Välj en sida

Governors Island – öliv i New York

Governors Island ligger i New Yorks hamninlopp, en kort båtresa från Downtown och är en toppenutflykt en varm sommardag. På ön kan du hyra cykel eller strosa runt och njuta av de fantastiska vyerna mot Frihetsgudinnan och Manhattans skyskrapor. [Uppdaterad 2022-04-05]

Governors Island New York

Governors Island ligger bara drygt 700 meter från Manhattans sydspets, men trots närheten till resten av staden är den fortfarande inte riktigt på turisternas radar. New York-borna har tagit ön till sina hjärtan, men för utländska besökare är den en ofta ny bekantskap.

Ön var under många år militäranläggning och bas för kustbevakningen. När kustbevakningen bestämde sig för att lägga ned stationen, återfördes ön i stadens ägo.

2003 öppnades den för första gången för besök av civilpersoner, då endast med guidade turer. 2010 drogs ett omfattande arbete igång för att förvandla ön till ett parkområde med gång- och cykelväg längs öns strandlinje och 2014 öppnade Governors Island i sin nuvarande, sköna, form.

Governors Island – perfekt för picknick

Idag är det här en av de främsta platserna i New York att njuta av en varm sommardag. På ön finns hängmattor att vila i, gräsmattor att ha picknick på, och gott om plats för att bara ta det lugnt.

Utsikten mot Frihetsgudinnan och nedre Manhattans skyskrapor är den bästa du kan få utan att vara ombord på en båt.

Bland aktiviteterna på Governors Island finns minigolf, avancerade lek- och klätterplatser för både barn och vuxna, och möjlighet att hyra cyklar. Dessutom hålls ofta konserter, evenemang och konstutställningar på ön.

Ön har dessutom ofta bra mat. Food Trucks parkerar där och du kan välja bland smaker från nästan hela världen. Tänk bara på att utbudet varierar över säsongerna. Vilket matutbud som gäller just när du är där, ser du på webben.

Färja till Governors Island

Från Manhattan går öns egen färjelinje från Battery Maritime Building på 10 South Street. Du kan också åka med NYC Ferry från ytterligare ett par pirer på Manhattan och flera i Brooklyn. Tidtabeller och alla annan information om färjetrafiken finns här.

Öppettider och information

Governors Island håller öppet året runt, alla dagar från 07.00 till 18.00. All praktisk information du behöver finns på öns webbplats. Här ser du var ön ligger på en karta: