Transfer från flygplatser i New York

Flygplatser New-York

New York City har tre stora flygplatser: JFK, Newark och LaGuardia. Nästan alla utrikesflyg använder JFK eller Newark medan LaGuardia är främst för inrikestrafik.

Att flyga till New York är enkelt. Betydligt svårare kan det vara att hitta rätt resa från flygplatsen in till staden och hotellet. Att ta en taxi från Newark blir dyrt, medan det från JFK är mer prisvärt. Hur funkar en shuttle bus? Går det att åka tåg eller tunnelbana? Finns det flygbuss? Och hur bokar man en limousine när man vill glida in till Manhattan i stil?

Lugn, vi guidar dig! Välj först vilken flygplats du landar på:

Newark | JFKLaGuardia


Newark Liberty International (EWR)

Webbplats: www.newarkairport.com

Flyger du med SAS eller United Airlines till New York, då landar du på Newark Airport i New Jersey. Flygplatsen ligger 26 kilometer från Midtown Manhattan.

Tåg är bäst och billigast
Billigaste och snabbaste färdsättet till Manhattan är med tåg. Ta flygplatsens gratiståg AirTrain till Newark Liberty International Airport Station och byt där till tågen med NJ Transit, PATH eller Amtrak som tar dig till Penn Station. Priset varierar lite beroende på vilket tågbolag du åker med, men räkna med 11-15 dollar för en enkelbiljett. Biljetten köper du på stationen, i biljettautomat eller lucka. Mer information finns på www.panynj.gov.

Shuttle Bus
Shuttle Bus är en minibuss som du delar med andra resenärer. Den tar dig till ditt hotell på Manhattan och kostar från 12 till 20 dollar per person beroende på bolag och exakt destination. Det här är det mest prisvärda alternativ som tar dig direkt från flygplatsen till hotellet utan byten, men tänk på att det ibland kan ta lång tid att komma fram till hotellet om ditt stopp ligger sent på turen. Välkända företag är Supershuttle och GO Airlink NYC.

En annan fördel med shuttle bus, förutom att det är billigt, är att du kan förboka hemifrån innan resan. Klicka på annonsen för att boka din transfer från Newark till Manhattan med GO Airlink NYC:

GO Airlink NYC

Flygbuss
Newark Airport Express kör dygnet runt mellan Newark och tre olika stopp på Manhattan. Det kommer en buss var 15:e minut, utom mellan 23.15 och 06.45 då den går varje halvtimme. Enkelresa kostar 16 dollar, tur/retur-biljett går på 28 dollar, och du kan köpa biljett ombord på bussen. När du ska tillbaka från Manhattan till Newark kan du kliva på vid Grand Central Station, Bryant Park eller Port Authority Bus Terminal. Läs mer på hemsidan för Newark Airport Express.

Taxi – dyrt men bekvämt
Att hoppa in i en taxi och bli skjutsad direkt till hotellet är så klart det bekvämaste alternativet. Men att ta taxi från Newark kostar en hel del, det är dyrare än från JFK där taxi har en fast avgift. Taxibilarna från Newark går på taxameter och flera extraavgifter tillkommer, bland annat finns en inbakad avgift som kompenserar taxibilarna från New Jersey för att de inte får plocka upp passagerare i New York. Räkna med en grundkostnad på 60 till 80 dollar plus vägtullar och dricks. Att slutnotan landar en bra bit över 100 dollar är ingen ovanlighet.

Carmel Limo
Ett mycket bra alternativ till taxi är faktiskt att boka en bil med chaufför som väntar på dig när flyget landar. Priset är fast och det blir billigare än taxi om du väljer en bil av normal modell. En bil som tar upp till fyra passagerare kostar 56 dollar plus dricks. För den som vill resa med stil finns möjlighet att boka limousine, en stretch limo går på drygt 200 dollar – inte så farligt om man är några som delar på kostnaden. Vi gillar Carmel Limo som funnits sedan 1978 och alltid ger bra service. Du bokar enkelt din bil på deras webbsida. Klicka på annonsen så kommer du direkt till bokningen.

Carmel Car & Limo- Best Service – Lowest Prices

Hyrbil
Behöver du hyra bil på Newark? Här finns information om hyrbil i New York.


John F Kennedy International (JFK)

Webbplats: www.kennedyairport.com

JFK ligger i Queens, cirka 24 kilometer från Midtown Manhattan. Norwegian och Delta Airlines flyger från Skandinavien till JFK. Räkna med att en bilresa från JFK till Manhattan tar 50 till 60 minuter.

Tåg – billigt men tar tid
Billigaste sättet att ta sig från JFK till Manhattan är med tåg, antingen tunnelbana eller Long Island Rail Road (LIRR) men det tar lite längre tid än med bil och det är ett bökigt alternativ om du har mycket bagage.

Flygplatståget, AirTrain, kostar 5 dollar och går från JFK till Jamaica Station och Howard Beach Station.

Från Jamaica Station kan du ta LIRR in till Manhattans Penn Station eller ut på Long Island. Men vanligast för den som ska till Manhattan är tunnelbanans linje E som tar dig till Midtown Manhattan.

Från Howard Station kan du byta till tunnelbanans linje A som går via Brooklyn till nedre Manhattan.

AirTrain kostar alltså 5 dollar och en enkelbiljett på t-banan går på 2,75 dollar, så resan till Manhattan landar på billiga 7,75 dollar. Åker du LIRR till Penn Station blir det dyrare, totalt 14,50 dollar, men fortfarande prisvärt. Läs mer här om tunnelbana i New York.

Obs! Om du tar tunnelbana från Manhattan till JFK på vägen hem, se till att tåget har antingen Far Rockaway eller Rockaway Park som slutstation – inte Lefferts Blvd.

Flygbuss
NYC Airporter kör expressbuss (med gratis wifi ombord!) mellan JFK och Manhattan, med två stopp: Grand Central Station och Port Authority Bus Terminal. Till och från de hållplatserna erbjuder företaget också en shuttle bus till Penn Station. Det finns även en shuttle service från Bryant Park till hotell mellan 23:e och 63: gatan, som ingår i priset för flygbussen från JFK. Bussarna går var 30:e minut och kostar 16 dollar, eller 29 dollar om du köper en tur/retur-biljett. Enklast är att köpa biljetten på nätet, skriva ut och ta med. Den kan också köpas på flygplatsen och vid hållplatserna på Manhattan. Klicka på den här länken, eller på annonsen, för att boka flygbussbiljett hos NYC Airporter.

Shuttle Bus
Shuttle Bus från JFK till Manhattan kostar 16 till 20 dollar per person. Precis som för den som landar på Newark, är det här det billigaste alternativet för dig som vill ha en enkel transfer där du blir skjutsad direkt till ditt hotell. Haken är att du får dela minibussen med andra resenärer och att det kan ta tid innan ni kommer till just ditt hotell.

En annan fördel med shuttle bus, förutom att det är billigt, är att du kan förboka hemifrån innan resan. Klicka på annonsen för att boka din transfer från Newark till Manhattan med GO Airlink NYC:

GO Airlink NYC

Taxi – fast pris från JFK
Till skillnad från Newark, så har taxibilarna ett fast pris från JFK till Manhattan, 52 dollar. Det gör att kostnaden för taxiresan dels blir lägre, men också att du lättare kan förutse slutpriset än när du åker taxi från Newark. Vägtullar, cirka 5 dollar, och några mindre avgifter läggs till på priset. Och 15-20 procent dricks tillkommer alltid när du tar taxi. Räkna med att resan går på cirka 70 dollar totalt (om du ger 20 procent i dricks). Tänk på att dricksen räknas på grundpriset för resan, alltså i skrivande stund 52 dollar, inte på priset inklusive avgifter och vägtullar. På den här sidan berättar vi mer om dricks i New York.

Carmel Limo
Ett mycket bra alternativ till taxi är faktiskt att boka en bil med chaufför som väntar på dig när flyget landar. Priset är fast och det blir billigare än taxi om du väljer en bil av normal modell. En bil som tar upp till fyra passagerare kostar 56 dollar plus dricks. För den som vill resa med stil finns möjlighet att boka limousine, en stretch limo går på drygt 200 dollar – inte så farligt om man är några som delar på kostnaden. Vi gillar Carmel Limo som funnits sedan 1978 och alltid ger bra service. Du bokar enkelt din bil på deras webbsida. Klicka på annonsen så kommer du direkt till bokningen.

Carmel Car & Limo- Best Service – Lowest Prices

Hyrbil
Behöver du hyra bil på JFK? På den här sidan finns information om hyrbil i New York.


LaGuardia Airport (LGA)

Webbplats: www.laguardiaairport.com

Manhattans närmaste flygplats, bara 13 kilometer från Times Square, används nästan bara för inrikesflyg. Att ta bil in till Manhattan tar 30 till 45 minuter.

Lokalbuss är billigast
Busslinjen M60 går från alla terminaler på LaGuardia till 106 Street på Manhattan och en enkelresa kostar bara 2,75 dollar. Vid Astoria Station i Queens byter du enkelt, med gratis övergång, till ett flertal tunnelbanelinjer för vidare färd inom staden. MetroCard, som du använder för buss och tunnelbana i New York, kan köpas i automater på flygplatsen. Läs mer här om kollektivtrafik från LaGuardia.

Taxi
Från LaGuardia finns inget fast taxipris, utan taxameter gäller. Priset varierar med andra ord rejält beroende på trafiksituationen och din destination. Men man kan räkna med 15-30 dollar till Manhattan, plus vägavgifter och skatt.

Buss och shuttle bus
Samma alternativ som till JFK finns på LaGuardia. Du kan boka shuttle bus med GO Airlink NYC eller tar en flygbuss med NYC Airporter. För priser och bokning se respektive företags hemsida.

 
Psst. Missa inte! Rea på hotell i New York:

Skriv en kommentar

kommentarer

Dela med andra
Tips! Stor vårrea på hotell i New York. Boka senast 1 maj –se priser och erbjudanden här
+