Välj en sida

Baseboll i New York – så köper du biljetter till Yankees och Mets

Att gå på baseboll i New York är verkligen en helamerikansk upplevelse – och lika mycket sport som kultur. New York Yankees och New York Mets är stadens lag i MLB, den högsta serien i baseboll. Grundserien spelas från april till september, med slutspel i oktober. [Uppdaterad 2023-11-08]

Baseboll New York Mets Citifield (Flickr/gargudojr)

Baseboll i New York – tips

Måste man kunna alla regler för att njuta av en match i baseboll? Frågan är vanlig och svaret blir: absolut inte! Bara att vara på plats på läktarna räcker gott – att känna stämningen, äta och dricka, och vara med om en idrottsupplevelse som är en del av den amerikanska folksjälen.

Vill du lära dig mer om baseboll inför matchen finns nyttig information på nätet, till exempel på den här sidan.

Lagen spelar väldigt många matcher per säsong och ibland har man hela sex hemmamatcher på en vecka, så det finns goda chanser att få tag på biljetter utan att det blir allt för dyrt.

Biljetterna är billigast på vardagar, helgmatcher är dyrast. Biljettpriserna brukar också, generellt sett, vara lägre i grundseriens slutskede än i början av säsongen.

New York YankeesNew York Yankees logo

New York Yankees är för många själva sinnebilden av amerikansk baseboll. Den anrika klubben flyttade till New York från Baltimore 1903 och den klassiska Yankeeslogotypen finns på kepsar och t-shirts världen över.

Laget har vunnit slutspelet – World Series – flest gånger av alla klubbar, senast år 2009, och spelar på Yankee Stadium i Bronx. Arenan invigdes i april 2009 då Yankees flyttade från gamla Yankee Stadium tvärs över gatan.

Biljetter till Yankees

Biljettpriset varierar kraftigt. Från under tio dollar för sämsta möjliga platser där sikten kan vara delvis skymd, till över 400 dollar för platser nära planen. För mellan 30 och 60 dollar går det ofta att hitta biljetter.

Biljetterna går både att köpa på nätet, exempelvis på Yankees webbplats, och i kassor vid arenan. Men om det är en populär match finns risk att det är slutsålt.

Vårt tips är att du köper biljetterna i förväg via välkända Ticket Network.

Klicka på den här bannern för att se och köpa biljetter till New York Yankees.

Tips! Bocka i ”Home” på sidan för New York Yankees, då listas bara hemmamatcherna på Yankee Stadium.

Hitta till Yankee Stadium

Från Manhattan till Yankee Stadium är det tunnelbanans linjer 4, B (bara på helger) eller D som gäller. Linje 4 är bäst om du kommer från östra Manhattan, B och D går på västra sidan.

Resan tar cirka 25 minuter från Midtown. Tunnelbanestationen ligger på 161 Street och heter Yankee Stadium och det är lätt att hitta när du väl klivit av tåget.

Mer information om kollektivtrafik till arenan finns på Yankees webb.

Kom i tid!

Matchdag innebär köer, så åk i tid. Insläppet till Yankee Stadium öppnar redan tre timmar innan matchen börjar.


 

New York Mets

New York Mets

New Yorks andra MLB-klubb har sin hemmaarena i Flushing i Queens. Arenan som invigdes 2009 heter Citi Field och ersatte Shea Stadium som var Mets hemmaplan sedan 1964.

Även om Mets lever i skuggan av mer traditionsrika Yankees, är klubben populär i staden. Laget har vunnit World Series två gånger, 1969 och 1986.

Biljetter till New York Mets

Biljetterna kostar från 11 till 700 dollar, variationerna är även här mycket stora beroende på plats, match och vilket lag man möter. Biljetter bokar du enklast på TicketNetwork. Klicka här för att se alla New York Mets matcher och bocka i New York som stad, så listas alla hemmamatcher.

Hitta till Citi Field

Citi Field ligger bara en kvart med tåget Long Island Rail Road från Penn Station på Manhattan. Andra tågmöjligheter finns också, beroende på var du bor. Läs mer om kollektivtrafik till arenan på den här sidan på New York Mets webbplats.

(Foto: Flickr/gargudojr)


 

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *