Välj en sida

Taket på skyskrapan 30 Rock i Rockefeller Center bjuder redan på några av Manhattans vackraste och mest svindlande vyer. Snart går det att komma ännu högre.

30-Rock-New-Platform

New York har fler häftiga utsiktsplatser än någonsin tidigare. Bara de senaste två åren har Edge och Summit One Vanderbilt öppnat, One World Observatory har inte alltför många år på nacken, och klassiker som Empire State Building och Top of the Rock finns fortfarande kvar.

Den sistnämnda, Top of the Rock, står inför en renovering och utbyggnad som kommer att göra upplevelsen ännu bättre.

Biljettkontoret flyttar från de trånga korridorerna på bottenplan, en välkommen förbättring. Men den största snackisen är att det ska byggas en roterande plattform som fungerar som en skylift – utomhus på 70:e våningen.

Du kommer att alltså att kunna lyftas över de ordinarie två utsiktsvåningarna utomhus, och få ännu vidare vyer och mer storslagen utsikt över Manhattan.

Berömd balk kommer till liv

En annan nyhet är att det klassiska svartvita fotot på byggnadsarbetarna som äter sin lunch på en hängande stålbalk, kommer att rekonstrueras – som en restaurang kallad ”Lunch atop a Skyskraper”.

30-Rock-Beam

Matgästerna kommer att spännas fast i stolar vid stålbalken som vänder och rör på sig i luften utanför 69:e våningen. Inget för dig som är höjdrädd med andra ord, knappast något för dig som vill njuta av maten heller.

Planerna för renovering och ombyggnad har klubbats av de styrande i New Yorks Landmarks Preservation Commission. När konstruktionen ska börja är dock inte klart än.

På den här sidan kan du läsa mer om Top of the Rock