Välj en sida

Viktor skriver:

Jag är väldigt intresserad av kaffe och ska åka till New York 28/3-4/4. Finns det några rundturer eller liknande där man testar olika kaffe? Finns det en kaffekultur i New York ens?

Allt om New York svarar:

Det finns absolut en kaffekultur i New York! New York, tillsammans med Kalifornien, har kommit långt när det gäller gott kaffe. I New York finns många kaféer med duktiga baristas (en av Allt om New Yorks favoriter är Stumptown Coffee Roasters) som serverar kaffe i toppklass – men självklart finns också massor av ställen med det usla och blaskiga kaffe som USA gjort sig känt för. Gör lite research innan resan, så kommer du att hitta mycket spännande. Ett artikel att börja med är den här guiden från Time Out.

När det gäller guidade kaffeturer är det sämre ställt. Det har funnits ett antal de senaste åren, som sedan försvunnit. Kanske är intresset inte tillräckligt stort. Om du googlar ”new york coffee tours” får du några träffar, men ingen av de turerna tycks vara aktiva just nu. Det kan bero på att det är vinter och en del promenadturer ställs in. Testa igen närmare din resa så kanske du hittar något.

Ett par tips är annars Blue Bottle Coffee som har gratis kaffelektioner och provsmakningar och Toby's Estate som har kaffelektioner i olika inriktningar och prisklasser. Den billigaste provningen startar på tio dollar.

Hoppas du hittar något du gillar! Skriv gärna till oss och berätta om du lyckas få tag på en guidad kaffetur som är bra.