Välj en sida

Top of the Rock – stans bästa utsikt

Top of the Rock, på taket till Rockefeller Center, är ett absolut måste när du besöker New York. Top of the Rock är en av Manhattans bästa utsiktsplatser, med vidare vyer och mindre trängsel än Empire State Building. [Uppdaterad 2022-03-30]

Top of the Rock New York - biljetter och tips

Top of the Rock bjuder på makalösa vyer och trängseln blir sällan stor. Taket på skyskrapan 30 Rock i Rockefeller Center är helt enkelt en perfekt plats för att spana på stadens betongdjungel.

Observationsdäcket är i tre våningar. Den nedre är mestadels inomhus med panoramafönster från golv till tak, perfekt för dagar med dåligt väder.

Tar du rulltrappan upp till de två översta våningarna hamnar du under bar himmel med obrutna vyer i alla väderstreck. På den översta våningen är du 260 meter över Manhattans gator.

I norr breder Central Park ut sig, i söder sträcker sig Empire State Building mot himlen, åt sydost glimrar taket på Chrysler Building.

Boka biljett till Top of the Rock på nätet

Tack vare vårt samarbete med pålitliga bokningssajten Get Your Guide kan du boka biljetten på nätet, snabbt och smidigt.

Det är enkelt och säkert att beställa – och du kan avboka fram till 24 timmar innan om dina resplaner ändras.

I kalendern nedan ser du tillgängligheten för biljetter. Välj ditt datum för att gå vidare till bokning:

Ingår i rabattkort som New York Pass

Den här attraktionen kan också kombineras med andra sevärdheter och guidade turer – och den ingår i alla rabattkort, till exempel populära New York Pass.

Om du vill uppleva fler saker i NYC, kan det vara ett smart sätt att spara några dollar på.

Här ser du ett urval av vad du kan boka:

 

Top of the Rock – tips!

När du varit upp en gång i dagsljus, återvänd i skymning och se ljusen tändas i Manhattans skyskrapor när dagen övergår till kväll. Det är vackert, storslaget och romantiskt.

Öppnade redan 1933

När skyskrapan RCA Building, som idag heter 30 Rock, stod klar 1933 var utsiktsvåningen en av de första delarna som öppnade för allmänheten.

Våningen var designad för att efterlikna däcket på ett kryssningsfartyg med däcksstolar, krukväxter och en bar. Succén blev omedelbar och 1300 besökare per dag tog sig upp för att njuta av utsikten.

Utsiktsvåningen stängdes 1985 men öppnade igen 2005 efter omfattande renoveringar – under namnet Top of the Rock. Idag är det en ännu större sevärdhet än någonsin tidigare.

Priser och öppettider

Öppettider är 08.00 till 24.00 (sista hissen går 23.00), sju dagar i veckan året runt. Tiderna kan vara något begränsade på helgdagar som Thanksgiving, jul och nyår.

Entrépriset är cirka 400 kronor för vuxna och 350 kronor för barn mellan 6 och 12 år. Men priset varierar givetvis med dollarkursen. Biljetter bokar du enkelt här.

Tänk på det här

Den voucher du får när du bokar ska visas i kassan i Rockefeller Center för att du ska få en tid för entré tilldelad. För att ha så många tider som möjligt att välja mellan, kan det vara klokt att vara där ganska tidigt på dagen.

Om du reser under lågsäsong är det möjligt att du kan få åka upp direkt, men under perioder med fler besökare får du räkna med att det kan dröja några timmar till nästa lediga tid.