Välj en sida

Pier A New York

2014-11-25 Downtown Manhattan har fått en ny attraktion. Klassiska och vackra Pier A öppnar efter långvariga renoveringar, med stor publokal, ostronbar, finrestaurang och utsikter över vatten och Frihetsgudinnan.

Alla som varit på Manhattans sydspets har nog lagt märke till den vackra gamla träbyggnaden med klocktorn, som sträcker ut sig på en pir i Hudsonflodens mynning.

Pier A är ett 128 år gammalt landmärke som efter att bland annat använts av New Yorks hamnpolis, har stått tomt de senaste 20 åren. Renoveringar har pågått länge, men orkanen Sandy ändrade tidplanen när hon drog in i slutet av 2012.

Pier A Long Hall

Staden och parkmyndigheten Battery Park City Authority har lagt ner runt 350 miljoner svenska kronor på upprustningen och den nya hyresgästen har plöjt ner nästan 150 miljoner till på att bygga restauranger och barer.

Pier A smyginvigdes förra veckan när ölhallen på första våningen öppnade. Det är en jättelik pub med yta stor som en fotbollsplan som kallas Long Hall där specialöl från Brooklyn Brewery finns i kranarna. Pubmaten bygger på havsråvaror som hummer och krabba, men du kan också beställa amerikanska klassiker som wings och burgare.

Pier-A_04

På nedervåningen finns även en ”Oyster Bar” med färska ostron och musslor som matchas mot en rejält tilltagen vinlista.

Nedervåningen har 400 sittplatser inomhus och stora utomhusverandor med sjöutsikt för de varma årstiderna.

I januari öppnar den andra våningen, med lite finare restaurang och barer. På tredje våningen blir det senare plats för mässor, evenemang och privata fester.

Pier A har öppnat

Pier A kommer också att få ett besökscentrum och ett kafé, men öppningsdatum är i skrivande stund inte kända.

Läs mer på piera.com.