Välj en sida

Sevärdheter och attraktioner i New York

Sevärdheter New York

New Yorks sevärdheter och attraktioner är så många att det brukar kännas överväldigande att behöva välja.

I staden finns Frihetsgudinnan, Ellis Island, Empire State Building, Top of The Rock, Staten Island Ferry, World Trade Center-området, Central Park, High Line Park, NHL-hockey, guidade turer, fantastiska museer, återkommande evenemang, vackra promenadstråk och musikaler på Broadway. För att bara nämna de allra mest välkända attraktionerna.

Dessutom har One World Observatory öppnat, sommaren 2015, och blivit en sevärdhet i toppklass och ett måste för den som reser till New York.

Sevärdheter i New York – boka hemifrån

Många av stans mest populära sevärdheter kan du faktiskt boka hemifrån – innan du reser. Då har du din plats reserverad och det kostar inget mer än att boka i New York. Tvärtom, ofta är det aningen billigare att förboka. Här nedan finns förslag på sevärdheter och attraktioner du kan boka direkt. Vill du se allt intressant du kan förboka i New York, då klickar du här.

Helikoptertur i NYC

Helikopter New York

One World Observatory

One World Observatory

Top of the Rock

Top of the Rock (Foto: Flickr/92414546@N04)

Empire State Building

Empire State Building (Foto: Flickr/jpstjohn)

Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan

Ellis Island

Besökare på Ellis Island (Foto: Flickr/Sue Waters)

USS Intrepid

USS Intrepid Museum (Foto: Flickr/Philipp Meier)

Musikaler på Broadway

Musikaler på Broadway (Foto: NYC&Company/Joe Buglewicz

Guidade matturer

Food Tours matturer New York (Foto: Flickr/djwtwo)

Grand Central Station

Grand Central Station (Foto: Flickr/bobbybradley)

9/11 Museum

9/11 Museum (Foto: Jin Lee)

Central Park

Central Park in Fall (Foto: Dollarphotoclub/Francois Roux)

Vårt tips är att inte försöka att klämma in alla kända sevärdheter på ett besök, det leder lätt till stress och dåligt humör. Och det är ju semester, eller hur? Boka en ny resa istället, för att se det du inte hann med den här gången 😉

Ett bra tips för dig som reser till New York för att ta del av stadens sevärdheter, är att skaffa New York Pass. Rabattkortet gör att du sparar rejält med pengar och dessutom får gå före i kön på vissa attraktioner. New York Pass köper du billigast via nätet, innan resan. Du kan läsa mer om kortet här eller klicka på bannern för att beställa.

One Card. One Price. Endless Fun!

Upplev New York från helikopter eller buss

Två bekväma sätt att se New York – med helt olika prislapp – är buss och helikopter.

En helikoptertur över New York är bland det häftigaste du kan uppleva. Du får se världens vackraste stad, och många av de kända sevärdheterna, under en hisnande luftfärd. Det kostar en slant, men är faktiskt inte så dyrt som du kanske tror. Läs mer om att flyga helikopter i New York.

Att åka sightseeingbuss gör att du snabbt kan upptäcka och lära känna staden, och hoppa av och på när det passar. Även där kan du spara pengar på att boka biljetten i förväg, läs mer om det på vår sida om sightseeing i New York.