Välj en sida

Ripley’s Believe It or Not!

Ripley's Believe it or not New York (Foto: Flickr/pulkitsinha)

Ripley's Believe It or Not är en av de riktiga turistmagneterna runt Times Square. Museet med alla udda och knäppa föremål hittar du vägg i vägg med Madame Tussauds på 42nd Street.

Lokalen innehåller fler än 500 märkliga föremål från hela världen, många av dem insamlade av serietecknaren och äventyraren Robert Ripley på hans resor under 1900-talets första hälft.

Här finns krympta kranier, en 1,5 ton tung meteorit, en del av Berlinmuren, vaxdockor som föreställer människor och djur som Ripley mötte – och Babe Ruths basebollkläder.

Ripley's Believe it or Not för alla åldrar

Temat är genomgående konstiga, avvikande, knäppa och udda saker – men inte alltför äckliga. Ripley's Believe it or Not vänder sig till besökare i alla åldrar, men barn måste komma i sällskap med en vuxen.

Ripley's har öppet året runt, i regel från klockan 09.00 – 01.00. Vissa dagar på vintern stänger man klockan 23.00. Inträdet (2015) är 29,95 dollar per vuxen och 22,95 dollar för barn 4-12 år om det köps på plats. Köper du biljetterna på nätet blir det ganska mycket billigare.

Klicka på bannern för att köpa biljetter till lägsta pris direkt av Ripley's Believe it or Not. Du sparar 20 procent och får gå före i kön!

(Sidan uppdaterades 2015-09-22.)

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *