Välj en sida

Flyga helikopter i New York – tips, priser & bokning

Flyga helikopter i New York, det är en av världens häftigaste upplevelser. Att se Frihetsgudinnan, One World Trade Center, Empire State Building, Central Park och Manhattans skyskrapor från luften blir ett minne för livet. Vi jämför priser, tipsar om olika helikopterturer och berättar hur du gör för att boka.

Helikopter New York

Att ta en helikoptertur är inte det billigaste du kan göra på New York-resan, du får räkna med priser från ca 1500 kronor och uppåt, beroende på säsong och eventuella rabatter. Ofta finns erbjudanden under lågsäsongen på vintern.

Vi märker ändå att intresset för att flyga helikopter i New York är mycket stort. För många är det en dröm som förverkligas och då är det värt varenda krona.

Vet du redan nu att du vill boka en helikopterflygning? Då rekommenderar vi att du klickar vidare till vår partner Viator för att välja datum och boka.

Boka helikoptertur i New York

HelikopterBoka innan du reser! Då har du din plats säkrad och tack vare vår partner Viators prisgaranti, betalar du alltid lägsta möjliga pris. Här ser du alla helikopterturer i New York.

Allt om New York får ofta frågor om vilka företag man ska välja, vilken flygning som är mest prisvärd och vad man ska tänka på i övrigt. På den här sidan reder vi ut begreppen.

De helikopterbolag som flyger sightseeingturer över Manhattan har ett antal turer med fasta rutter, som av kostnadsskäl är de mest populära, men det finns också möjlighet att skräddarsy flygningar för särskilda ändamål.

De största arrangörerna är Liberty Helicopter, som är äldst i branschen och har mycket gott renommé, och Manhattan Helicopters som håller aningen lägre priser. Du kan boka direkt med de bolagen, men det bästa priset oavsett bolag får du faktiskt genom Viator som garanterar att alltid hålla lägsta pris på biljetterna.


Helikopter i New York – de vanligaste turerna

Nästan alla som tar en helikoptertur i New York väljer ett av de här fyra alternativen. Det finns andra, vi återkommer till dom, men det här är de mest populära.

Korta flygturen

12 minuter
kr1799
 • Startar från: Downtown Manhattan Heliport
 • Klassisk tur som ofta startar med en sväng över Frihetsgudinnan, flyger norrut över Manhattan och vänder ner i höjd med USS Intrepid. Det här är den kortaste flygturen som finns, men du hinner med många av New Yorks mest kända sevärdheter.

Långa flygturen

20 minuter
kr2580
 • Startar från: Downtown Manhattan Heliport
 • Förutom Frihetsgudinnan, Manhattans skyskrapor och Central Park, flyger man även förbi Governors Island, Verrazano Bridge, St. John the Devine Cathedral, Columbia University, George Washington Bridge och klipporna Palisades of New Jersey.

Extra långa turen

25 minuter
kr2940
 • Startar från: Downtown Manhattan Heliport
 • Om du vill se hela staden från ovan, välj den här flygturen. Arrangören kallar den Grand Island och den tar er ända upp till Yankee Stadium i Bronx innan den vänder tillbaka igen. Fantastiska vyer över i stort sett alla sevärdheter och landmärken i New York.

Helikopterturerna över New York flyger inom samma luftkorridor, oavsett vilket bolag du bokar med. Sightseeingtrafiken med helikoptrar är regulerad av flygsäkerhetsskäl och därför blir upplevelsen ungefär densamma med samtliga arrangörer. En viktig bestämmelse är att flygningarna bara får göras över vatten, därför flyger man över stadens hamninlopp och följer sedan Hudson River.

Alla sightseeinghelikoptrar lyfter från Downtown Manhattan Heliport, vid Pier 6 i East River, och flyger sedan en kort bit söderut mot New Yorks hamninlopp och Frihetsgudinnan och Ellis Island. Därefter svänger man höger, uppåt längs Hudson River, och passerar World Trade Center-området på flygningen norrut.

Vad som främst skiljer de olika turerna åt är hur långt norrut de flyger innan de vänder tillbaka. Den kortaste turen vänder ungefär vid USS Intrepid, i höjd med mellersta Midtown. Den längsta turen flyger floden upp nästan till Manhattans norra spets och vänder vid eller strax efter George Washington Bridge.

En annan skillnad är att de längsta turerna också kan göra en vidare båge över hamninloppet, över Governors Island och ner mot Staten Island, medan de kortare turerna vänder norrut ganska direkt vid Frihetsgudinnan.

Karta över helikopterturerna

Kartan visar förenklat rutterna för de tre vanligaste helikopterturerna i New York, de rutter vi i jämförelsen här ovanför kallar den korta, den mellanlånga och den långa.


Annorlunda helikopterturer

Förutom standardturerna vi jämför här ovanför, finns också ett antal spännande varianter. Exempelvis prisvärda kombinationsbiljetter, privata flygningar eller helikopterturer med annan startplats. Här är tre förslag.

Manhattans skyline från Jersey

25 minuter
kr2210
 • Startar från: Linden Municipal Airport
 • Helikopterturer utgår även Linden Airport i New Jersey, och det är inget dumt alternativ. Ni flyger förbi Newark Airport mot New Yorks hamninlopp och följer sedan East River uppåt för att runda Manhattan och flyga längs Hudson River tillbaka. Spektakulär tur!

Privat helikoptertur med champagne

30 minuter
kr13 800
 • Startar från: Midtown Manhattan Heliport
 • Har du något att fira? Kanske gifter du dig eller firar födelsedag i New York? Då finns ett högtflygande alternativ som förvisso kostar en rejäl slant, men som också blir ett minne för livet. Boka en privat helikoptertur med tillhörande champagneskål.

Flyga helikopter i New York – tips!

 • Tänk på att en startavgift tillkommer på alla priser. Den betalas i regel på plats. Från 1 april 2017 är startavgiften $40.
 • Regelverket för helikopterflygningar skärptes från januari 2017, bland annat är det förbjudet med flygningar på söndagar numera, och antalet avgångar har minskat. Därför rekommenderar vi starkt att du bokar i god tid för att vara säker på att få en plats.
 • Vanligtvis kan du avboka och få hela summan tillbaka om det sker sju dagar innan flygningen och få 50 procent av beloppet tillbaka fram till tre dagar innan, men läs avbokningsreglerna för respektive flygtur när du bokar.
 • En flygning kostar lika mycket för barn som för vuxna. Barnpriser finns ej.
 • Viktgränsen per passagerare är 158 kg.
 • ID-kort krävs vid incheckning (ta med passet, det är säkrast).
 • Rutterna kan variera beroende på väder och instruktioner från flygledning.
 • Läs alltid det finstilta innan du bokar.

Video – Manhattan från helikopter

(Sidan uppdaterades 2017-03-29. Alla prisexempel är från det datumet.)

 • Editor Rating
 • Rated 5 stars
kr1500 to kr2700
 • 100%


Psst. Bara för våra besökare: 20 % rabatt på New York Pass! (boka senast 31/12 2017)Läs mer här
+
Share This