Välj en sida

Fotboll – soccer – i New York

fotboll new york

Fotboll i New York – är det verkligen något att kolla på? Svaret är ja! I New York finns två lag i den högsta amerikanska ligan, MLS, och flera kända europeiska storspelare att spana in.

Var spelar Andrea Pirlo, Frank Lampard och David Villa nu för tiden? Svar: På Yankee Stadium, The Bronx, New York. De tre europeiska storspelarna har alla skrivit på för den nybildade klubben New York City FC. Ta chansen att se dem spela när du ändå är i New York.

Den amerikanska förstaligan, MLS, drar igång tidigt på våren, ofta i början av mars, och grundserien pågår till slutet av oktober. Därefter fortsätter slutspelet en bit in i december. Så chanserna att det spelas en match i New York när du ska resa dit, är ganska goda.

Fotboll i New York – boka biljetter

Att gå på fotboll i New York är inte bara en sportupplevelse av rang, det är dessutom förhållandevis billigt. Biljetterna kostar betydligt mindre än om du ska se se ishockey, basket eller baseball.

Biljetterna bokar du enklast via TicketNetwork. Klicka på den här annonsen så hittar du samtliga matcher:
Buy MLS Tickets

Se bara till så att biljetten kan levereras som en e-biljett som du själv skriver ut. Då slipper du eventuell fraktkostnad.

Fotbollsklubbar i New York

New York City FC

KlubNew York City FC - fotbollsklubb i New Yorkben grundades 2013 och spelade sin första säsong i MLS 2015. Säsongen blev ganska tung, laget slutade på åttonde plats i Eastern Conference och 17:e plats totalt och tog sig inte till slutspel. Efter säsongen utsågs den tidigare franske landslagsspelaren Patrick Vieira till ny coach.

Säsongen 2016 har börjat bättre. När det här skrivs, i mitten av juni, ligger laget på fjärde plats i Eastern Conference med fyra vunna matcher, sex oavgjorda och fem förluster. David Villa leder skytteligan i MLS på tio gjorda mål.

En riktigt häftig grej med New York City FC är att hemmamatcherna spelas på baseball-arenan Yankee Stadium. Så passa på att se en match när du är i New York – du får se spelare i toppklass på en av världens mest kända arenor.

New York Red Bulls

New York Red BullsI New York-regionens äldsta klubb, New York Red Bulls, har tidigare stjärnor som Thierry Henri och Youri Djorkaeff spelat – och svenske Hasse Backe har varit tränare.

Red Bulls är en av de tio klubbar som spelat i högstaligan Major League Soccer, MLS, sedan den startades 1996.

Klubben ägs av energidryckesjätten Red Bull och spelar sina hemmamatcher på Red Bull Arena i Harrison, New Jersey.

New York Cosmos

New York CosmosLaget spelar inte högsta ligan, utan håller till i North American Soccer League, NASL.

Namnet är snudd på kultförklarat och klubben har funnits i olika tappningar sedan 1973.

New York Cosmos spelar på Shuart Stadium i Hempstead, Long Island.

Hudson River Derby

Tre gånger per säsong möts New York Red Bulls och New York City FC i det som kallas Hudson River Derby. Förra året vann Red Bulls enkelt i samtliga matcher, men det lär blir tuffare i år. Är du en riktig fotbollsälskare och vill se lagen mötas, då planerar du en resa till ett derby på Yankee Stadium. Mycket större än så blir inte fotboll i USA.

Damfotboll i New York?

Har ni glömt tjejerna, kanske du undrar? Inte alls. Tyvärr finns det för närvarande inget lag från New York City i den högsta amerikanska ligan, National Women's Soccer League (NWSL). Delstaten New York har visserligen ett lag, Western New York Flash, men hemmaarenan ligger långt norrut i Rochester, hela 53 mil från NYC.

Skriv en kommentar

kommentarer

Psst. Bara för våra besökare: 20 % rabatt på New York Pass! (boka senast 31/12 2017)Läs mer här
+
Share This