Välj en sida

MoMA New York – Museum of Modern Art

MoMA, The Museum of Modern Art, i New York anses vara ett av världens mest betydelsefulla museer för modern och samtida konst. I MoMAs samlingar finns fler än 150 000 konstverk, 22 000 filmer och fyra miljoner stillbilder.

MoMA Museum of Modern Art i New York

Att gå på museum tillhör de saker man verkligen ska passa på att göra i New York. Staden har flera museer i absolut världsklass.

Populära MoMA är av dem. Bland museets rariteter kan nämnas målningar av Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Salvador Dali, Paul Gauguin och Andy Warhol.

MoMA – god konst och fin restaurang

MoMA renoverades och byggdes ut i början av 2000-talet. När det återinvigdes 2004 hade utställningsytan nästan fördubblats till 59 000 kvadratmeter.

Hösten 2019 höll museet stängt i fyra månader för ytterligare en omgörning, till en kostnad av cirka fyra miljarder svenska kronor.

I lokalerna finns två kaféer och en mycket fin restaurang, The Modern som har en stjärna i Michelinguiden. Kaféet Terrace 5 på femte våningen bjuder på spektakulär utsikt mot omgivande skyskrapor och mot en innergård bebodd av skulpturer.

Restaurangen är öppen för alla, medan kaféerna kräver biljett till museet.

Boka biljett till MoMA

Museet ligger i Midtown på 53rd Street mellan 5th och 6th Avenue. Entrébiljetten går på 25 dollar per vuxen (2019), medan barn under 16 år kommer in gratis.

» Här kan du köpa entrébiljett till MoMA

Öppettiderna är 10.00 till 17.30 alla dagar.

Gratis på fredagar

Tips! På fredagar mellan klockan 16.00 och 20.00 är det gratis att besöka museet. Köerna är ofta långa, så rekommendationen är att vänta till kl 18 innan ni går dit, då brukar det ha lugnat ner sig något.

MoMAs webbplats hittar du på www.moma.org

En filial i Queens

Museet har expanderat med en filial i Queens. På MoMA PS1 finns verk från nutida konstnärer, experimentel konst, musik och tillfälliga utställningar.

Adressen är 22-25 Jackson Avenue, Queens.

(Sidan uppdaterades 2019-11-19)


 

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *