Välj en sida

Hop on Hop off i New York – upptäck staden med buss

Hop on Hop off i New York, sightseeing med buss där du får stiga på och av när du vill, är ett populärt sätt att upptäcka staden på. Flera bolag finns, men vårt tips är Big Bus. Boka biljetten på nätet, så sparar du pengar.

Hop on Hop off i New York - sightseeing med buss

Att uppleva en stad från en sightseeingbuss är ett smart sätt att snabbt bekanta sig med stadsdelar, gatunät, byggnader och sevärdheter. Ett perfekt upplägg för en förstagångsbesökare.

I New York finns gott om alternativ och flera bolag har guidade bussturer som släpper av och på passagerare på hållplatser längs bussens rutt, så kallad Hop on Hop Off. Du får hoppa på och av hur många gånger som helst under den period din biljett är giltig.

Big Bus – många nöjda kunder

Ett av de mest välkända företagen är Big Bus som i princip alltid får väldigt goda recensioner och höga betyg av sina kunder. Guiderna är kunniga och trevliga – och har ofta kul humor. Big Bus har också en smart mobilapp där du ser rutter, hållplatser och landmärken.

Om du bokar sightseeingturen med Big Bus på nätet, sparar du en bra slant jämfört med att göra det på plats. Biljetten är giltig i sex månader från inköp och du behöver inte boka ett visst datum. Du kan alltså vara flexibel med vilken dag du vill börja använda din biljett, vilket är smart om vädret skulle vara dåligt.

» Läs mer och boka Big Bus

Om du av någon anledning inte vill åka med Big Bus, finns fler alternativ.

Gray Line – en klassiker

Förmodligen det mest välkända bolaget. Gray Line har bussat turister på sightseeing runt New York sedan 1926 och har ett stort utbud av bussturer och biljetter – och även många kombinationsbiljetter.

Ett populärt exempel är att kombinera bussturen med One World Observatory. Ett annat är den här kvällsturen med buss där entré till en sevärdhet ingår.

Gray Line har också 48- och 72-timmars biljetter som täcker såväl Uptown som Downtown och Brooklyn.

Flera av bussarna är namngivna efter en lokalkändis, och vår svenska hockeystjärna, New York Rangers målvakt, Henrik Lundkvist har fått en buss uppkallad efter sig.

» Se Gray Lines olika turer och biljetter

City Sights NY

En annan stor arrangör är City Sights NY. Bolaget har fler än 60 bussar i flottan och ett brett utbud av sightseeingturer och biljettalternativ.

Förutom de traditionella rutterna, finns intressanta specialturer till Uptown/Harlem och Brooklyn.

» Läs mer och boka Hop on Hop off med City Sightseeing


Hop on Hop off i New York – fler alternativ

Via vår partner Get Your Guide kan du boka ett stort antal bussturer och Hop on Hop off-biljetter i New York.

Välj mellan olika rutter, reslängder, antal dagar – och kolla in kombinationsbiljetterna. De kan ofta vara ett smart sätt att spara några dollar på sevärdheter.


Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *