Välj en sida

American Museum of Natural History – museum i världsklass

American Museum of Natural History, New Yorks ”naturhistoriska”, är ett av världens absolut bästa museer. Ska du bara gå på ett museum i staden, välj det här. [Uppdaterad 2022-04-05]

American Museum Of Natural History (Foto: NYCGo/Marley White)

Med sina 45 utställningshallar är American Museum of Natural History, ofta förkortat AMNH, lika stort som spännande.

Några timmar här räcker inte, en dag behövs egentligen om du ska kunna se dig nöjd. Och då har du ändå inte hunnit med allt.

Känt från filmens värld

Här finns skeletten av Tyrannosauraus Rex som du säkert sett i ett antal filmer, en blåval i naturlig storlek, utställningar om rymden såväl som om jordens kulturer och en avdelning om New Yorks historia. För att bara nämna en bråkdel av utbudet.

Känner du igen dig när du vandrar i hallarna, är det förmodligen för att du sett Night at the Museum (2006) med Ben Stiller och Robin Williams. Filmen utspelas bland utställningarna på på det här klassiska museet.

American Museum of Natural History – biljetter och inträde

Inträdet är cirka 260 per vuxen och 155 kronor per barn från 4-12 år (april 2022). Notera att det är ett prisexempel som kan variera beroende på valutakurser.

Om du bokar biljett med vår partner, pålitliga Get Your Guide, har du alltid fri avbokning fram till 24 timmar innan. Notera att den voucher du får måste bytas mot en tidsbokad biljett, men den informationen framgår när du bokar.

I kalendern nedan ser du tillgänglighet på biljetter dag för dag. Klicka på önskat datum för att gå vidare till bokning:

Museet är öppet onsdagar till söndagar från 10.00 – 17.30, men också de flesta måndagar och tisdagar. Mer information finns på museets webbplats.

AMNH ingår i flera rabattkort

Tips! Biljett till museet ingår i de flesta av de rabattkort som finns i New York.

Om du köper till exempel New York Pass, New York Citypass eller New York Sightseeingpass så har du entrébiljetten i rabattkortet. Du sparar en hel del pengar om du planerar att besöka flera attraktioner under ditt besök.

Här ligger American Museum of Natural History

Enklaste sättet att ta sig till museet är med kollektivtrafik. Tunnelbanans linjer B och C med uppgång vid 81st Street eller linje 1 med avstigning på stationen Broadway and West 79th Street är bästa alternativen.

(Foto: NYCGo/Marley White)