Sightseeing med buss

sightseeing buss hop on hop off

Ett flertal bolag erbjuder sightseeing med buss i New York City. I vissa fall bara på Manhattan, medan andra säljer två- eller tredagars biljetter som tar dig även till andra stadsdelar.

Att uppleva en stad från en sightseeingbuss är ett smart sätt att snabbt bekanta sig med stadsdelar, gatunät, byggnader och sevärdheter. I New York finns gott om alternativ och flera har guidade bussturer som släpper av och på passagerare på förbestämda platser längs bussens rutt, så kallad Hop on/Hop Off.

Tips! Boka hemifrån om du vill ta en Hop on/Hop off-tur i NYC. Det är ofta billigare att köpa biljetten på nätet än att göra det på plats.

Här listar vi de största och mest välkända arrangörerna av guidade bussturer i stan, med länkar till sidor där biljetter kan köpas.

Gray Line
– störst på Hop on/Hop off

Förmodligen det mest välkända bolaget. Har bussat turister på sightseeing runt New York sedan 1926. Gray Line har ett mycket stort utbud av bussturer och biljetter. Bland mycket annat kan du kombinera en guidad busstur med entréavgiften till antingen Empire State Building eller Top of the Rock. Har också 48- och 72-timmars biljetter som täcker såväl Uptown som Downtown och Brooklyn. Flera av bussarna är namngivna efter en lokalkändis, och vår svenske hockeyhjälte Henrik Lundkvist har givetvis fått en egen buss.

Klicka på annonsen för att boka med Gray Line:


Open Loop New York

Ett nytt sightseeingföretag, med sprillans nya dubbeldäckarbussar, som håller konkurrenskraftiga priser. Har en enkel biljettmodell där alla biljetter ger full tillgång till samtliga linjer: Uptown Route, Downtown Route, Midtown Route och Night Route. Biljetterna kan kombineras med olika sevärdheter för att få rabatter. Om du köper biljetterna på nätet får du tio procent lägre pris än om du köper på plats. Biljetten skriver du ut och visar föraren. Det funkar också att visa biljettens streckkod om du har den tillgänglig på en mobiltelefon.

Klicka på annonsen för att boka med Open Loop:


City Sights NY

En annan stor arrangör, bolaget har fler än 60 bussar i flottan, med ett brett utbud av sightseeingturer och biljettalternativ. Förutom de traditionella rutterna, finns intressanta specialturer till Uptown/Harlem och Brooklyn.

Klicka på annonsen för att boka med City Sights:

 
Psst. Missa inte! Rea på hotell i New York:

Skriv en kommentar

kommentarer

Dela med andra
Tips! Stor vårrea på hotell i New York. Boka senast 1 maj –se priser och erbjudanden här
+