Välj en sida

SAS priskrig

Hösten och vintern kan bli gynnsam för dig som vill resa till New York. SAS ändrar prissättning på sina långlinjer, vilket gör att bolagets flyg till New York faktiskt blir billigare än Norwegians. 

SAS justerar upplägget för vad som är lågsäsong respektive högsäsong. Den mellansäsong som tidigare fanns tas bort, vilket gör att hela perioden från 12 augusti till 24 juni numera räknas som lågsäsong, vilket ger lägre biljettpriser.

Ändringen gäller flygbolagets interkontinentala rutter till exempelvis Bangkok, Hongkong, Tokyo, San Francisco – och New York.

Beslutet fattades nyligen och innebär bland annat att SAS under en stor del av året lägger sig på biljettpriser till New York som ligger nära, och ofta under, de priser konkurrenten Norwegian har på sina biljetter, skriver Dagens Industri.

– Vi ser hela tiden över vår prisstruktur och det här är en anpassning till marknadssituationen för att öka vår flexibilitet i prissättningen, säger Fredrik Henriksson på SAS pressavdelning till di.se.

Prismässigt innebär det att SAS i september ligger på ett biljettpris, tur/retur New York, på cirka 3800 kronor på vardagar och 4600 kronor på helgen. Motsvarande siffror för Norwegian är cirka 4000 kronor respektive 7800 kronor.