Välj en sida

American Museum of Natural History

American Museum Of Natural History (Foto: NYCGo/Marley White)

American Museum of Natural History, New Yorks ”naturhistoriska”, är ett av världens absolut bästa museer. Ska du bara gå på ett museum i staden, välj det här.

Med sina 45 utställningshallar är American Museum of Natural History, ofta förkortat AMNH, lika stort som spännande. Några timmar här räcker inte, en dag behövs om du ska kunna se dig nöjd. Och då har du ändå inte hunnit med allt.

Här finns skeletten av Tyrannosauraus Rex som du säkert sett i ett antal filmer, en blåval i naturlig storlek, utställningar om rymden såväl som om jordens kulturer och en avdelning om New Yorks historia. För att bara nämna en bråkdel av utbudet.

Känt från filmens värld

Känner du igen dig när du vandrar i hallarna, är det förmodligen för att du sett Night at the Museum (2006) med Ben Stiller och Robin Williams. Filmen utspelas bland utställningarna på American Museum of Natural History.

American Museum Of Natural History (Foto: NYCGo/Marley White)

Film kan du se när du besöker AMNH också. I en IMAX-biograf visas filmer varje timme med start på halvtimmen, från 10.30 till 16.30.

Vilken film som visas just för tillfället ser du på den här sidan. IMAX-biljetten ingår inte i inträdesavgiften, men du kan spara några dollar på att köpa kombinationsbiljetter. Läs mer på museets webb, länk finns nedan.

American Museum of Natural History – biljetter och inträde

Inträdet är 23 dollar per vuxen och 13 dollar per barn från 2-12 år (2018). Men notera att det är ett rekommenderat pris – i själva verket får du betala vad du vill för biljetten.

Om reskassan är liten är det helt okej att betala mindre än rekommenderat pris, en entrémodell som finns på de flesta av stadens museum.

Museet är öppet dagligen från 10.00 – 17.45, undantaget thanksgiving och juldagen. Mer information finns på museets webbplats: American Museum of Natural History

AMNH ingår i New York Pass

Tips! American Museum of Natural History är en av många attraktioner och sevärdheter som ingår i rabattkortet New York Pass. Beställer du New York Pass hemifrån innan du reser, blir det billigare än att köpa på plats.

One Card. One Price. Endless Fun!

Läs mer om kortet här, eller klicka på bannern för att gå direkt till New York Pass webbplats.

(Foto: NYCGo/Marley White)
(Sidan uppdaterades 2018-10-29.)

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *