One World Observatory – information och biljetter

One World Observatory bjuder på fantastisk utsikt över New York. Det är en attraktion i klass med Empire State Building och Top of the Rock, som kommer att locka mängder av besökare under årtionden framöver.

One World Observatory ligger i skyskrapan One World Trade Center

One World Trade Center, skyskrapan som ersatt tvillingtornen som föll 11 september 2001, har stått klar ett tag. Men öppnandet av de nu så populära utsiktsvåningarna dröjde till slutet av maj 2015.

Det handlar om tre våningsplan med storslagna vyer över New York – One World Observatory finns på våning 100, 101 och 102. Höjden över Manhattans gator från 100:e våningen är svindlande 381 meter.

Biljetter till One World Observatory

För att vara säker på att få en biljett till just de dagar du besöker New York, uppmanar One World Observatory blivande besökare att boka biljetter i god tid. Extra viktigt är det under sommarhalvårets turistsäsong.

Tack vare vårt samarbete med Viator kan du boka biljetter här. Viator garanterar att du alltid får lägsta pris på biljetten.

Boka One World Observatory

Boka biljettBoka biljetten innan du reser! Då har du din plats säkrad och Viators prisgaranti gör att du alltid betalar lägsta möjliga pris.

Läs mer & boka

Ingår i Sightseeing Pass

Sightseeing PassFunderar du på ett rabattkort? Beställ Sightseeing Pass, det enda rabattkort i New York där One World Observatory ingår.

Läs mer & boka

 

Priset för en biljett är cirka 300 kronor för vuxna och 250 kronor för barn från 6-12 år (i februari 2017).

Barn upp till 5 år får följa med gratis, men måste ha en biljett. Notera att priserna i svenska kronor varierar med valutakursen.

Berättelser om One World Trade Center

Panoramautsikten över New York, New Jersey, hav och floder är naturligtvis det stora dragplåstret, men One World Observatory bjuder även på interaktiva utställningar, filmer och på kafé såväl som gourmetrestaurang.

One World Observatory - utsikt New York

Besöket börjar på bottenvåningen i skyskrapan, med välkomnande på olika språk och ett program som visar personliga berättelser av de kvinnor och män som byggde One World Trade Center.

Sedan tar fem hissar, kallade Sky Pods, besökarna upp till 102:a våningen på mindre än 60 sekunder. Hissen visar en virtuell time-lapse-video som återskapar New Yorks skyline från 1600-talet fram till idag.

Var beredd, för det är den häftigaste hissresa du någonsin kommer att göra! På 102:a våningen väntar videopresentationen See Forever som på två minuter visar New Yorks rytm och puls i tre dimensioner.

One World Observatory observationsdäck New York

Från utsiktvåningen, på plan 100, finns de mäktigaste vyer du kan tänka dig. Utsikten assisteras av en “digital concierge” som med hjälp av HD-skärmar visar information om de olika byggnaderna runt omkring.

Öppettider för utsiktsvåningarna

One World Observatory håller öppet året runt. På sommaren är öppettiderna 09.00 till 24.00, sista hissen går 23.15.

Under vintern blir tiderna 09.00 till 20.00, men med speciella öppettider runt storhelger som Thanksgiving och jul.

Här finns mer information och bokning av biljetter

Video från One World Observatory

Vill du ha en försmak av den här höjdarupplevelsen? Spana in det här filmklippet.

Här ligger One World Observatory

One World Observatory

  • Vårt betyg
  • Rated 5 stars
kr288
  • 100%

  • One World Observatory
  • Betygsatt av:
  • Publicerat den:
  • Senast ändrat: 9 februari, 2017

Dela med andra
Tips! Stor vårrea på hotell i New York. Boka senast 1 maj –se priser och erbjudanden här
+