Välj en sida

Governors Island – öliv i New York

Governors Island New York

Governors Island är, än så länge, en av New Yorks bäst bevarade hemligheter. Ön som ligger i New Yorks hamninlopp håller på att förvandlas från militäranläggning till sommarparadis, med fantastiska vyer mot Frihetsgudinnan och nedre Manhattan.

Governors Island ligger bara drygt 700 meter från Manhattans sydspets, men trots närheten till resten av staden är det få turister som hittat till ön. New York-borna har börjat ta den till sina hjärtan, men för utländska besökare är den en ofta ny bekantskap.

Ön var under många år först militäranläggning och sedan bas för kustbevakningen. När kustbevakningen bestämde sig för att lägga ned stationen på Governors Island, återfördes den i stadens ägo.

Governors Island aerial (Foto: Göran Ingman)2003 öppnades den för första gången för besök av civilpersoner, då endast med guidade turer.

2010 drogs ett omfattande arbete igång för att förvandla ön till ett parkområde med gång- och cykelväg längs öns strandlinje och 2014 öppnade Governors Island i sin nuvarande, sköna, form.

Governors Island – perfekt för picknick

Idag är det här en av de främsta platserna i New York att njuta av en varm sommardag. På ön finns hängmattor att vila i, gräsmattor att ha picknick på, och gott om plats för att bara ta det lugnt.

Governors Island (Foto: NYC&Company/Annabel RuddleUtsikten mot Frihetsgudinnan och nedre Manhattans skyskrapor är den bästa du kan få utan att vara ombord på en båt.

Bland alla aktiviteter på Governors Island finns minigolf, avancerade lek- och klätterplatser för både barn och vuxna, och möjlighet att hyra cyklar. Dessutom hålls ofta konserter, evenemang och konstutställningar på ön.

Governors Island hängmattor (Foto: NYC&Company/Kate Glicksberg)Ön har dessutom ett riktigt bra matutbud. På sommaren parkerar Food Trucks här och du kan välja bland smaker från nästan hela världen – eller bara ta en glass från Blue Marble Ice Cream eller en hemgjord fruktläsk från Brooklyn Soda Works.

Färja till Governors Island

Från Manhattan går färjorna från Battery Maritime Building på 10 South Street och från Brooklyn är det Pier 6 i Brooklyn Bridge Park som gäller. Exakta tider och biljettpriser finns här.

Öppettider och information

Notera att Governors Island bara är öppen på sommaren. Tidigare har ön öppnats i samband med Memorial Day, som alltid infaller den sista måndagen i maj, och stängts i slutet av september.

2018 öppnar ön en månad tidigare, den 1 maj.

All praktisk information du behöver finns på öns webbplats.

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *