Välj en sida

One World Observatory – information och biljetter

One World Observatory, utsiktsvåningarna i One World Trade Center, bjuder på makalös utsikt över New York. Det är en fantastisk attraktion som klår både Empire State Building och Top of the Rock – en höjdare du bara inte får missa.

One World Observatory ligger i skyskrapan One World Trade Center

One World Trade Center, skyskrapan som ersatt tvillingtornen som föll 11 september 2001, invigdes 2014. Året efter öppnade de nu så populära utsiktsvåningarna.

Det handlar om tre våningsplan med storslagna vyer över New York – One World Observatory finns på våning 100, 101 och 102. Höjden över Manhattans gator från 100:e våningen är svindlande 381 meter.

Biljetter till One World Observatory

För att vara säker på att få en biljett till just de dagar du besöker New York, uppmanar One World Observatory blivande besökare att boka biljetter i god tid. Extra viktigt är det under sommarhalvårets turistsäsong.

» Boka biljett snabbt, enkelt och säkert på den här sidan här

Boka One World Observatory

Boka biljettBoka biljetten till One World Observatory på nätet. Det är enkelt, säkert, du har din plats säkrad och slipper köa vid biljettkassorna.

Ingår i Sightseeing Pass

Sightseeing PassFunderar du på ett rabattkort? Beställ Sightseeing Pass, det enda rabattkortet i New York där den här sevärdheten ingår.

Priset för en biljett är cirka 370 kronor för vuxna och 310 kronor för barn från 6-13 år (augusti 2019).

Barn upp till 5 år får följa med gratis, men måste ha en biljett. Notera att priserna i svenska kronor varierar med valutakursen.

Berättelser om One World Trade Center

Panoramautsikten över New York, New Jersey, hav och floder är naturligtvis det stora dragplåstret, men One World Observatory bjuder även på interaktiva utställningar, filmer och på kafé såväl som gourmetrestaurang.

Besöket börjar på bottenvåningen i skyskrapan, med välkomnande på olika språk och ett program som visar personliga berättelser av de kvinnor och män som byggde One World Trade Center.

Sedan tar fem hissar, kallade Sky Pods, besökarna upp till 102:a våningen på mindre än 60 sekunder. Hissen visar en virtuell time-lapse-video som återskapar New Yorks skyline från 1600-talet fram till idag.

Var beredd, för det är den häftigaste hissresa du någonsin kommer att göra! På 102:a våningen väntar videopresentationen See Forever som på två minuter visar New Yorks rytm och puls i tre dimensioner.

One World Observatory observationsdäck New York

Från utsiktsvåningen, på plan 100, finns de mäktigaste vyer du kan tänka dig. Utsikten assisteras av en “digital concierge” som med hjälp av HD-skärmar visar information om de olika byggnaderna runt omkring.

Öppettider för utsiktsvåningarna

Du kan njuta av utsikten året runt. På sommaren är öppettiderna 09.00 till 24.00, sista hissen går 23.15.

Under vintern blir tiderna 09.00 till 20.00, men med speciella öppettider runt storhelger som Thanksgiving och jul.

Här finns mer information och bokning av biljetter

Video från One World Observatory

Vill du ha en försmak av den här höjdarupplevelsen? Spana in det här filmklippet.

Här ligger One World Observatory

One World Trade Center, New Yorks högsta skyskrapa, är svår att missa. Om du kommer med tunnelbana finns flera stationer inom promenadavstånd: Fulton Street/Broadway-Nassau station, Park Place, World Trade Center station, Cortland Street station och Rector Street.

Åker du från New Jersey är det enkelt att ta PATH-tåget till stationen World Trade Center. Du kan också ta dig till området med ett flertal busslinjer och med Water Taxi.

One World Observatory

Hotell i New York? Kolla in våra tips och favoriter!

Att hitta rätt hotell i New York är inte alldeles enkelt, vi vet. Var i stan ska man bo? Finns det frukost? På den här sidan har vi samlat våra hotellfavoriter och tips på vad du ska tänka på innan du bokar.

Boka biljetter och sevärdheter innan du reser

Empire State Building, One World Observatory, transfer från flyget, rabattkort och mycket mer. Att boka i förväg är smart. Du har din plats garanterad och det är ofta billigare. Här ser du allt du kan boka innan du reser.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *