Välj en sida

Transfer från Newark Airport till New York

Transfer från Newark, hur funkar det? Hur åker jag bäst och billigast från flyget till hotellet i New York? Det är en fråga vi ofta får. Svaret? Skippa taxi och skippa tåget. Välj antingen shuttle bus eller transfer med egen chaufför. Det sistnämnda är faktiskt ett bättre val än taxi.

Transfer från Newark till New York med shuttle bus eller privat bil

Efter den långa flygresan över Atlanten vill man inget hellre än att komma fram till hotellet eller den hyrda lägenheten så smidigt som möjligt.

Om du landar på Newark, vilket många svenska resenärer gör eftersom SAS använder den flygplatsen, finns flera sätt att ta sig från flyget.

Du kan åka tåg. Från flygplatsen tar du flygtåget AirTrain som går till Newark Liberty International Airport Station. Där byter du till ett vanligt reguljär- eller pendeltåg – de körs av NJ Transit, PATH eller Amtrak – för vidare resa in till Penn Station på Manhattan.

Tåg eller shuttle bus från Newark?

Det lägsta biljettpriset är $15.25 (flygtåg + NJ Transit på samma biljett) och restiden in till Penn Station varierar mellan 35 och 50 minuter. Amtrak är dyrare, så välj rätt tåg.

Men! Om du inte bor inom promenadavstånd från Penn Station så tillkommer en taxi- eller tunnelbaneresa på Manhattan innan du är framme. Kostnaden blir alltså minst $18, eftersom en t-baneresa kostar $2.75, eller betydligt mer om du tar taxi från Penn Station.

Jämför det med att kostnaden för att ta en delad shuttle bus från Newark är $18.99. Då blir du skjutsad hela vägen till ditt hotell utan att behöva fundera på var du ska köpa tågbiljetter och vilket tåg du ska hoppa på.

Restiden kan bli längre, beroende på om andra passagerare ska släppas av först, men ofta är skillnaden inte speciellt stor mot att resa med tåg från Newark.

Om du vill ha så snabb och behaglig transfer från flyget som möjligt, rekommenderar vi att du istället bokar en privat bil. Mer om det nedan.

Men i valet mellan tåg och delad transfer från Newark är vårt val alltid delad transfer.

Ankomst – boka delad transfer från Newark

Delad transfer NewarkBoka transfer från Newark på nätet! Då har du din plats säkrad och vår bokningspartner Viators prisgaranti gör att du alltid betalar lägsta möjliga pris.

Hemresa – boka delad transfer till Newark

Delad transfer NewarkBoka transfer till Newark på nätet! Då har du din plats säkrad och vår bokningspartner Viators prisgaranti gör att du alltid betalar lägsta möjliga pris.

Shuttle bus tur/retur på samma biljett

Här kommer ett tips! Om du vet att du tänker ta en shuttle bus/delad transfer både från flyget när du anländer och tillbaka till flygplatsen på avresedagen, kan du numera köpa en tur/retur-biljett i samma bokning.

Du behöver alltså inte göra två separata bokningar. Tänk bara på att du måste visa upp två vouchers, en per resväg.

Taxi eller privat transfer från Newark?

Att åka taxi från Newark till Manhattan är dyrt! Av flera olika anledningar. Dels får taxibilar från New Jersey (där Newark ligger) inte plocka upp passagerare i New York, vilket gör att vissa bolag lägger kostnaden för biltullar åt båda hållen på dig som bara ska resa in till New York.

Biltullarna varierar, men du kan räkna med att en taxiresa från Newark till Manhattan, inklusive dricks, aldrig kostar under $80.

Dessutom tillkommer extravgifter för stora väskor och olika tillägg beroende på vart på Manhattan du ska – det är exempelvis dyrare att åka till östra Manhattan och till övre Manhattan. Ofta landar du i spannet $80-100 för taxiresan från Newark.

Att istället boka privat transfer med en chaufför som plockar upp dig, är faktiskt ett mycket bättre alternativ. Prisskillnaden är inte stor – startpriset för en bil är $62 och du får lägga till dricks och tullavgifter – men du har en bil bokad och chaufför som väntar på just dig.

Dessutom håller bilarna ofta högre standard än taxibilarna.

Om ni är ett sällskap eller en familj som reser tillsammans – välj alltid privat transfer. Priset per person om tre personer delar på en vanlig bil landar på cirka $20 och om fem personer delar en minibuss är priset $14 per passagerare.

Det är alltså billigare än såväl tåg som delad transfer att boka en bil med förare som tar er direkt från flyget till hotellet. Låter som ett givet val, eller hur?

Allt om New York väljer alltid det här alternativet för transfer från Newark till New York. Notera att du måste välja rätt storlek på bil (Sedan, Mini Van eller SUV) efter att du angett datum och antal resenärer.

Ankomst – boka privat transfer från Newark

Privat transfer NewarkBoka privat transfer från Newark innan du reser! Du har din plats säkrad och Viators prisgaranti gör att du alltid betalar lägsta möjliga pris.

Avresa – boka privat transfer till Newark

Privat transfer NewarkBoka privat transfer med chaufför till Newark innan du reser! Då har du din plats säkrad och Viators prisgaranti gör att du alltid betalar lägsta möjliga pris.

Transfer från JFK

Landar ditt flyg på John F Kennedy International Airport, JFK? Då kan du läsa våra tips om transfer från JFK till Manhattan. Om du vill boka transfer från JFK, finns de sidorna här:

(Sidan uppdaterades 2020-02-12)

Hotell i New York? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i New York är inte alldeles enkelt, vi vet. Var i stan ska man bo? Finns det frukost? På den här sidan har vi samlat våra hotellfavoriter och tips på vad du ska tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Empire State Building, One World Observatory, transfer från flyget, rabattkort och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.