Välj en sida

Väder, klimat och temperatur per månad i New York

VÄDER I NEW YORK. Staden bjuder på ett varierat klimat med fyra tydliga årstider, som påminner om syd- eller mellansvenska förhållanden. Ungefär som vädret i Stockholm, men med extremt varma och fuktiga sommarmånader. [Uppdaterad 2022-04-04]

Väder New York - temperatur per månad

New York har ett klimat som kräver lite eftertanke när resväskan ska packas.

Sommartid är det förhållandevis enkelt, bara du har i åtanke att det kan bli väldigt varma dagar med rejält hög luftfuktighet.

Vissa veckor i juni, juli och augusti känns New York faktiskt nästan som Bangkok.

Så ta med dig tunna och luftiga kläder och skor som du kan promenera i utan att svettas alltför mycket. Eller köp på plats! Du tänker väl ändå shoppa i New York, så lämna utrymme i väskan för nya sommarkläder.

Reser du på vintern, packa med dig samma utekläder som du skulle ha använt hemma. En varm jacka, mössa och handskar behövs verkligen från december till februari.

Minusgrader och snö är inte alls ovanligt, även om det sällan blir riktigt nordiskt kallt. Temperaturer kallare än tio minusgrader är ovanligt.

Väder i New York – bästa tid att resa

Skönaste tiden att besöka New York, om man bara tänker på stadens väder, är ofta från april till mitten av juni och från september till oktober.

Under den vackra och behagliga våren spricker träd och buskar i stadens parker ut i full blom. Redan i slutet av mars och början av april kan temperaturen vara så skön att du kan skippa jackan.

På hösten dröjer sig sommarvärmen kvar betydligt längre än i Sverige. Temperaturer runt 18-20 grader i oktober är ingen ovanlighet.

Även då blir stadens parker, främst Central Park, en säsongsbetonad sevärdhet när träden storslaget skiftar färg.

Sommaren däremot kan – som nämnts – vara en rejäl utmaning för den som inte gillar hög värme. New York-sommaren dukar ofta upp stekande sol, temperaturer runt 30 grader eller högre, och hög luftfuktighet.

Luften vid skyskrapornas fötter blir så het, stillastående och kvav att butikernas luftkonditionering är en ren frälsning.

Temperatur i New York månadsvis

Januari: -3 till +4
Februari: -2 till +6
Mars: +2 till +10
April: +7 till +16
Maj: +13 till +22
Juni: +18 till +26
Juli: +21 till +29
Augusti: +20 till +28
September: +16 till +25
Oktober: +11 till +18
November: +5 till +12
December: 0 till +7


 

Tips! Boka sevärdheterna på nätet

På väg till New York? Kom ihåg att boka biljetter till sevärdheter och utflykter. Du gör det säkert, smidigt och med lägsta pris-garanti via vår partner GetYourGuide.

Här nedanför finns några förslag och här hittar du allt du kan boka i New York.


 

Värmerekord i New York

Den 6 juli 2010 uppmättes 38 grader i New York City, den högsta temperaturen sedan värmeböljan sommaren 2001 då temperaturen nådde 40 grader.

Den allra hetaste dagen sedan mätningarna började var i 9 juli 1936 då 41 grader registrerades i Central Park.

Köldrekord i New York

New Yorks hittills kallaste dag var 9 februari 1934 då temperaturen sjönk till minus 26 grader. I mer moderna tider sticker februari 2015 ut, då var det så kallt som 16 minusgrader.

Väder i New York just nu