Välj en sida

Hop on Hop off – sightseeing med buss i New York

sightseeing buss hop on hop off

Hop on Hop off, sightseeing med buss där du får stiga på och av när du vill, är ett populärt sätt att upptäcka New York. Flera bolag erbjuder rundresor med buss, men vårt tips är Big Bus. Boka biljetten på nätet, så sparar du pengar.

Att uppleva en stad från en sightseeingbuss är ett smart sätt att snabbt bekanta sig med stadsdelar, gatunät, byggnader och sevärdheter. Ett perfekt upplägg för en förstagångsbesökare.

I New York finns gott om alternativ och flera bolag har guidade bussturer som släpper av och på passagerare på hållplatser längs bussens rutt, så kallad Hop on Hop Off. Du får hoppa på och av hur många gånger som helst under den period din biljett är giltig.

Big Bus – många nöjda kunder

Ett av de mest välkända företagen är Big Bus som i princip alltid får väldigt goda recensioner och höga betyg av sina kunder. Guiderna är kunniga och trevliga – och har ofta kul humor. Big Bus har också en smart mobilapp där du ser rutter, hållplatser och landmärken.

Om du bokar sightseeingturen med Big Bus på nätet, sparar du en bra slant jämfört med att göra det på plats. Biljetten är giltig i sex månader från inköp och du behöver inte boka ett visst datum. Du kan alltså vara flexibel med vilken dag du vill börja använda din biljett, vilket är smart om vädret skulle vara dåligt.

Klicka på annonsen för att boka med Big Bus eller gå till den här sidan för att läsa mer.
Big Bus Tours New York

Om du av någon anledning inte vill åka med Big Bus, finns fler alternativ.

Gray Line – en klassiker

Förmodligen det mest välkända bolaget. Gray Line har bussat turister på sightseeing runt New York sedan 1926 och har ett stort utbud av bussturer och biljetter. Bland mycket annat kan du kombinera en guidad busstur med entréavgiften till antingen Empire State Building eller Top of the Rock.

Har också 48- och 72-timmars biljetter som täcker såväl Uptown som Downtown och Brooklyn. Flera av bussarna är namngivna efter en lokalkändis, och vår svenske hockeyhjälte Henrik Lundkvist har faktiskt fått en buss uppkallad efter sig.

Klicka på annonsen för att boka med Gray Line:

City Sights NY

En annan stor arrangör är City Sights NY. Bolaget har fler än 60 bussar i flottan och ett brett utbud av sightseeingturer och biljettalternativ.

Förutom de traditionella rutterna, finns intressanta specialturer till Uptown/Harlem och Brooklyn.

Klicka på annonsen för att boka med City Sights:
See All of New York City. Book Now & Save.

Skriv en kommentar

kommentarer

Share This