Välj en sida

Gå på fotboll – soccer – i New York

Fotboll i New York – är det verkligen något att kolla på? Svaret är ja! I New York finns två lag i den högsta amerikanska ligan, MLS, och många duktiga spelare att spana in på storslagna arenor. Dessutom är biljetterna ofta billiga. [Uppdaterad 2024-02-12]

Gå på fotboll - soccer - i New York

Major League Soccer, den nordamerikanske fotbollsligan är kanske hetare än någonsin efter att Leonel Messi skrev på för Inter Miami under säsongen 2023.

En nyhet inför säsongen 2024 är att svenske landslagsstjärnan, mittfältaren Emil Forsberg, flyttar till New York Red Bulls – en av två MLS-klubbar i New York-regionen.

I New York City FC, en klubb som grundades 2013, har tidigare spanska anfallsstjärnan David Villa spelat, coachad av ingen mindre än franske legendaren Patrick Vieira.

Inför årets säsong är lagets trupp kanske inte lika namnkunnig som tidigare, men det är ett duktigt lag som vann den amerikanska cupen, MLS Cup, 2021 och internationella Campeones Cup 2022, så kvalitet finns.

I år, 2024 drar den amerikanska förstaligan, MLS, igång 21 februari och grundserien pågår till 19 oktober. Därefter fortsätter slutspelet en bit in i december. Så chanserna att det spelas en match i New York när du ska resa dit, är ganska goda.

Fotboll i New York – boka biljetter

Att gå på fotboll i New York är inte bara en sportupplevelse av rang, det är dessutom förhållandevis billigt. Biljetterna kostar betydligt mindre än om du ska se se ishockey, basket eller baseball.

Biljetterna bokar du enkelt och tryggt på sajter som StubHub eller TicketNetwork. Fler finns såklart, men vi har använt båda dessa tjänster vid flera tillfällen och alltid blivit nöjda.

Klicka på den här bannern så hittar du samtliga matcher:
Köp biljetter till MLS

Fotbollsklubbar i New York

New York City FC

KlubNew York City FC - fotbollsklubb i New Yorkben grundades 2013 och spelade sin första säsong i MLS 2015. Säsongen blev ganska tung, laget slutade på åttonde plats i Eastern Conference och 17:e plats totalt och tog sig inte till slutspel. Efter säsongen utsågs den tidigare franske landslagsspelaren Patrick Vieira till ny coach.

Säsongerna 2016 och 2017 blev betydligt bättre. Laget slutade på andra plats i sin division båda gångerna. 2021 vann New York City cupen, MLS Cup, för första gången och det var också första gången sedan 2011 som ett lag från New York, oavsett sport, vann en större titel.

En riktigt häftig grej med New York City FC är att hemmamatcherna ofta spelas på baseball-arenan Yankee Stadium. Så passa på att se en match när du är i New York – du får se spelare i toppklass på en av världens mest kända arenor.

» Boka biljetter till New York City FC:s hemmamatcher på TicketNetwork eller StubHub

New York Red Bulls

New York Red BullsI New York-regionens äldsta klubb, New York Red Bulls, har tidigare stjärnor som Thierry Henri och Youri Djorkaeff spelat – och svenske Hasse Backe har varit tränare.

Red Bulls är en av de tio klubbar som spelat i högstaligan Major League Soccer, MLS, sedan den startades 1996.

Klubben ägs av energidryckesjätten Red Bull och spelar sina hemmamatcher på Red Bull Arena i Harrison, New Jersey. Inför säsongen 2024 ansluter svenske Emil Forsberg till laget, från RBG Leipzig.

» Boka biljetter till New York Red Bulls hemmamatcher på TicketNetwork eller StubHub

New York Cosmos

New York CosmosLaget spelar inte högsta ligan, utan håller till i North American Soccer League, NASL.

Namnet är snudd på kultförklarat och klubben har funnits i olika tappningar sedan 1973.

New York Cosmos spelar på Shuart Stadium i Hempstead, Long Island.

Hudson River Derby

Tre gånger per säsong möts New York Red Bulls och New York City FC i det som kallas Hudson River Derby. Förra året vann Red Bulls enkelt i samtliga matcher, men det lär blir tuffare i år. Är du en riktig fotbollsälskare och vill se lagen mötas, då planerar du en resa till ett derby på Yankee Stadium. Mycket större än så blir inte fotboll i USA.

Damfotboll i New York?

Har ni glömt tjejerna, kanske du undrar? Inte alls. Tyvärr finns för närvarande inget lag från New York City i den högsta amerikanska ligan, National Women's Soccer League (NWSL).

NJ/NY Gotham FC kanske kan kallas ett New York-lag, efter att klubben från New Jersey som tidigare hette Sky Blue FC bytte namn 2020. Det nya namnet är en tydlig vinkning åt New York och man vill positionera sig som en NYC-klubb med internationella ambitioner.

Klubben har spelat i NWSL sedan ligan startades 2013 och har samma hemmaarena som New York Red Bulls, Red Bull Arena i Harrison New Jersey.


 

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *