Välj en sida

Outlet shopping i New York – Woodbury Common och The Mills

Shopping Couple Capitalism Enjoying Romance Spending Concept

Att shoppa på outlet i New York kan spara många dollar av reskassan. Woodbury Common Outlet skryter med att man har ”världens bästa outlet shopping”. Kanske att ta i, men många fynd finns att göra. Ett annat bra alternativ är The Mills at Jersey Gardens.

Att shoppa kläder och skor är ett av svenska resenärers favoritnöjen i New York. Många väljer att göra en utflykt till någon av de två outlets som finns på andra sidan Hudsonfloden, i grannstaten New Jersey: Woodbury Common Premium Outlet eller The Mills at Jersey Gardens.

Fördelarna med att åka till en outlet i New Jersey jämfört med att shoppa på Manhattan eller i Brooklyn är flera.

Outlet i New York – billigare shopping

Priserna är lägre. Dels för att du shoppar på en outlet som kan ha förra säsongens mode eller produkter som blivit över och därför säljs billigt, men också för att delstaten New Jersey inte har någon skatt på den här typen av konsumtionsvaror, medan butikerna i New York måste lägga på två olika skatter som sammanlagt gör varorna nästan 9 procent dyrare.

En annan fördel är att du har allt samlat på ett ställe. I princip alla butiker och märken du söker finns på en begränsad yta. Shoppingen blir helt enkelt effektivare än om du ska åka Manhattan upp och ner i jakt på samma saker.

Nackdelen då? Att resan till New Jerseys outlets tar en stund och att du får räkna med att en hel dag av din semester i New York tillbringas på en shoppingmall långt ifrån staden.


Woodbury Common Premium Outlet

Outlet New York - Woodbury Common

En stor galleria med massor av byggnader, som en liten shoppingstad med fler än 220 butiker. Woodbury Common Premium Outlet är faktiskt ett av världens största sammanhängande shoppingområden.

Buss till Woodbury Common

Bussar går många gånger om dagen tur och retur New York City och resan tar cirka en timme. Första avgång är vid sjutiden på morgonen och sista bussen tillbaka går runt niotiden på kvällen.

Bussarna avgår från åttonde avenyn på Manhattan. I priset för bussresan ingår också ett VIP-häfte med rabatter i butikerna i Woodbury.

Ett tips är att ta med en tom resväska som du sedan kan rulla runt på Woodbury och fylla med dina fynd, så gör shoppingproffsen.

Boka biljett till Woodbury Common

Biljetter till bussarna bokar du enklast på nätet. I samband med bokningen väljer du dag och avgångstid. Biljetten kan sedan visas upp som en e-kupong, någon utskrift behövs inte.

» Läs mer och boka bussbiljett till Woodbury Premium Outlet här

Butiker i Woodbury Premium Outlet

Woodbury Common Premium Outlet har funnits sedan 1985 och har byggts ut i flera omgångar.

Exempel på butiker och märken är Burberry, Dolce & Gabbana, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Prada, Saks Fifth Avenue, Oscar de la Renta, Nautica Kids, J. Crew/Crewcuts, The Disney Store, Samsonite och The Luggage Factory. Och många, många fler.

När det är dags för lunch kan du välja mellan exempelvis Shake Shack, Chipotle Mexican Grill, Yo! Sushi, South Philly Cheesesteak och Kung Pao Wok. Utbudet av restauranger är stort.

Blir du sugen på fika finns såväl New York-klassiker som Magnolia Bakery, Le Pain Quotidien och Pinkberry som globala kaffekedjor som Starbucks, Au Bon Pain och Pret.

Kartan visar vilka butiker, kaféer och restauranger som finns i Woodbury. Notera att den var aktuell våren 2017, men kan ha ändrats när du väl besöker Woodbury. Butiker kan ha stängt och nya öppnat. Klicka på kartan för en större version.

Woodbury Outlet Map liten


The Mills at Jersey Gardens

The Mills at Jersey Gardens Outlet

Modern inomhusgalleria med fler än 200 butiker. En klassisk amerikansk mall helt enkelt – men med fokus på outletshopping. Gallerian går snabbare att ta sig till, och biljetten är billigare, än till Woodbury Common. Så det här kan vara ett alternativ för dig som inte vill lägga en hel dag på att shoppa.

Restiden från Manhattan till The Mills at Jersey Gardens är cirka 30 minuter och du åker vanlig lokalbuss från Port Authority Bus Terminal på 42:a gatan. Bussens nummer är 111 och du köper biljetter i luckan på stationen innan avfärd. Priset är (juni 2017) $7 per resväg.

På webbplatsen för The Mills at Jersey Gardens finns mer information om transfer till och från gallerian.

2 Kommentarer

 1. Ronny

  Finns det en Gant butik?

  Svara
  • Göran Ingman

   Nej, det finns tyvärr ingen Gantbutik i varken Woodbury Common eller i The Mills.

   Svara

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *