Välj en sida

Vessel – futuristiskt trapptorn med gratis entré

Vessel är ett praktfullt byggnadsverk, ett futuristiskt trapptorn i glänsande koppar, som inte liknar något annat. Vessel invigdes i mars 2019 och är placerad mitt i det nya skyskrapeområdet Hudson Yards på västra Manhattan.

Vessel New York

Vessel består av 154 trappor, nästan 2500 trappsteg och 80 gångvägar som binder trapporna samman.

Byggnadsverket, som är lika mycket ett interaktivt konstverk, har skapats för att besökarna ska kunna få nya perspektiv på New York och på Hudson Yards.

Vessel är 46 meter hög

Utseendemässigt påminner den kopparfärgade strukturen lite om bivaxkakor staplade på varandra. Konstruktionen är 16 våningar, nästan 46 meter hög, och tillsammans har trappor och gångvägar en sammanlag längd av cirka 1,6 kilometer.

Vessel har skapats för allmänheten. Upp till tusen personer får besöka sevärdheten åt gången och biljetterna är gratis – men du måste boka dem i förväg.

På nätet kan du reservera biljetter för maximalt 6 personer åt gången, upp till två veckor i förväg. Du bokar på den här sidan.

Biljetter till Vessel samma dag

Om du befinner dig vid på platsen utan att ha bokat biljetter i förväg, kan du ändå ha tur och få biljetter samma dag.

Leta upp en “Vessel Ambassador” på torget utanför och fråga om det finns lediga tider.

Ett besök till den här sevärdheten kan med fördel kombineras med en promenad längs trevliga parken The High Line.

Vessel ligger där High Line slutar – eller börjar, beroende på åt vilket håll du går genom parken – vid 34th Street mellan 10th och 11th Avenue.

Tillgänglig för alla

Trots att trapporna är konstruktionens kanske viktigaste detalj, är Vessel tillgänglig även för besökare i rullstol.

Hissar och ramper gör att sevärdheten följer den amerikanska statens krav på tillgänglighet.

Enklaste sättet att nå sevärdheten är med tunnelbana, 34th Street – Hudson Yards Subway Station ligger alldeles intill. Men det går också bra att promenera dit om du befinner dig i Midtown.