Välj en sida

Billiga hotell i New York – våra tips!

Billiga hotell och billigt boende i New York – hur hittar man det egentligen? Den frågan återkommer alltid. Att få tag på ett billigt, men ändå rent och trevligt boende, är snudd på en omöjlighet i den här staden. Här kommer våra bästa tips. [Uppdaterad 2022-03-29]

Billiga hotell New York

New York toppar alltid listorna över världens dyraste hotellstäder. Förklaringarna är flera.

Främst handlar det om att efterfrågan är stor i förhållande till utbudet av rum, men det har också att göra med att fastighetskostnaderna är höga. Hotellen både kan och måste hålla höga priser.

Svårt att hitta billiga hotell i New York

Dessutom är utbudet av fräscha vandrarhem, pensionat och bed & breakfast mycket begränsat, vilket gör att chansen att hitta ett bra och samtidigt billigt boende är försvinnande liten.

När det gäller New York City är det ofta bättre att försöka spara in på andra saker. Leta billiga flygbiljetter, ta del av stadens utbud av gratisaktiviteter, ät billigt – men gott – på stadens diners och snabbmatställen, åk kollektivtrafik och promenera. Där kan du spara in på reskassan. När det gäller billiga hotell blir det betydligt svårare.


Tips! Prissänkta hotell i New York från Hotels.com (annons)


Om vi ändå ska försöka tipsa om bra, billiga hotell finns en sak att ha i åtanke först: du måste försaka något. Till exempel ge upp tanken på att bo centralt, eller ens i närheten av centralt, eller vara beredd att bo på ett hotell eller vandrarhem där rummet är extremt litet och där badrum och toalett kanske delas med andra gäster. Återigen, att få allt till ett lågt pris är en omöjlig ekvation i New York City.

Billiga hotell New York – 9 tips!

Chelsea International Hostel

Ett av Manhattans billigaste boendealternativ och en klassiker bland unga backpackers. Vandrarhemmet har 350 bäddar, en reception som är bemannad dygnet runt, säkerhetsskåp och gratis wifi. En säng kostar från $55 per natt exklusive skatter, men du kan behöva dela rummet med andra gäster.
www.chelseahostel.com

Vanderbilt YMCA

Små och enkla rum, men läget i kvarteren mellan Grand Central Station och FN-skrapan är bra. Rummen har AC och wifi ingår i priset. Dessutom får du fritt tillträde till anläggningens två pooler och till ett välförsett gym. Ingen lyx, men väldigt mycket för pengarna. Badrum delas med andra gäster.
» Läs mer och boka Vanderbilt YMCA

The Harlem Flophouse

Det här brownstone-huset i hjärtat av Harlem, byggt 1890, har varit hem till en helt vanlig New York-familj. Idag är det ett omsorgsfullt inrett litet hotell, med retrokänsla och antika möbler. Här finns varken AC eller tv, men rummen har fläktar för varma sommarmånader. Två badrum delas mellan gästerna i de fyra sovrummen. För den som vågar tänka lite annorlunda på New York-resan, blir det här en unik och ganska prisvärd upplevelse – rummen kostar bara från 125 dollar per natt.
» Läs mer och boka The Harlem Flophuse

The Bowery House

Charmigt vandrarhem med perfekt läge för dig som vill bo nära Soho och Lower East Side. Privata enkelrum finns, från så lite som $59 per natt, men ännu billigare blir det att dela rum med andra. Har speciella rum för bara kvinnliga gäster. Takterass och restaurang. Åldersgräns: 21 år.
» Läs mer och boka The Bowery House

Chelsea Inn

Med enkelrum från $89 dollar per natt kallar Chelsea Inn sig för ”The best deal in town”. Gemensamma badrum, men du delar bara med gästen/gästerna i rummet intill. Wifi, tv och kylskåp finns på rummen och frukost ingår i priset.
» Läs mer och boka Chelsea Inn

BKLYN House Hotel

Budgethotell i Bushwick, Brooklyn, som öppnade 2016. Passar dig som vill dra ner på hotellkostnaden och inte har något emot att åka en stund in till Manhattan. Ligger på promenadavstånd från tunnelbanan. Levande område med bra restauranger och barer. Hotellet har 116 rum och det billigaste startar på $99. Wifi ingår.
» Läs mer och boka BKLYN House

Colonial House Inn

Även det här ligger i Chelsea och erbjuder rum inklusive frukost, från $130 per natt. Trådlöst internet i både lobby och gästrum. 20 rum och två sviter. Har takterass.
» Läs mer och boka Colonial House Inn

The Jane Hotel

Läget i West Village, nära Meatpacking District, är mycket bra. Hotellet har många nöjda gäster. Här kan den som reser på tajt budget hitta rum för $135 natten plus skatter. Men då handlar det om mycket små rum, snarare hytter, på cirka fem kvadratmeter och gästerna får dela badrum. På plussidan: rummen har gratis wifi, platta tv-apparater, dvd-spelare, kassaskåp och gott om plats att stuva undan bagaget.
» Läs mer och boka The Jane Hotel

East Village Hotel

Ett toppenhotell med tanke på både det låga priset och på den kvalitet du faktiskt får för pengarna. Skönt läge i East Village, välstädat och trevligt. Priset varierar med säsongen, men ibland går det att få ett rum för under 1000 svenska kronor per natt. Då är det ett rejält fynd. Även om du får betala mer än så, är det ett riktigt bra val.
» Läs mer och boka East Village Hotel

The Pod Hotel

Populärt hotell med annorlunda tvist på budgetboende. Här finns concierge, snygg takterass, cocktailvagn i lobbyn och filmer att hyra. Billigaste rummet, en liten ”Bunk Pod” med två bäddar startar på 140 dollar, då får du dela badrum med andra. Har du pengar över i reskassan, finns större rum att boka, med egen dusch och toalett. The Pod Hotel finns numera på två platser på Manhattan.
» Läs mer och boka The Pod 39 Hotel
» Läs mer och boka The Pod 51 Hotel

 

Här hittar du våra tips

Vanderbilt YMCA

BKLYN House

The Jane Hotel

Chelsea International Hostel

Bowery House

Chelsea Inn

Colonial House Inn

East Village Bed & Coffee

The Pod 39 Hotel

The Pod 51 Hotel

Billiga hotell i New York- bästa tipsen

Vill du hitta bra hotell till låga priser i New York, finns ett tips som slår alla andra: res under lågsäsong! I november eller februari kan du ofta hitta riktigt fina erbjudanden. Tre- och fyrstjärniga hotell under $120 är ingen omöjligt. Det är minst halva priset jämfört med under högsäsong.

Tips! På Hotels.com är det enkelt att hitta ett boende som passar resebudgeten. Gör en sökning på hotell i New York och justera sedan prisreglaget så att det matchar den kostnad du har tänkt dig. Alla hotell som ligger utanför din budget filtreras bort.

Hyr lägenhet

Ett annat sätt att spara in på boendekostnaderna är att hyra lägenhet av en privatperson. Det blir framförallt billigare om man är flera som delar boende, men ibland finns också små lägenheter för en person för så lite som 60-80 dollar per natt om du hyr en vecka eller mer. På den här sidan kan du läsa mer om att hyra lägenhet i New York.

Tipsa oss!

Har du bott på billiga hotell eller vandrarhem i NYC, som du gillade? Skicka ett mejl till hej@alltomnewyork.se, så lägger vi till det i listan.

Fler hotell i New York

Om du inte reser på en snäv budget, kanske du vill kolla in alla våra tips på hotell i New York?

Hotell i New York? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i New York är inte alldeles enkelt, vi vet. Var i stan ska man bo? Finns det frukost? På den här sidan har vi samlat våra hotellfavoriter och tips på vad du ska tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Empire State Building, One World Observatory, transfer från flyget, rabattkort och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.