och ankomsttider, i vårt tycke. Samlar man poäng i SAS Eurobonus – vilket alla som gillar att resa borde göra – så kan man ibland unna sig en uppgradering, något som är väldigt skönt på en så pass lång flygning. Inte minst på nattflygningen tillbaka till Stockholm.

Norwegian är inte heller dumt. Deras nya Dreamlinerplan är sköna att flyga i, men servicen ombord är minst sagt ojämn. Tyvärr är Norwegian inte heller så billigt som man förväntar sig av ett lågprisbolag, mer om det längre ned på sidan.

Så SAS är vårt val till New York. Men det viktigaste är inte flygbolaget, utan att du reser dit. Lycka till med planeringen. Har du frågor kan du alltid skicka ett mejl till hej@alltomnewyork.se, så försöker vi hjälpa till.


Flyga med SAS till New York

SAS har flest avgångar till New York från Skandinavien. Bolaget flyger varje dag året runt från Arlanda och Kastrup, med flygplan av typen Airbus A330 eller Airbus 340.

SAS har också, i vårt tycke, den klart bästa servicen. Efter att kabinerna på långdistansplanen byttes ut, har resan dessutom blivit betydligt bekvämare.

SAS använder Newark International Airport på flygningarna till New York. Direktflyget från Arlanda avgår 12.25 och landar 14.45 på Newark. På hemvägen är avgångstiden 17.20 och ankomsttiden 07.15.

På den här sidan kan du söka biljetter med SAS till New York.

Skulle du drabbas av inställda eller försenade flyg på din resa tipsar Allt om New York om tjänsten Airhelp. Här finns information om ersättning vid försenade flyg med SAS.

Norwegian till New York

Norwegian flyger fyra dagar i veckan från Arlanda och Kastrup, med moderna flygplan av typen Boeing 787 Dreamliner.

Norwegian startade 2013 en satsning på flyg till New York som, tillsammans med Bangkok, blev bolagets första långdestination. Norwegian köpte helt nya Boeing 787 Dreamliner för sina långlinjer, men hade inledningsvis stora problem med flygplanen.

Förseningar var vanliga och Norwegian tvingades hyra in äldre flygplan med mindre benutrymme och utan underhållningssystem, för att får sina passagerare till New York. Numera är problemen avhjälpta och det funkar fint att flyga med Norwegian till New York.

Norwegians lägsta pris är 1299 kronor per resväg när vi gör testbokningar med avresa under våren 2017. Men det går nästan aldrig att kombinera två av de billigaste biljetterna för ut- och hemresa. Den billigaste flygbiljett vi hittar kostar 1299 + 2274 = 3575 kronor.

Då handlar det om biljettypen Lowfare där varken bagage eller mat ingår. Vill du ha mat och en incheckad väska, både på ut- och hemresan, måste du välja Lowfare+ och då landar totalpriset på 4673 kronor.

Det är ett helt okej pris för en resa till New York, men skillnaden mellan Norwegians ”lågprisflyg” och de traditionella bolagen är inte speciellt stor. På många datum kan SAS och United till och med vara billigare.

Norwegian landar på JFK International Airport. Flygbolagets direktflyg från Arlanda avgår 17.55 och landar på JFK 20.30. På hemvägen är avgångstiden 22.30 och ankomsttiden 11.45.


United Airlines

United Airlines har bara linjen mellan Stockholm och New York öppen på sommaren, vanligtvis från början av maj till början av september.

United landar på Newark International Airport.

United brukar vara lite billigare än SAS, men SAS flygplan är större och bekvämare. United använder en Boeing 757 med 3+3 säten och SAS ofta en Airbus A330 med stolsraderna konfigurerade som 2+4+2.

En konsekvens blir att familjer med fler än ett barn har större chans att få sitta tillsammans på SAS flygningar än på Uniteds.


Delta Airlines

Delta Airlines har de senaste åren haft en sommarlinje mellan Stockholm och New York. Trafiken körs vanligtvis från mitten av juni till början av september.

Delta använder JFK International Airport.


Vad kostar en flygbiljett till NYC?

Räkna med att biljetterna i ekonomiklass, oavsett bolag, kostar från strax över 4000 kronor till runt 7500 kronor beroende på säsong, kampanjer och när du bokar. Kom ihåg att jämföra priser med hjälp av, exempelvis, Skyscanner:


Flyg till New York med byte

Här ovanför har vi beskrivit de direktflyg som finns. Om du är beredd att ta en lite längre resa med mellanlandning, har du massor av alternativ.

Du kan flyga med Lufthansa via Frankfurt eller Düsseldorf, med KLM via Amsterdam, med British Airways via London eller med Icelandair via Reykjavik – för att bara nämna ett urval.

Om du har några dagar extra på dig och vill uppleva Island, då tipsar Allt om New York gärna om att flyga med Icelandair.

Bolaget erbjuder alltid kostnadsfri stopover, flygbiljetten kostar alltså inget extra om du vill stanna några dagar på Island innan du flyger vidare till New York eller hem till Stockholm. Det är en häftig kombinationsresa som vi har testat och gärna rekommenderar.


Transfer från flyget in till staden

Hur tar man sig snabbast, bäst eller billigast från flygplatserna Newark och JFK in till Manhattan? Kolla in den här sidan, så får du svar:


(Sidan uppdaterades 2019-08-20)

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *